Mój taras - ogródek cz.2
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój taras - ogródek cz.2
U nas podobna susza i upały,podobno taki lipiec był w 1737 roku...Czy tę szczeć balwierską rozmnaża się z nasion?
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ela,zbierz nasiona szczeci.
Widziałam tykwę Eli w realu,jest ogromna,ma na pewno z pół metra długości.
Widziałam tykwę Eli w realu,jest ogromna,ma na pewno z pół metra długości.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izahortensja przeflansowana z Dużego Ogrodu, tam nigdy nie kwitła. Na tarasie ma idealne warunki, przykrywam tylko w maju jak zapowiadają przymrozki.Dokarmiam nawozem w płynie dla hortensji, ma kilka lat ale po raz pierwszy tak się rozrosła i zaszalała
Ewo szczeć sama się wysiała, kiedy niosłam suchy bukiet do śmietnika Bardzo dużo szczeci rosło na mojej działce ROD, musiałam karczować jak chwast. Widziałam że rosną też na sąsiedniej, niczyjej działce.Jakby co mogę postarać się o nasionka.
Aniu nasionka będą jak najbardziej Największa tykwa w lipcu miała 60 cm długości, teraz ma 70cm a w talii 62cm Nie wiem czy zakwitł twój niebieski floks z targów.Zobacz jak wygląda mój złamany przez wiatr.
Bardziej fioletowy niż niebieski
Tykwa rekordzistka
Mam 6 sztuk takich olbrzymów, dla bezpieczeństwa leżą pod nimi stare poduszki
Szkoda by było je stracić, są bardzo ciężkie.
Lubię takie prezenty ten jest od koleżanki
Ewo szczeć sama się wysiała, kiedy niosłam suchy bukiet do śmietnika Bardzo dużo szczeci rosło na mojej działce ROD, musiałam karczować jak chwast. Widziałam że rosną też na sąsiedniej, niczyjej działce.Jakby co mogę postarać się o nasionka.
Aniu nasionka będą jak najbardziej Największa tykwa w lipcu miała 60 cm długości, teraz ma 70cm a w talii 62cm Nie wiem czy zakwitł twój niebieski floks z targów.Zobacz jak wygląda mój złamany przez wiatr.
Bardziej fioletowy niż niebieski
Tykwa rekordzistka
Mam 6 sztuk takich olbrzymów, dla bezpieczeństwa leżą pod nimi stare poduszki
Szkoda by było je stracić, są bardzo ciężkie.
Lubię takie prezenty ten jest od koleżanki
- EwkaEs
Elżbieto! Te tykwy są niesamowite,egzotyczne i zapewne inspirujące(co z nich zrobisz?)
Elu, to się dochowałaś okazów widac sporo im wody lałaś toż susza była okrutna no i papu podpasowało co z nich powstanie ? karmniki , latarenki ?
U nas dzisiaj targi , Elka wymiata u Ciebie troszkę później , wybierasz się na nie ?
U nas dzisiaj targi , Elka wymiata u Ciebie troszkę później , wybierasz się na nie ?
- ElzbietaaG
Ewo jeszcze raz dziękuję za nasionka Nasiona szczeci dla ciebie już zebrane Z ogromnych okazów na pewno powstanie lampka, dzbanek, czara.
Elu hektolitry wody wylane do dużych donic z tykwami i papu z górnej półki, pachnące inaczej a efekt końcowy zaskoczył nawet właściciela. Mam całą zimę na pomysły ozdób z moich olbrzymów i mniejszych okazów z działki.
Na targach będę, mam kilka planowanych zakupów/drzewka i krzewy/ a o nieplanowanych nie wspomnę.
Datury w tym roku to 2-3 metrowe drzewa
Długo oczekiwana letnia burza, przeszła bokiem jak zwykle.
Te koleżanki powtarzają kwitnienie, po poprzednim przycięciu
Pomimo suszy te kwiatki dobrze wyglądają
Elu hektolitry wody wylane do dużych donic z tykwami i papu z górnej półki, pachnące inaczej a efekt końcowy zaskoczył nawet właściciela. Mam całą zimę na pomysły ozdób z moich olbrzymów i mniejszych okazów z działki.
Na targach będę, mam kilka planowanych zakupów/drzewka i krzewy/ a o nieplanowanych nie wspomnę.
Datury w tym roku to 2-3 metrowe drzewa
Długo oczekiwana letnia burza, przeszła bokiem jak zwykle.
Te koleżanki powtarzają kwitnienie, po poprzednim przycięciu
Pomimo suszy te kwiatki dobrze wyglądają
- EwkaEs
O jakie okazowe datury!
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój floks niebieski kupiony na targach,niestety wygląda tak samo jak twój,chyba daltonista określał ten kolor.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- EwkaEs
Mężczyzna kolor określał,oni mają trudności z tym.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Czytam, że miałaś tak samo denerwującą suszę jak i ja Podobnie suchego roku nie pamiętam.
Teraz natura nadrabia siąpieniem Posadziłam kilka cebul i parę sadzonek zakupionych wcześniej, jeśli nie będzie szybko dużych przymrozków, wszystko powinno rosnąć od wiosny. Oby była łaskawsza niż miniona
Teraz natura nadrabia siąpieniem Posadziłam kilka cebul i parę sadzonek zakupionych wcześniej, jeśli nie będzie szybko dużych przymrozków, wszystko powinno rosnąć od wiosny. Oby była łaskawsza niż miniona
Eluśka
Z małym poślizgiem ale dotarłam
Kochana ,w Nowym Roku 2015 przede wszystkim zdrówka ono najważniejsze , jak dopisze cała reszta będzie do zrealizowania .
Ogród śpi ? kwiatuszki nie wychylają nosków ? pogoda taka niezrównoważona siejesz tykwy w tym roku ? może jakieś dynie Co zrobiłaś z ubiegłorocznych tykw ? pochwal się proszę .
Pozdrawiam cieplutko
Z małym poślizgiem ale dotarłam
Kochana ,w Nowym Roku 2015 przede wszystkim zdrówka ono najważniejsze , jak dopisze cała reszta będzie do zrealizowania .
Ogród śpi ? kwiatuszki nie wychylają nosków ? pogoda taka niezrównoważona siejesz tykwy w tym roku ? może jakieś dynie Co zrobiłaś z ubiegłorocznych tykw ? pochwal się proszę .
Pozdrawiam cieplutko
- ElzbietaaG
Elu, dziękuję za życzenia Na razie nie mam czym się chwalić, no chyba że pierwszym kwiatkiem datury.
Posadzony miesiąc temu badylek zaszalał i zakwitł
Tykwy jeszcze dosuszam, bo okazy były dorodne i trochę to musi potrwać. Na pewno będę wysiewać w tym roku
Posadzony miesiąc temu badylek zaszalał i zakwitł
Tykwy jeszcze dosuszam, bo okazy były dorodne i trochę to musi potrwać. Na pewno będę wysiewać w tym roku
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Elu wiosna niedługo przyjdzie,a z nią praca przy naszych roślinkach