Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
Paulinko dziękuję za odwiedzinki i miłe słówka.
Grażynko ja tam też mam TYLKO buszowe rabatki. I też pielę max dwa razy w roku. No i zamarzyła mi się taka wymuskana, przejrzysta rabata... i masz ci babo placek... Sama nie wiem jak to się skończy.
Wiem za to, że agro na pewno nie położę. Przekonałyście mnie, że nie warto.
Grażynko ja tam też mam TYLKO buszowe rabatki. I też pielę max dwa razy w roku. No i zamarzyła mi się taka wymuskana, przejrzysta rabata... i masz ci babo placek... Sama nie wiem jak to się skończy.
Wiem za to, że agro na pewno nie położę. Przekonałyście mnie, że nie warto.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ania, dasz radę. W końcu walka z chwastami to fajna sprawa. Jak chcesz się wyżyć, to...wiadomo gdzie. A Ty tak całkiem bez chwastów chciałaś? Ja nie pielę tylko na tych rabatach, gdzie jest tak gęsto że nic nie widać co się na dole dzieje.Reszta pod kontrolą
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Aniu , Aneczko - wymuskana "pusta" rabata ? No co Ty , dałabyś radę ? Jestem pewna że najdalej wiosną łapki by Cię zaswędziały by coś dosadzić , przesadzić i tylko byłby kłopot . Ostatecznie naprawdę możesz czymś wysypać , podobno teraz w modzie ..... węgiel brunatny , bezpieczny , neutralny dla środowiska i ponoć ładnie wygląda
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- aneczka1979
Gosia ja właśnie tylko takie rabatki mam. No prawie... i wierz mi, uwielbiam, że nie widać co się na dole dzieje.
Myślałam, że z agro ze trzy lata będę mieć spokój z chwastami. A tak to jakoś nie widzę tego pielenia wśród gęsto ułożonych kamieni...
Monika węgiel? Czarny węgiel?! Nie, dziękuję.
Myślałam, że z agro ze trzy lata będę mieć spokój z chwastami. A tak to jakoś nie widzę tego pielenia wśród gęsto ułożonych kamieni...
Monika węgiel? Czarny węgiel?! Nie, dziękuję.
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
On jest właśnie brunatny , taki prawie bordowy , i powiem Ci widziałam taką rabatkę węglem obłożoną ... szok , naprawdę to nieźle wyglądało , szczególnie że była na jasno obsadzona i kontrast był niesamowity , w dodatku chyba był jakoś specjalnie obrabiany , bo nie takie niekształtne kawały tylko prawie kuleczki
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
Zakupy zrobiłaś piękne. Oby dobrze rosły
A z tą agrowłókniną jako podkład pod ścieżkę ze żwirku to genialny pomysł. Mam takie żwirkowe ścieżki i wyrywanie chwastów spomiędzy kamyków to coś strasznego.
A z tą agrowłókniną jako podkład pod ścieżkę ze żwirku to genialny pomysł. Mam takie żwirkowe ścieżki i wyrywanie chwastów spomiędzy kamyków to coś strasznego.
aniu,hortensje piękne,ale gdzie ten miś?
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne hortensje i co z super rabatka powstała
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wtrącę swoje trzy grosze w sprawie nowej rabatki. Ja jedną z pierwszych, jeszcze w czasie budowy, wysypałam korą. Teraz po 3 latach kory dosypałam niewiele, a chwasty na 25 m2 może 10-20 sztuk sprzątam raz w miesiącu niewielkim wysiłkiem. Zdecydowanie mniej się sieją niż na gołej ziemi. Sukcesywnie nowo powstałe rabatki staram się wysypywać nawet cienką warstwą.
Misia zazdroszczę, jest piękny.
Misia zazdroszczę, jest piękny.
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Ja też chcę misia polarnego.Wszystkie wykupili.
Nie wiem czy czosnek pomoże,chyba że obsadzisz całą rabatę do okoła.
Może rzeczywiście myszy u Ciebie nie ma.
U mnie to nawet koszyczki plastikowe przegryzły od dołu.
Nie wiem czy czosnek pomoże,chyba że obsadzisz całą rabatę do okoła.
Może rzeczywiście myszy u Ciebie nie ma.
U mnie to nawet koszyczki plastikowe przegryzły od dołu.
Skąd ja to znam po dwóch latach za wielkich różnicy między koronkowymi nie widzę więc jakby co to przemyśl swoj zakup tych koronkowych - oczywiście piszę przyszłosciowoaneczka1979 pisze: Zakochałam się w hortensjach bukietowych!!! Marzy mi się jeszcze Pink Diamond lub Wim's Red. Przez zimę będę obmyślać miejscówkę.
Pozdrawiam. Ewa
- aneczka1979
Witajcie.
Przespałam się z myślami o nowej rabacie. Postanowione. Agro nie będzie. Będzie jednak kora lub kamień.
