Zakątek Annes cz4...złota jesień...
- Edyta1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...
Aniu, a jakie hortensje kupiłaś? Jestem bardzo ciekawa .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu Ty niepoprawna hortensjomaniaczko...
Piękne zakupy. Niech zdrowo rosną!
A Piesia urocza. Też chcę!
Piękne zakupy. Niech zdrowo rosną!
A Piesia urocza. Też chcę!
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Widzę, że Cię wzięło hortensjowo
Ja już naprawdę powinnam spasować z zakupami
Coraz bardziej podoba mi sie sadzenie grupowe, a ja mam zbyt dużo gatunków roslin.
Ale nie umiem się zdecydować jakie wywalić, a jakie zostawić
Ja już naprawdę powinnam spasować z zakupami
Coraz bardziej podoba mi sie sadzenie grupowe, a ja mam zbyt dużo gatunków roslin.
Ale nie umiem się zdecydować jakie wywalić, a jakie zostawić
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Witam miło po kilku dniach nieobecności Pogoda za oknem cudowna,słoneczko świeci,jadę dziś na działeczkę
Mam do posadzenia jeszcze dwie hortensje...na razie nic nie dokupuję.Trzymam się dzielnie
Mewa ceny mają dość niskie,no trudno poczekam aż urośnie,ale za to dorwałam u nich Pink Annabelle i Białoboka
Moni na Białoboka już dawno zachorowałam,a tu trafiła się okazja,duże świerki sporo kosztują,poczekam na niego aż urośnie
Psinka to Gabi,jak ją kupowaliśmy to miała już nadane imię i nie zmienialiśmy...
Niestety do Netto nie dotarłam,trzymało mnie ostatnio i dalej trzyma zatrucie...jakiś wirus chyba...dziś po jagody suszone lecę....
Gabi Jubilee Celebration już drugi raz u mnie taka łysa,nie lubię jak róża traci całkowicie liście Fakt...kwiaty ma ładne,ale reszta do wymiany...U mnie deszczu raczej mało,ale kilka z róż corocznie dostaje czarnej plamistości...Jaciuaes Cartier pójdzie w odstawkę...
Justynko Białobok na razie malutki,więc go nie widać wcale...żurawki go okalają.Mam nadzieję na wiosnę ujrzeć kremowe przyrosty Trzymam kciuki za Jalitah,moja Grace reanimowana dała całkowicie radę,teraz na jesieni wkopię ją do gruntu wraz z donicą,a na wiosnę znów wykopię
Milenko nie słyszałam o sadzeniu róży w kartonie,fajnie,że dzielisz się wiedzą,może i ja pomyślę następnym razem?
Niektóre róże,choćbyś na nie chuchała i nie wiadomo jak się opiekowała i tak zawsze będę chorowały
Rosarium Uetersen co roku pięknie zakwita,a w drugiej połowie lata wygląda okropnie
Hortensje to mój ostatni konik zakupowy...nowości to Bombshell,Pink Annabelle i Diamant Rouge.
Na Białoboka czekam z niecierpliwością Mam kompostownik,w którym wciąż przerabia się kompost,a przed zimą ściółkuję nóżki różom
Dorotko dzięki,cieszę się z zakupów Psinka wyczochrana:)
Wolusia trzeba dalej próbować,aż się uda
Edytko odpowiadając Milence wymieniłam hortusie
Aneczko oj te hortensje za mną chodzą i mnie kuszą,a teraz jest ich najwięcej w wątkach ukazanych,no piękne są...i jeszcze trawy ech Warto mieć zwierzę w ogródku,zawsze raźniej i ona w pełni szczęśliwa,że sobie pobiega.
Gosiu żebyś wiedziała,że wzięło.Muszę jednak przystopować z zakupami,bo naprawdę nie mam już gdzie sadzić...a szkoda,bo mam jeszcze kilka typów ...poczekam może na wiosnę nową rabatkę wykopię?
Ja też chciałabym Gosiu każdą roślinkę i nie potrafię kupować danej rośliny w kilku sztukach.Może kiedyś zmienię koncepcję?
