Tolinka i róże
- patkaza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tolinka i róże
U ciebie róże kwitną chyba cały rok
Mogłabym podpytać (jakieś sugestie) o różę rosnącą na wyprostowanych pędach, zwartą i taką do 1 metra na wschodnią stronę, niedaleko domu
Mogłabym podpytać (jakieś sugestie) o różę rosnącą na wyprostowanych pędach, zwartą i taką do 1 metra na wschodnią stronę, niedaleko domu
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tolinko. Już nie pamiętam skąd się tu wzięłam, bo mi mowę ludzką i rozum odebrało, ale prawie do monitora. Na liście chciejstw mam 12 nowych pozycji i rozglądam się za najbliższym bankiem do obrobienia
Z Ciebie prawdziwa , nie tylko z powodu róż, ale całego planu nasadzeń, wijących się ścieżek i romantycznych dodatków...
Z Ciebie prawdziwa , nie tylko z powodu róż, ale całego planu nasadzeń, wijących się ścieżek i romantycznych dodatków...
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Dziękuje kochane
Aga jaki kolor ,ma być pachnąca ?
Anula witaj nie ważne skąd się tutaj wzięłaś ,ważne ,żebyś tutaj była Oj znam ci ja dokładnie ,to uczucie kiedy otwierałam wątek za wątkiem, zdjęcie za zdjęciem ,a serce biło jak oszalałe To "różyczka" bardzo popularna choroba na forum i w dodatku zaraźliwa
Aga jaki kolor ,ma być pachnąca ?
Anula witaj nie ważne skąd się tutaj wzięłaś ,ważne ,żebyś tutaj była Oj znam ci ja dokładnie ,to uczucie kiedy otwierałam wątek za wątkiem, zdjęcie za zdjęciem ,a serce biło jak oszalałe To "różyczka" bardzo popularna choroba na forum i w dodatku zaraźliwa
Pnąca NN kwitnie tylko raz na zeszłorocznych pędach kocha ją skoczek i przemarza,ogólnie nie bardzo ją lubię,ale nie mam serca ją wydać
Przesliczny kolor
Przesliczny kolor
Ludzie to nie rośliny, z czubków już nic nie wyrośnie?
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow , cudna ta różyczka i jaki rozmiar, piękne kwiaty - śliczna, zresztą jak cały ogród .
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Bardzo ładna róża, a co to skoczek?
- Tolinka
To stare zdjęcie tej róży,teraz to miejsce wygląda trochę inaczej,róża została ,dostała jeszcze szansę i nie wiem czy łagodna zima ,czy moje ultimatum podziałało ,bo w tym roku kwitła cuuuuudownie i nawet powtórzyła kwitnienie a na dodatek jak nigdy wcześniej ...pachniała niebotycznie Poszukam może mam jakies zdjęcia to wkleję.
Małgosiu skoczek to owad żerujący na liściach rózy ,widać na wierzchu liścia drobne jasne kropeczki,a pod spodem podłużne maleńkie owady.
Małgosiu skoczek to owad żerujący na liściach rózy ,widać na wierzchu liścia drobne jasne kropeczki,a pod spodem podłużne maleńkie owady.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
Bardzo lubię jak róża pachnie ale nie jest to wymogiem, najchętniej coś w pastelach...może być też coś w ciepłych kolorach, najważniejsze aby była zdrowa i miała wyprostowane kwiaty na sztywnych łodyszkach i radziła sobie w miejscu gdzie słońce będzie do 12:00Aga jaki kolor ,ma być pachnąca ?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
- Tolinka
Aga może być Pastella ,moja Kosmos,Bonica ,Mariatheresia ,Morden Blush, Pomponella,Leonardo Da Vinci te są u mnie niezniszczalne ,ładnie zbudowały krzaczki ,sztywne pędy nie przewieszają kwiatów ,zdrowe po same końce i kwitną ,kwitną ,kwitną rosną w pełnym słońcu i świetnie dają sobie radę.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć Tolinko
Mme Isaac Pereire ile ma lat? wygląda, że rośnie dość szeroko?
Mój jeszcze jest w donicy.... chyba muszę mu przeznaczyć sporo miejsca...
Piękne róże.... Henrietta Barnett to moja ulubienica
Mme Isaac Pereire ile ma lat? wygląda, że rośnie dość szeroko?
Mój jeszcze jest w donicy.... chyba muszę mu przeznaczyć sporo miejsca...
Piękne róże.... Henrietta Barnett to moja ulubienica
- Tolinka
Majeczko Mme.Isaac posadziłam w zeszłym roku chyba w czerwcu ,to będzie spora róża i na szerokość i na wysokość
- Tolinka
Piękne mamy lato tej jesieni nie chce się wyjść z ogrodu oby jak najdłużej tak było Różyczki jeszcze budują pąki i jest nadzieja na kwiaty.Bardzo lubię jesień w ogrodzie ,jeszcze kwitną róże i dalie,pięknie rozwinęły się wrzosy ,azalie i winobluszcz zmieniły kolor liści na czerwień i bordo ,a to wszystko w towarzystwie soczystej zielni tui i cyprysów
Dziś miałam pracowity dzień w ogrodzie ,bo przyjechały nowe królewny od naszej forumowej koleżanki ,a obiecywałam sobie że żadnych róż ale nie mogłam się oprzeć Wsadziłam dzisiaj 3szt. Charlotte-będzie nowa żółta rabata ,Geisha też ma być żółta,Chopin-zawsze chciałam go mieć ,ale tak jakoś nie wychodziło i wreszcie go mam!! ,Sympatia-mam obiecane że rzuci na kolana z zachwytu wszystkie sąsiadki ,więc będę na nią chuchać dmuchać,a póki co dostała duuuużo dobrego amciu i dobrej ziemi.Zdążyłam jeszcze wsadzić parę innych roślinek zanim zrobiło się ciemno,jutro jeszcze czeka mnie wsadzenie cebul żonkili i krokusów,więc rano kawka i do ogrodu,ma być piękna pogoda ,więc zapowiada się fajny dzień
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Charlotte, Geisha i Chopin...ho, ho same piękności. Zapowiada się ciekawie ta żółta rabata
Chopin jest naprawdę piękną różą, warto ją mieć w ogrodzie.
Chopin jest naprawdę piękną różą, warto ją mieć w ogrodzie.