Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Jeżeli masz dużo tych zamówionych pomidorów to możesz zrobić ze skórkami.
Łatwiej jest potem przetrzeć przez sito zawartość słoika, niż wiadra pomidorów.
Łatwiej jest potem przetrzeć przez sito zawartość słoika, niż wiadra pomidorów.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Donosze,że papryka pieczona jest przepyszna.Znowu roboty przede mną a myslałam,że juz zakończe z wekami w tym roku 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oczywiście że tak zrobię i dziękuję za podpowiedż
Teraz przerabiam ogórka perskiego i oczywiście inspiruję ale z jednej sadzonki zebrałam wiaderko to szkoda mi było i trochę zrobiłam na próęe w zalewie octowej a część zrobiłam z pomidorami i przyprawami 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Asiu widziałam u Ciebie przepisik, wygląda zachęcająco . W tym roku już tylko robię sos słodko-kwaśny i żurawinę, bo naprawdę poszalałam nieźle z przetworami. Na pewno dobrze ponad 600 słoików
Fakt, że mnóstwo z nich wędruje jako zdrowe upominki do rodzinki i znajomych , ale roboty przy tym ogrom..... W przyszłym roku skusze się na Twój keczup
Elu ja nie robiłam pomidorków w ten sposób, ale dziewczyny już Ci podpowiedziały
Ja dużo pomidorków mrożę
Kaju dziękuję bardzo za podpowiedź. Ja w ten sposób nigdy nie robiłam, może w przyszłym sezonie spróbuję
Moniś ja wczoraj robiłam kolejną partię papryki, piekłam na 4 blachach. Poza czerwoną miałam troszkę papryki żółtej i 2 zielone i zdecydowanie najlepsza do pieczenia jest czerwona. Z żółtej i zielonej niesamowicie trudno usunąć skórkę.... prawdziwe babranie
Wcześniej zawsze robiłam tylko z czerwonej, tym razem miałam ochotę poeksperymentować.... jednak nie warto ....

Elu ja nie robiłam pomidorków w ten sposób, ale dziewczyny już Ci podpowiedziały

Ja dużo pomidorków mrożę

Kaju dziękuję bardzo za podpowiedź. Ja w ten sposób nigdy nie robiłam, może w przyszłym sezonie spróbuję

Moniś ja wczoraj robiłam kolejną partię papryki, piekłam na 4 blachach. Poza czerwoną miałam troszkę papryki żółtej i 2 zielone i zdecydowanie najlepsza do pieczenia jest czerwona. Z żółtej i zielonej niesamowicie trudno usunąć skórkę.... prawdziwe babranie

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gdzie znajdę przepis na sos słodko-kwaśny?
Nic nam teraz nie smakuje bez tego ketchupu

Nic nam teraz nie smakuje bez tego ketchupu

- AGNESS
Asiu przepis na sos słodko-kwaśny podawałam w którejś z poprzednich części, zaraz poszukam i wrzucę Ci linka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p3230493

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p3230493
- MalgosiaR
- 200p
- Od: 11 lut 2013, o 18:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Agnieszko
Wlaśnie zachęcona Twoim opisem i opiniami robię pieczoną paprykę .Już upieklam i obralam.Zaczęlam zalewę i widzę ,że nie mam cytryny.Mogę dać ocet ?mam jablkowy i spirytusowy ,ile proszę podpowiedż.Do sloiczków przygotowalam świeże oregano ,czosnek i myślę jeszcze o malej papryczce chili jak myślisz nie będzie za ostro ?Dajesz listek laurowy,ziele ang.?Czekam i pozdrawiam.Malgosia