Sophie Renaissance zakwitła pięknym bukietem...
Munstead Wood drugie kwitnienie dużo lepsze i nie ma chorych liści
James Galway bardzo zdrowa róża i spora ...
Hanstadt Rostock zdrowa i wciąż kwitnie...
Zwykła hortensja ogrodowa zmienia kolorki na jesienne...
Wrzosy...
Limelight
Cała przebarwiona,tylko dwa kwiatostany ma kremowe...
Jabłonka w tym roku ma piękne,duże jabłka,nie pryskana i obroniła się
Miłego dnia życzę wszystkim:)
Mam do posadzenia jeszcze dwie hortensje...na razie nic nie dokupuję.Trzymam się dzielnie
Mewa ceny mają dość niskie,no trudno poczekam aż urośnie,ale za to dorwałam u nich Pink Annabelle i Białoboka
Moni na Białoboka już dawno zachorowałam,a tu trafiła się okazja,duże świerki sporo kosztują,poczekam na niego aż urośnie
Psinka to Gabi,jak ją kupowaliśmy to miała już nadane imię i nie zmienialiśmy...
Niestety do Netto nie dotarłam,trzymało mnie ostatnio i dalej trzyma zatrucie...jakiś wirus chyba...dziś po jagody suszone lecę....
Gabi Jubilee Celebration już drugi raz u mnie taka łysa,nie lubię jak róża traci całkowicie liście Fakt...kwiaty ma ładne,ale reszta do wymiany...U mnie deszczu raczej mało,ale kilka z róż corocznie dostaje czarnej plamistości...Jaciuaes Cartier pójdzie w odstawkę...
Justynko Białobok na razie malutki,więc go nie widać wcale...żurawki go okalają.Mam nadzieję na wiosnę ujrzeć kremowe przyrosty Trzymam kciuki za Jalitah,moja Grace reanimowana dała całkowicie radę,teraz na jesieni wkopię ją do gruntu wraz z donicą,a na wiosnę znów wykopię
Milenko nie słyszałam o sadzeniu róży w kartonie,fajnie,że dzielisz się wiedzą,może i ja pomyślę następnym razem?
Niektóre róże,choćbyś na nie chuchała i nie wiadomo jak się opiekowała i tak zawsze będę chorowały
Rosarium Uetersen co roku pięknie zakwita,a w drugiej połowie lata wygląda okropnie
Hortensje to mój ostatni konik zakupowy...nowości to Bombshell,Pink Annabelle i Diamant Rouge.
Na Białoboka czekam z niecierpliwością Mam kompostownik,w którym wciąż przerabia się kompost,a przed zimą ściółkuję nóżki różom
Dorotko dzięki,cieszę się z zakupów Psinka wyczochrana:)
Wolusia trzeba dalej próbować,aż się uda
Edytko odpowiadając Milence wymieniłam hortusie
Aneczko oj te hortensje za mną chodzą i mnie kuszą,a teraz jest ich najwięcej w wątkach ukazanych,no piękne są...i jeszcze trawy ech Warto mieć zwierzę w ogródku,zawsze raźniej i ona w pełni szczęśliwa,że sobie pobiega.
Gosiu żebyś wiedziała,że wzięło.Muszę jednak przystopować z zakupami,bo naprawdę nie mam już gdzie sadzić...a szkoda,bo mam jeszcze kilka typów ...poczekam może na wiosnę nową rabatkę wykopię?
Ja też chciałabym Gosiu każdą roślinkę i nie potrafię kupować danej rośliny w kilku sztukach.Może kiedyś zmienię koncepcję?
Sophie Renaissance zakwitła pięknym bukietem...
Munstead Wood drugie kwitnienie dużo lepsze i nie ma chorych liści
James Galway bardzo zdrowa róża i spora ...
Hanstadt Rostock zdrowa i wciąż kwitnie...
Zwykła hortensja ogrodowa zmienia kolorki na jesienne...
Wrzosy...
Limelight
Cała przebarwiona,tylko dwa kwiatostany ma kremowe...
