Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

Ale fajnie macie z tą kiełbasą też mi zapachniała, a ogród i letnio i jesiennie wygląda pięknie jak zawsze.
Możesz na PW przesłać gdzie oferują tyle kolorów?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ilonko,same znajome kwiatuchy,jakbym chodziła po swojej działce. ;:306 Powiem ci,ze aspere mam i kwitła i jednym kwiatkiem,ale w rekompensacie ma piękne liście.U nas na agrze były sadzonki po 15 zł i taka kupiłam rok temu.Dziewczyny kupiły też nowość żółtego rozchodnika,czekam na wiadomość czy faktycznie będzie żółty,a ja wzięłam żółtego floksa,ma pąki.Jak będzie tak ciepło to doczekam się kwiatków.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie popatrzeć na ogród w późnym lecie!
Fajnie wyglądają te pelargonie!
Wędzenia zazdraszczam. Chyba sama będę musiała coś zorganizować, bo nie doczekam się, aż małżon wybuduje... :evil:

Polkę pokaż jak się mocniej rozwinie, bo coś do siebie nie podobna! Chociaż ładna :wink:
Te siane też urocze. Sama radość dla pszczół i motyli!

A co to za jabłuszka!? Apetyczne!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Ilonko dziękuję za pamięć.... ;:196
Oj... dzieje się u Ciebie tak dużo... zawodowo się ułoży ;:168 a, co do kamer, to ja akurat podzielam Twoją decyzję.... ;:168
Masz inne sprawy na głowie i dodatkowy stres nie jest chyba mile widziany.
Ogród masz czadowy, a te kiełbaski smakowicie wyglądają... masz sporo dali :D
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Mniam, mniam!! Dzięki Ilonko!!

Coś dla ducha i coś dla ciała... Umiesz nam dogodzić!! ;:138

Pomysł na zagospodarowanie kamieni... Przedni!!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Czy na tym placyku wyłożonym żwirem rosną juki? Mam na myśli te zielone kępy w kształcie czupryn.
ILonko jeśli chodzi o zabezpieczenie host przed ślimakami, to ja wysypuję je wokoło szyszkami. To gwarancja, że slimory nie przejdą tej bariery. Odkąd zaczełam to robić, mam piękne hosty bez ani jednej dziurki. Spróbuj ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Piękne te dalijki, a te czeroniaste w szczególoności, bo na takie ma chęć i chyba na wiosne ich dokupię sobie ;:108
Ja tez sialam w tym roku dalijki te małe- slepe , jak ja nazywam . I też myslę bulwki wykopać i przechować, może i mi coś z tego wyjdzie na drigi rok ,będą chyba większe krzaczki ??/
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biegasz po wątkach a co u Ciebie? jesień zawitała do Twojego ogrodu?
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Iwonko, fajnie, że podobają Ci się te poukładane kamienie, docelowo będzie coś innego, ale póki co lepiej to wygląda niż sam kran, a kiełbaska niestety pomału już się kończy

Marysiu, dziękuję w imieniu dalii, ja coś na te grzyby nie mogę się wybrać, wciąż coś grzebię w ogrodzie, w zasadzie to przesadzam, aby zrobić miejsce innym nowym albo wkładam zakupione cebule, ale za nim gdzieś coś upcham, to najpierw dziesięć razy obchodzę ogród wokół, to były chyba już naprawdę ostatnie moje zakupy

Dorotko, dzięki, widziałam już Twój kolejny wpis, więc reszta poniżej

Małgosiu, hortensja Aspare to maleńka sadzonka, więc zanim coś pokaże troszkę czasu minie o ile się przyjmie, mam przynajmniej taką nadzieję, pamiętam trzy lata temu też wsadziłam takie maleństwo, a w tym roku przeszła sama siebie tak urosła, że musiałam ją przesadzić, ciekawa jestem tego żółtego floksa, teraz to wciąż jakieś nowości się pojawiają, a ja do pierona ;:223 nie mam już gdzie sadzić

Miłka, pod taka nazwą przynajmniej ją kupiłam dalia anemonowa polka, ale widziałam u Ciebie podobną pod inną nazwą, więc być może to znów jakaś pomyłka, zupełnie o niej zapomniałam jest dość niska i się pokłada, ale to być może też brak słońca, zielone jabłuszka to chyba antonówka, wiem, że brałam takie jakie lubię, ale teraz zabij mnie nie pamiętam dokładnie ich nazw, na pewno brałam też championa, a te czerwone to już zupełnie mi wyleciało, w każdym bądź razie są bardzo dobre

nie wiem czy takie wystarczy czy zrobić jeszcze inne ujęcie?
Obrazek

a to ta biała nn o którą kiedyś pytałam, jest dość wysoka, innych zdjęć nie mam, słabo w sumie kwitła, muszę w przyszłym sezonie dać im więcej papu
Obrazek