Po łuku rabatowym idą kolejno: Phantom (prowadzony na drzewko), Polar Bear, 2 x Vanille Fraise Renhy, Limelight i na końcu Piny Winky.
Z tyłu za hortkami są krzaczory. Zaczynają się od pęcherznicy Diablo i na niej się też skończą, jak tylko wykopię niewielką choinkę (na święta do domu) a w jej miejsce posadzę drugą Diablo.
Przed hortensjami będą trzy punkty a w każdym z nich razem posadzone -jeżówka i rozplenica japońska. A pomiędzy tymi punktami będzie żurawka o ciemnych liściach. Tak to sobie wymyśliłam.
Czy ktoś ma jakieś zastrzeżenia? Chętnie wysłucham, by potem głową w drzewo nie walić jeśli coś źle sobie wymyśliłam.
Na wiosnę chcę dokupić z hortensji jeszcze:
diamant rouge
malutką bombshell
wim's red
magical fire a może magical candle... bo sama nie wiem jaka jest właściwie różnica między nimi.
Pokusiłabym się o te zakupy już teraz ale boję się, bo rzeczywiście straszą zimą stulecia, ma szybko nadejść i być bardzo mroźna. Boję się, że nie zdążą się zaklimatyzować kolejne nowe nasadzenia i mi wypadną po zimie. Czy Wy coś słyszeliście w tym temacie?
Przespałam się z myślami o nowej rabacie. Postanowione. Agro nie będzie. Będzie jednak kora lub kamień.
Po łuku rabatowym idą kolejno: Phantom (prowadzony na drzewko), Polar Bear, 2 x Vanille Fraise Renhy, Limelight i na końcu Piny Winky.
Z tyłu za hortkami są krzaczory. Zaczynają się od pęcherznicy Diablo i na niej się też skończą, jak tylko wykopię niewielką choinkę (na święta do domu) a w jej miejsce posadzę drugą Diablo.
Przed hortensjami będą trzy punkty a w każdym z nich razem posadzone -jeżówka i rozplenica japońska. A pomiędzy tymi punktami będzie żurawka o ciemnych liściach. Tak to sobie wymyśliłam.
Czy ktoś ma jakieś zastrzeżenia? Chętnie wysłucham, by potem głową w drzewo nie walić jeśli coś źle sobie wymyśliłam.
Na wiosnę chcę dokupić z hortensji jeszcze:
diamant rouge
malutką bombshell
wim's red
magical fire a może magical candle... bo sama nie wiem jaka jest właściwie różnica między nimi.
Pokusiłabym się o te zakupy już teraz ale boję się, bo rzeczywiście straszą zimą stulecia, ma szybko nadejść i być bardzo mroźna. Boję się, że nie zdążą się zaklimatyzować kolejne nowe nasadzenia i mi wypadną po zimie. Czy Wy coś słyszeliście w tym temacie?
- aneczka1979
Moniko też bym chętnie zobaczyła rabatę węglem obłożoną. Masz może jakieś foto?
Dorfi ale agro pod żwirkową ścieżką starłoby się ekspresowo.
Mateuszu no był Miś. Pokazywałam jego dwie fotki.
Patusiu rabatka, mam nadzieję, że będzie super, jak tylko ją skończę (chyba dopiero wiosną będę ją czymś wysypywać).
Soniu a jaka powinna być grubość kory? Pięć centymetrów, tak słyszałam, czy tak?
Beatko jest dostępny na all... u sprzedawcy miododajne. Ma on co prawda małe sadzonki ale cena też jest dzięki temu przystępna. A i dziewczyny sobie chwalą zakupy tam.
Dlatego zamiast w koszyczkach na cebule chcę sadzić tulipany i resztę w podziurawionych doniczkach.
Ewa czyli jaką koronkową byś mi polecała? Jaka jest różnica pomiędzy: diamant rouge, wim's red, magical fire a magical candle)?
Dorfi ale agro pod żwirkową ścieżką starłoby się ekspresowo.
Mateuszu no był Miś. Pokazywałam jego dwie fotki.
Patusiu rabatka, mam nadzieję, że będzie super, jak tylko ją skończę (chyba dopiero wiosną będę ją czymś wysypywać).
Soniu a jaka powinna być grubość kory? Pięć centymetrów, tak słyszałam, czy tak?
Beatko jest dostępny na all... u sprzedawcy miododajne. Ma on co prawda małe sadzonki ale cena też jest dzięki temu przystępna. A i dziewczyny sobie chwalą zakupy tam.
Dlatego zamiast w koszyczkach na cebule chcę sadzić tulipany i resztę w podziurawionych doniczkach.
Ewa czyli jaką koronkową byś mi polecała? Jaka jest różnica pomiędzy: diamant rouge, wim's red, magical fire a magical candle)?