Kosmos - Onętek
- Jolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kosmos - Onętek
Jeszcze takie różne kwiaty się pokazały z wiosennego siewu z zdobycznych nasion. Jednak też uważam jak któraś z koleżanek pisała ,że chyba najładniejsze są te pospolite ,,łany"kolorowych kwiatków we wszystkich odcieniach różu i bieli. Jak na wiosenny wysiew bardzo późno u mnie kwitną i nie wiem czy te ,,dziwolągi" zdążą zawiązać nasiona jeśli pogoda będzie deszczowa.
to chyba koniec w tym roku
to chyba koniec w tym roku
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie również wciąż kwitnie, ale dziwne bo z tych nasion co zawsze wyrosły karzełki ;)
Za to jakie piękne
Dziwne to lato bo wszystko jest jakieś zaburzone od początku.
Wilec na ten przykład zakwitł niedawno i dopiero się rozkręca
Co do Kosmosów to te "pełnokwiatowe" czy "wielkokwiatowe" wyrosły mi same niebieskie
Dziwne to lato...
Za to jakie piękne
Dziwne to lato bo wszystko jest jakieś zaburzone od początku.
Wilec na ten przykład zakwitł niedawno i dopiero się rozkręca
Co do Kosmosów to te "pełnokwiatowe" czy "wielkokwiatowe" wyrosły mi same niebieskie
Dziwne to lato...
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
Wszystkie kosmosy są piękne jakoś ostatnio bardzo mnie kuszą onętki pełnokwiatowe .
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
-
- Od: 8 sty 2014, o 12:02
Miałem białe pełne,zebrałem z nich nasiona.Niestety w tym roku wszystkie puste.Czy to możliwe,że pokrzyżowały się wzajemnie z pustymi?
Onętki, to moje ulubione kwiaty jednoroczne W tym roku mam takie, sukcesywnie zbieram nasiona na za rok
Pięknie wyglądają, chociaż zarosły mi całą ścieżkę, ale wcale mi to nie przeszkadza
A tu, przejęły kontrolę w warzywniku
Pięknie wyglądają, chociaż zarosły mi całą ścieżkę, ale wcale mi to nie przeszkadza
A tu, przejęły kontrolę w warzywniku
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
Jeszcze takiego koloru onętka nie spotkałam . Superaśny kolor ten pomarańczowy .
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
guru302, to jest onętek siarkowy, występuje w różnych kolorach, nie tylko pomarańczowym
- Jolek
Amanita napisz, czy te 2 odmiany ,,kosmosu " jak rosną obok siebie krzyżują się. Czy lepiej obsiać grządkę jesienią aby szybciej kwitły czy wiosną? Mam nasiona tego siarkowego i tak się zastanawiam nad nim
Jolek, nie wiem czy się krzyżują
Posiałam siarkowy pierwszy raz w tym roku. Nasiona zbieram osobno, ale co z nich wyrośnie, to nie wiem
Ale, aby szybciej zakwitły, to polecam sianie jesienią, u mnie samosiejki tych zwykłych, rożowych onętków zawsze wcześniej kwitły
Posiałam siarkowy pierwszy raz w tym roku. Nasiona zbieram osobno, ale co z nich wyrośnie, to nie wiem
Ale, aby szybciej zakwitły, to polecam sianie jesienią, u mnie samosiejki tych zwykłych, rożowych onętków zawsze wcześniej kwitły
- Jolek
Amanita to się zgadzam z Tobą odnośnie siania jesienią Mi teraz zaczynają kwitnąć takie malutkie które pierwsze wysiały się z nasion z tych wcześnie kwitnących. Krzaczastych bukietów raczej z nich już nie będzie.