Obrazek

Majeczko, mam taką nadzieję, ale sama wiesz jakie dzisiaj czasy, na razie w ogóle nie myślę o tym, ale jak widzę jak mi czas ucieka, to aż strach pomyśleć, teraz nadganiam wszelkie zaległości ogrodowe, domowe i w ogóle, ale będę musiała w końcu zacząć się za czymś rozglądać. Pamiętam jak sobie pomyślałam w ten dzień, że będę miała czas na wszystko łącznie z forum, że nadgonię wszystkie zaległości , a tu mija prawie miesiąc, a ja wciąż latam z wyciągniętym ozorem. Fakt , faktem, że nie zrobiłabym tyle w ogrodzie, ale korzystam dopóki idzie coś zrobić jak zrobi się zimno chyba wówczas nie będę narzekała na brak czasu. Posadziłam już sporo cebul tulipanów około 180 sztuk, a jeszcze setka czeka, muszę przesadzić jeszcze dwie róże i mahonia i to chyba będzie już koniec moich rewolucji w tym sezonie, chociaż no dobra .......................

w tym miejscu będzie (mam nadzieję) wiosną tulipanowo

Obrazek

Obrazek

Piotrek, super, że Ci się podoba, ale one mają niestety inne przeznaczenie, no chyba, że w przyszłym sezonie coś dokupimy, czas pokaże czy mi się jakoś sprawy zawodowe poukładają i czy będę mogła sobie pozwolić

Wandziu, tak te dwie kępy to juki, rosną jak szalone i też tak kwitną co roku, super pomysł z tymi szyszkami, jak wybiorę się do lasu to na pewno je przytacham

to zdjęcie z lipca
Obrazek

Aniu, ja te bulwki przechowywałam w trocinach w piwnicy, spróbuj powinno się udać, rzeczywiście tym razem porosły wielgaśnie krzaczory
Obrazek

Dorotko, niestety nie biegam zbytnio po wątkach za to po ogrodzie i owszem, staram się jednak być na bieżąco, chociaż nie zawsze mam czas na wpis, ale jeszcze troszkę i skończy się ogrodowe szaleństwo, dzisiaj kiedy padało stwierdziłam, że siadam i piszę, ale nie ma to jak złośliwość rzeczy martwych, oczywiście net mi szwankuje raz jest za chwilę go nie ma więc pisałam w wordzie i skopiowałam, bo chyba szlak by nie trafił jak by mi to wszystko wcięło

mam mam :heja jeżówkę Leilani doczekałam się jej kwitnienia, zdobyłam też śliczną Green Lewel (od Jolki ;:196 )jutro pstryknę fotkę
Obrazek

jak jesień to i jesienny wystrój (zrobiony przez moja synową)
Obrazek

i zdjęcia z dnia dzisiejszego
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nn
Obrazek

a to Hazel Zwagel posadzona w sierpniu :tan
Obrazek

Obrazek

co niektóre róże też się maja całkiem dobrze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ilonko no to z rana z kawusią w ręce pospacerowałam sobie po Twoich włościach jakże cudownie jeszcze u Ciebie:)
Ja już tydzień nie byłam na działce i tęskno mi,ale dziś już na pewno pojadę jak pogoda pozwoli.
Róże jeszcze kwitną na całego,dalie wabią kolorami,sporo ich masz,moja mamcia ma ich kilka i co roku trzeba wykopać,aby znów na wiosnę wkopać.Hortensje masz już rozrośnięte,z daleka je widać ;:108
Ja jeszcze tulipanów nie posadziłam...a zamówiłaś jakieś różyczki?

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Właśnie też popijam kawusię i spaceruje po Twoim ogrodzie.
Imponująca ilość tulipanów ;:oj
I śliczna rabata tam gdzie one będą rosły.
Dalie cudowne ;:138 mam też kilka ale w przyszłym roku muszę dla nich poszukać inne miejscówki.
Szyszki ładnie wyglądają na rabatach, ale tylko jeden sezon i do tego w suche dni, moje pozbierałam i zostałam przy samej korze.
Jak będziesz je zbierała to uważaj na leśniczego :heja
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ilonko! To nie jest Polka na pewno. Wygląda na "Take off".
Jakie Twoje dalie są śliczne!
A miałaś taka jeszcze białą, delikatny kwiat, ale spory krzak! Kwiat był taki podzieleniony!
Już znalazłam ! Buisson Sofia! Ta to mi się podoba!

Ta biała nn wygląda na Albion, ale nie jestem pewna! ;:185 Może być też Alaska Legutki, ale napisz, skąd ją masz, bo źródło może wskazywać na odmianę :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też z kawusią pospacerowałam i siadłam przy stoliku w jesiennych dekoracjach. Tego mi brakowało. Miłego dnia ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”