Fiołki afrykańskie - moja przygoda
- mycha_paulina
- 200p
- Od: 13 paź 2013, o 21:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Fiołki afrykańskie - moja przygoda
Cudowne
Ja mam kotkę i sunię owczarka niemieckiego długowłosego, więc sierści w kwiatkach mnóstwo, tym bardziej, że kotka uwielbia oglądać gołębie z mojego fiołkowego okna ;)
Ja mam kotkę i sunię owczarka niemieckiego długowłosego, więc sierści w kwiatkach mnóstwo, tym bardziej, że kotka uwielbia oglądać gołębie z mojego fiołkowego okna ;)
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Nie cierpię małych parapetów!
Słodziaki cudowne jak śpią
To straszne łobuziaki są, szczególnie Heniuś, jak wypatrzy muchę, która jeszcze się jakimś cudem żywa uchowała, nie ma zmiłuj, leci jak taran po moich fiołkach!! Tylko listki lecą!
To straszne łobuziaki są, szczególnie Heniuś, jak wypatrzy muchę, która jeszcze się jakimś cudem żywa uchowała, nie ma zmiłuj, leci jak taran po moich fiołkach!! Tylko listki lecą!
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj .Odmiany fiołków masz cudne też mam kilka odmian i podzielam Twoją fascynację tymi roślinami. Kociaki super, zawsze fascynowały mnie kocie oczy taka tajemnica w nich jest
Witaj
Dzięki za miłe słowa
Uwielbiam zieleninkę wszelaką, mam trochę paproci, storczyków, beniaminki, roicissusa dla którego szukam kompana cissusa...
Fiołki od zawsze gościły na moich parapetach w mniejszej lub większej ilości a teraz to się przerodziło w istne szaleństwo! Kociska co prawda usilnie pracują nad zredukowaniem ich ilości i odzyskaniem parapetów, ale ta walka jest przegrana
Dzięki za miłe słowa
Uwielbiam zieleninkę wszelaką, mam trochę paproci, storczyków, beniaminki, roicissusa dla którego szukam kompana cissusa...
Fiołki od zawsze gościły na moich parapetach w mniejszej lub większej ilości a teraz to się przerodziło w istne szaleństwo! Kociska co prawda usilnie pracują nad zredukowaniem ich ilości i odzyskaniem parapetów, ale ta walka jest przegrana
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Witam miło i na wstępie chciałbym się dowiedzieć jak ukorzenić listek pd fiołka, w wodzie czy ,ziemi, będąc u znajomej dostałem kilka sztuk od pięknych kwitnących fiołków a słyszałem że można je ukorzenić
proszę o rady.
proszę o rady.
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janku możesz i w wodzie ukorzeniać jak i w ziemi Nie ma znaczenia dość łatwo się ukorzeniają, ale o tej porze roku poczekasz troszkę dłużej na małe roślinki bo teraz to wiadomo, że warunki świetlne nie są najlepsze.
- DieSte
- 200p
- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam się ciepło, jako że jestem pierwszy raz - przyszłam oczywiście zauroczona fiołkami
Zapraszam do mojego spisu wątków
Witam
miło, że zajrzałaś, zapraszam serdecznie
miło, że zajrzałaś, zapraszam serdecznie
Następne maluszki uradowały pierwszym kwitnieniem
Długo kazała na siebie czekać dama
Buckeye Sarsparilla
Sadzonka miała jasne listki, byłam ciekawa jak zakwitnie i oto
LE Cyganskij Romans (sport)
Rozkręca się pomału
Podruzhka Nevesty (sejanec Morev)
LE Sirenevaja Dymka (sport)
zazieleniła się na brzegach, wygląda coraz ładniej..
Janku
ja swoje listki ukorzeniam w ziemi, uniwersalnej do której często dodaję mieszankę perlitu i wermikulitu, w proporcjach mniej więcej 2:1 (2 ziemia, 1 mieszanka), na wierzch kładę gruboziarnisty piasek rzeczny. Utrzymuję stałą umiarkowaną wilgotność ziemi.
Długo kazała na siebie czekać dama
Buckeye Sarsparilla
Sadzonka miała jasne listki, byłam ciekawa jak zakwitnie i oto
LE Cyganskij Romans (sport)
Rozkręca się pomału
Podruzhka Nevesty (sejanec Morev)
LE Sirenevaja Dymka (sport)
zazieleniła się na brzegach, wygląda coraz ładniej..
Janku
ja swoje listki ukorzeniam w ziemi, uniwersalnej do której często dodaję mieszankę perlitu i wermikulitu, w proporcjach mniej więcej 2:1 (2 ziemia, 1 mieszanka), na wierzch kładę gruboziarnisty piasek rzeczny. Utrzymuję stałą umiarkowaną wilgotność ziemi.
Witaj Ilonko,
Jestem urzeczona Twoimi fiołeczkami...
Bardzo oryginalne odmiany, przewaga pełnych? Czy tylko zbieżność pokazanych fotografii?
Troszkę się zmartwiłam opinią o allegro...zaczynam swoją przygodę z fiolkami i właśnie tam dokonałam zakupów...
Jestem urzeczona Twoimi fiołeczkami...
Bardzo oryginalne odmiany, przewaga pełnych? Czy tylko zbieżność pokazanych fotografii?
Troszkę się zmartwiłam opinią o allegro...zaczynam swoją przygodę z fiolkami i właśnie tam dokonałam zakupów...
- Frodo1
- 500p
- Od: 31 lip 2013, o 09:09
Piękne - LE Sirenevaja Dymka bardzo ciekawe ma kwiaty, a właściwie nie umiałabym wybrać jednego z tych czterech, bo wszystkie są wyjątkowe.
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
Same piękności przywitanie po urlopie wielce udane... każdy z nas chciałby takiego widoku najbardziej podziwiam te fiołki o intensywnej barwie i Twoją pamięć do nazw takich trafnych a takich trudnych
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;