Biała truskawka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Biała truskawka
Teraz najlepsza pora na przesadzanie truskawek
Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
KaLo, jesteś pewien, że to jest biała truskawka a nie biała poziomka ? liście ma jak truskawka ? U mnie truskawki białe są małe, ale jednak nieco większe, a poziomki także przebarwiaja się na różowo i wielkością podobne do Twoich
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Liście ma jak truskawka,rozłogi ma jak truskawka.Te owoce są nieduże bo z końcówki kwitnienia.Pierwsze kwiaty załatwiły przymrozki ,albo jakieś inne dziadostwo,bo się nie rozwinęły,a jeżeli nawet to pozasychały.Białych poziomek nie siałem i nie sadziłem.Ze 20 lat temu siałem Rugię i Barona jakiegoś tam.Poza tym ,równolegle rosły jakieś wynalazki truskawkowe,może coś się wymieszało.Pisałem o tym na końcu 3 strony tego wątku.
Ja nie żałuję wydanych pieniędzy na tak pyszny owoc, naprawde warto dzieci je wręcz uwielbiają. W smaku jest naprawdę wyborna jedyna w swoim rodzaju
-
- Od: 22 mar 2012, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja miałem kupić z 30 sadzonek bo miały być dorodne , smaczne , ananasowe ale oprócz bardzo wysokiej ceny nigdzie nie mogłem znaleźć jaki ma plon itp. a więc zrezygnowałem z kupna .
Znajomy w tym roku przyniósł mi troszkę truskawek jak twierdzi ananasowych ale te truskawki były inne nie takie jak reklamowano a owoce malutkie i mówił że na krzaku nie ma dużo .
Ja na truskawki idę z łubianką lub wiadrem a jak kupię ananasową to z czym mam iść wiadrem ?
Znajomy w tym roku przyniósł mi troszkę truskawek jak twierdzi ananasowych ale te truskawki były inne nie takie jak reklamowano a owoce malutkie i mówił że na krzaku nie ma dużo .
Ja na truskawki idę z łubianką lub wiadrem a jak kupię ananasową to z czym mam iść wiadrem ?
Ananasowa,to odmiana prawdziwej truskawki.A ta biała,to podobno miała mieć smak ananasa.
Po trzecim oprysku,uda się zlikwidować te chwaściory.
Po trzecim oprysku,uda się zlikwidować te chwaściory.
Nie wiem moje truskawki smakują dobrze wiadomo że to nie taki sam smak jak w normalnej no ale chyba lepsze to niż te ze sklepu w pudełku za 7zł z tablicą Mendelejewa
Ja jeszcze myślę nad wiszącymi.
Ja jeszcze myślę nad wiszącymi.
- Geniodekt
- 500p
- Od: 27 kwie 2014, o 20:45
Wszystkie truskawki są "wiszące", bo wytwarzają rozłogi. Ananasowa także. To taki chwyt marketingowy.
A gdzie zamawiacie sadzonki tych truskawek ?
- magduska81
- 500p
- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
Jak poszukujesz ananasową mam na zbyciu z 5 rozłogów, kupiona już z 3 lata temu gdzieś na necie, smak ananasa kolor biały wzrost średni...
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Już nie długo spadnie śnieg ,i wszystkie truskawki będą białe .Wiosną wysiałem nasionka z mojego białego mutanta i jak na razie sadzonki dają radę.Zobaczymy,jak przezimują.
-
- 100p
- Od: 8 lut 2013, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tylko nie każde na rozłogach wytwarzają owoce, a te prawdziwe wiszące owszem... u mnie tak w każdym razie było, siałam z nasion...Geniodekt pisze:Wszystkie truskawki są "wiszące", bo wytwarzają rozłogi. Ananasowa także. To taki chwyt marketingowy.
-
- 100p
- Od: 9 mar 2014, o 08:13
A z nasion urosną osobniki takie jak rośliny mateczne?