Mój ogród - Ewelina - 2008r
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To "czerwone" , to PAPRYCZKA ROCZNA (CAPSICUM ANNUUM), z rodziny psiankowatych, posadziłam ją między wrzosami , dla ożywienia kompozycji. Na razie nie ma mrozów , więc trzyma się dzielnieCynamon pisze: Bardzo dobry pomysł z koszem wrzosów i czymś czerwonym o ciemnych liściach (?), jako bardzo interesującym dodatkiem.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Anitko, pisałam o tym niedawno... ale dla Ciebie zacytuję siebie samą:
Jukki ogrodowe w gruncie z powodzeniem zimują w naszym klimacie, w donicach trzeba je troszeczkę " zabezpieczyć".Ewelina pisze:Przezimuję do wiosny w zacisznym kątku przy ścianie domu, donice zabezpieczę , czuprynki zwiążę "do góry", zresztą tam jest okap dachu ,więc deszcz i śnieg nie dochodzi. Znajomi , którzy mi te Jukki podarowali mają swoje już kilka lat w wielkich drewnianych donicach , które wiosną ustawiają na słońcu , a na zimę przenoszą pod ścianę domu. Kwitną im bardzo efektownie.Też tak zrobię
- krzysztofjasik
- 100p
- Od: 22 lut 2007, o 12:41
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
40,- za małą sadzonkę ? - to rzeczywiście sporo Ja miałam szczęście - dostałam 3i dwuletnie sadzonki w prezencie
Miło mi,że mój jesienny kosz z wrzosami Wam się podoba ( mnie też ) Teraz szukam dwu ładnych ,dużych , a niedrogich dyń , bo mam pomysł - ściągnięty od Ave - na kolejne jesienne dekoracje.
Miło mi,że mój jesienny kosz z wrzosami Wam się podoba ( mnie też ) Teraz szukam dwu ładnych ,dużych , a niedrogich dyń , bo mam pomysł - ściągnięty od Ave - na kolejne jesienne dekoracje.
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Ewelinko pospacerowałam po Twoim wielkim i pięknym ogrodzie, przyznaję, że jest wyjątkowy, piękne zakątki, ze smakiem ułożone rabatki no i niezliczona ilość różnych pięknych kwiatów. Widać, że rośliny sadzone z przemyśleniem, a ład i porządek wzorowy. Z wielką przyjemnością przebywałam u Ciebie. Serdecznie pozdrawiam.
- ZosiaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
u ciebie Ewelinko to daleko do jesieni -tak kolorowo u ciebie
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc