Mój ogród - krzysztofjasik
- krzysztofjasik
- 100p
- Od: 22 lut 2007, o 12:41
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też czekam na informacje o beczce z rojnikami.
Oczywiście niezbędne będzie jej zdjęcie.
Oczywiście niezbędne będzie jej zdjęcie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- krzysztofjasik
- 100p
Witajcie!
Raczku,eleko,lisko....Dzięki serdeczne za odwiedziny!:)
W sobotę porobiłam aktualne zdjęcia z mojego ogrodu,jest to już typowo jesienny widok,ale osobiście uwielbiam ten okres.
Na początek może-rojniki w beczce....-mają się dobrze:)Wiosną"odmłodziłam"beczkę(powyrywałam stare roślinki,pozostawiając wolne"oczka" w siatce.W ten sposób zrobiłam miejsce na młode rojniki.
Raczku,eleko,lisko....Dzięki serdeczne za odwiedziny!:)
W sobotę porobiłam aktualne zdjęcia z mojego ogrodu,jest to już typowo jesienny widok,ale osobiście uwielbiam ten okres.
Na początek może-rojniki w beczce....-mają się dobrze:)Wiosną"odmłodziłam"beczkę(powyrywałam stare roślinki,pozostawiając wolne"oczka" w siatce.W ten sposób zrobiłam miejsce na młode rojniki.
Pozdrawiam.Magda.
- krzysztofjasik
- 100p
Moja działka-łącznie 600metrów kw.dzieli się na dwie części-starą i nową-zazkupioną w zeszłym roku ,w maju.
Zeszły rok polegał na ponownym zagospodarowywaniu nowej części(wszysko wykopywane,no z małymi wyjątkami).Czyli orka okropna:)Potem było już znacznie lepiej:instalacja nawadniania,oświetlenia,układanie kostki brukowej....no i najcudowniejsze zajęcie-planowanie rabatek,oraz samo sadzenie.
Zależało mi bardzo na tym ,aby oba ogrody stanowiły optyczną całość(choć gabaryty roślin świadczą o wieku poszczególnych części),tak więc połączyliśmy działki krętym brukowym chodnikiem.
Kilka zdjęć przedstawiających miejsce poprzedniej "granicy" działek
Płot przebiegał kiedyś na lini pomiędzy turkami,a stertą kamieni.
Zeszły rok polegał na ponownym zagospodarowywaniu nowej części(wszysko wykopywane,no z małymi wyjątkami).Czyli orka okropna:)Potem było już znacznie lepiej:instalacja nawadniania,oświetlenia,układanie kostki brukowej....no i najcudowniejsze zajęcie-planowanie rabatek,oraz samo sadzenie.
Zależało mi bardzo na tym ,aby oba ogrody stanowiły optyczną całość(choć gabaryty roślin świadczą o wieku poszczególnych części),tak więc połączyliśmy działki krętym brukowym chodnikiem.
Kilka zdjęć przedstawiających miejsce poprzedniej "granicy" działek
Płot przebiegał kiedyś na lini pomiędzy turkami,a stertą kamieni.
Pozdrawiam.Magda.
- krzysztofjasik
- 100p
Młody ogródek podzielony jest wzdłóż dłuższego płota chodnikiem(w zasadzie dzieli go na dwie równe połowy).Chodnik jest kręty,w zakolach są klomby...dwa z roślinnością,która nie potrzebuje kwaśnej gleby,jeden z "kwaśnolubnymi"
Oto kilka zdjęć
Po prawej stronie domku(odnowiliśmy go,kładąc panele)wymyśliłam miejsce na niską roślinność(wyj.róża),królują tam wrzosy
Przy płotach(z każdej strony)posadziliśmy iglaczki(żywopłotowe)....,i już nie mogę doczekać się,kiedy faktycznie utworzą naturalną granicę.Miały w tym roku spore przyrosty,ale daleko jeszcze ,by zaczęły się łączyć
Oto kilka zdjęć
Po prawej stronie domku(odnowiliśmy go,kładąc panele)wymyśliłam miejsce na niską roślinność(wyj.róża),królują tam wrzosy
Przy płotach(z każdej strony)posadziliśmy iglaczki(żywopłotowe)....,i już nie mogę doczekać się,kiedy faktycznie utworzą naturalną granicę.Miały w tym roku spore przyrosty,ale daleko jeszcze ,by zaczęły się łączyć
Pozdrawiam.Magda.
- krzysztofjasik
- 100p
Przepraszam..nie poodwracałam zdjęć,już się poprawiam
"
Obrzeża działki wysypane sa korą na około2,5m szer.Dwa narożniki usypane są bardziej obficie,tworząc "korowe" zakola.Tam dominują rododendrony,hortensje,iglaki.....
Poprzez to,że chodnik jest dość kręty,a kora wysypana jest nieregularnie,trawnik(a raczej dwa-po obu stronach chodnika)wygląda jak kręta,zielona rzeka
"
Obrzeża działki wysypane sa korą na około2,5m szer.Dwa narożniki usypane są bardziej obficie,tworząc "korowe" zakola.Tam dominują rododendrony,hortensje,iglaki.....
Poprzez to,że chodnik jest dość kręty,a kora wysypana jest nieregularnie,trawnik(a raczej dwa-po obu stronach chodnika)wygląda jak kręta,zielona rzeka
Pozdrawiam.Magda.
- krzysztofjasik
- 100p
- krzysztofjasik
- 100p
- krzysztofjasik
- 100p
- krzysztofjasik
- 100p