Wlaśnie zachęcona Twoim opisem i opiniami robię pieczoną paprykę .Już upieklam i obralam.Zaczęlam zalewę i widzę ,że nie mam cytryny.Mogę dać ocet ?mam jablkowy i spirytusowy ,ile proszę podpowiedż.Do sloiczków przygotowalam świeże oregano ,czosnek i myślę jeszcze o malej papryczce chili jak myślisz nie będzie za ostro ?Dajesz listek laurowy,ziele ang.?Czekam i pozdrawiam.Malgosia
- AGNESS
Małgosiu naturalnie możesz dodać ocet zamiast cytryny. Nadaje się i jeden i drugi. A ile..... to zależy czy wolicie delikatniejsze, czy bardziej kwaśne. Tej cytryny praktycznie w papryce nie czuć , nie jest po prostu mdła. Po prostu dodawaj i próbuj, jak smakuje
Ostrą papryczkę jak najbardziej możesz dać, wzbogaci smak zalewy
Listka i ziela nie daję, ale Ty naturalnie możesz troszkę dodać, jeśli lubisz. Te wszystkie smaki pasują , ale niezbyt dużo, żeby nie zdominowały całości
Jak zrobisz i skosztujecie, to daj proszę znać jak smakuje

Ostrą papryczkę jak najbardziej możesz dać, wzbogaci smak zalewy

Listka i ziela nie daję, ale Ty naturalnie możesz troszkę dodać, jeśli lubisz. Te wszystkie smaki pasują , ale niezbyt dużo, żeby nie zdominowały całości

Jak zrobisz i skosztujecie, to daj proszę znać jak smakuje

-
Aguś,jemy ciasto jogurtowe ze sliwkami.Jest dobre,tylko ja żle zrobiłam kruszonke.
Nie wiem jak przepisywałam ale zrobiłam z pół kostki margaryny
A w przepisie jest 1/3.Zrobiło mi sie po prostu ciasto.Porwałam na kawałki ciasto ,dałam na owoce i już.Nawet nikt sie nie domyślił ,że jest z nim coś nie tak.Po prostu wygląda jakby był z dwóch rodzaji ciast.Nawet to z kruszonki jest puszyste
.
Nie wiem jak przepisywałam ale zrobiłam z pół kostki margaryny

- AGNESS
Asiu
Moniś, to żaden problem z tą kruszonką, po prostu wyszła troszkę inna wersja, na pewno równie pyszna
Następnym razem, jeśli kruszonka będzie zbyt mocno Ci się sklejała, a będziesz chciała typową kruszonkę, to po prostu dodaj trochę więcej mąki i wiórków, żeby wszystko się rozpadało 

Moniś, to żaden problem z tą kruszonką, po prostu wyszła troszkę inna wersja, na pewno równie pyszna

- MalgosiaR
- 200p
- Od: 11 lut 2013, o 18:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko
Pierwszy sloiczek z papryką pieczoną wg, Twojego przepisu skonsumowany.Spieszę ze stwierdzeniem ,że jest rewelacyjna,przepyszna.Z 5 kg papryki mialam siedem sloików teraz już sześć.Czeka mnie kolejny zakup papryki i zrobienie następnych.Moja wyhodowana papryka nie ma takich grubych ścianek .Dalam ocet jablkowy zamiast cytryny i dodalam polowę papryczki chili .Polecam przepis
Malgosia

Pierwszy sloiczek z papryką pieczoną wg, Twojego przepisu skonsumowany.Spieszę ze stwierdzeniem ,że jest rewelacyjna,przepyszna.Z 5 kg papryki mialam siedem sloików teraz już sześć.Czeka mnie kolejny zakup papryki i zrobienie następnych.Moja wyhodowana papryka nie ma takich grubych ścianek .Dalam ocet jablkowy zamiast cytryny i dodalam polowę papryczki chili .Polecam przepis

Malgosia
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Agnieszko, zaznaczam sobie twój wątek
Dopiero teraz zobaczyłam, że jest otwarty, bardzo się cieszę
Jesteś skarbnicą przepisów na pyszne desery, ciasta, dania i przetwory 

-
będę piekła papryke do słoików z 10 kg.Taka jest pyszna.Tylko nie mam cytryny.To dam ocet,albo kwasek cytrynowy.A może być ta cytrynka w butelce?Tylko czy ona jest mocniejsza od cytryny,czy ja trzeba rozcieńczyć?
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Aguś a masz jakies fajne przepisy na gruszki ,mogą być w occie itp.
Klęskę urodzaju mam 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;