Jabłonka w tym roku ma piękne,duże jabłka,nie pryskana i obroniła się
Miłego dnia życzę wszystkim:)
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale apetycznie te jabłuszka wyglądają Aniu
U mnie 2 jabłoneczki mają tez juz sporo jabłek
Hortensje wciąż pięknieją, ja nimi się zachwycam i cieszę ,że już mam ich 10 odmian
Róże Twoje zawsze cudnie, zdrowo wygadają, nie widać planistości, u mnie znowu się pojawiła na 2 krzaczkach
Munstead Wood piękna, moja podnosi po przycięciu , bo coś chorowała, ale czy powtórnie zakwitnie to tego nie wiem, a chciałabym , bo ma taki piękny kolorek
U mnie 2 jabłoneczki mają tez juz sporo jabłek
Hortensje wciąż pięknieją, ja nimi się zachwycam i cieszę ,że już mam ich 10 odmian
Róże Twoje zawsze cudnie, zdrowo wygadają, nie widać planistości, u mnie znowu się pojawiła na 2 krzaczkach
Munstead Wood piękna, moja podnosi po przycięciu , bo coś chorowała, ale czy powtórnie zakwitnie to tego nie wiem, a chciałabym , bo ma taki piękny kolorek
Białoboka tez mam zamiar kupiś i jeszcze takiego o zółtych przyrostach . Niedaleko dzialki mam szkólkę ,gdzie wybor jest przeogromniasty, więc wiosną się wybiorę.
Na Munstead Wood tez mam ogromną ochotę
Diamant Rouge jest niesamowita
Na Munstead Wood tez mam ogromną ochotę
Diamant Rouge jest niesamowita
Pozdrawiam. Ewa
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Jak duża jest Twoja Sophia
Moja wypuściła w tym roku dwumetrowe badyle. I po co jej to. Po zimie i tak zostanie zrównana z kopcem
Moja wypuściła w tym roku dwumetrowe badyle. I po co jej to. Po zimie i tak zostanie zrównana z kopcem
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Diamant Rouge też kupiłam w tym roku. W ogóle to moja choroba hortensjowa rozwija się w zatrważającym tempie . Sprawdziłam przed chwilą, że mam już 19 odmian i właśnie planuję kolejne zakupy .
Fajnie, że pokazujesz róże, które bronią się przed plamistością, bo tylko takie maja szansę zawitać do mojego ogrodu .
Fajnie, że pokazujesz róże, które bronią się przed plamistością, bo tylko takie maja szansę zawitać do mojego ogrodu .
Pozdrawiam - Edyta
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu pięknie wyglądają wrzosy zaplątane w hortensje i inne zieloniaste.
A limelight... ach... słów brak. Cudna!
A limelight... ach... słów brak. Cudna!
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Munstead Wood
A hortensje pięknie się przebarwiają
Jabłuszka do schrupania. Nie ma to jak własne owoce
A hortensje pięknie się przebarwiają
Jabłuszka do schrupania. Nie ma to jak własne owoce
Aniu śliczne zakupy hortensjowe, chyba kupowałyśmy w tym samym miejscu sądząc po dołączonych karteczkach
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Róże jesienne wyglądają wręcz przepysznie. Widać, że nie są wymęczone.
Aniu, co robisz teraz z tzw. batami u róż? Ucinasz, czy dopiero wiosną? Moje powypuszczały strasznie długie pędy, a kulkować nie zamierzam, bo nie mam miejsca, więc zastanawiam się, co robić
Aniu, co robisz teraz z tzw. batami u róż? Ucinasz, czy dopiero wiosną? Moje powypuszczały strasznie długie pędy, a kulkować nie zamierzam, bo nie mam miejsca, więc zastanawiam się, co robić
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Róże ślicznie się prezentują Od niedawna jestem pod urokiem hortensji i sukcesywnie powiększam ich kolekcję.I pomyśleć,że kiedy pierwszy raz zaczęły się przebarwiać to myślałam,że dopadła je jakaś choroba