Storczyki na poddaszu
- flicka_
- 100p
- Od: 15 lip 2013, o 15:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Poczatki mojej skromnej kolekcji
Ja ostatnio kupiłam w OrchidGarden Hobby Flask przyszedł cały popękany.
Biedactwo, trzymam kciuki za jego szybkie wyprowadzenie na prostą <3. Sama myślałam nad zamówieniem niespodzianki, ale cambria/miltonia - jedna forumowiczka dostała od nich cuuuudo i strasznie mi sie zachciało takiego samego storczyka, ale nie mam gwarancji, że jeszcze takie mieli...
Szkoda, że zakup rośliny przez internet to taka ruletka...
Szkoda, że zakup rośliny przez internet to taka ruletka...
Trochę czasu minęło a doszło mi kilka nabytków którymi chciałabym się Wam pochwalić...
Zakupiony przez internet Phalaenopsis Phillippinensis
Obecnie lekko reanimowany gdyż miał tylko 2 zielone korzenie.. Strasznie się z niego cięszę. Nie widziałam jak kwitnie i mam nadzieję że wypuści jakieś nowe korzonki bo od miesiąca stoi w miejscu niestety 

Hybrydka w rozmiarze Midi. Nic szczególnego. Kupiłam bo chciałam humor poprawić a widziałam jedna w pełnym rozkwicie i burza kwiatów mnie zauroczyła
Tym razem ilość pąków była ważniejsza niż wybarwienie

Ten to już wiem że będzie moim ulubieńcem. Kupiłam na giełdzie kwiatowej. Pani sprzedawczyni nie bardzo się znała ale coś czuję że to może być jakaś pierwszorzędowa hybrydka. Po pierwsze - nakrapiane liście ma, po drugie bardzo interesujące kolorki - podobne to philadelphii - choc może na zdjęciach tak nie widać... noi pachnie !!! Zapach dość intensywny - jak mydełko

I ostatni żółtasek, którego już widziałam u kilku forumowiczów i dłuugo nie mogłam go znależć ale nareszcie się udało. Też pachnie

Przypomniało mi się że kiedyś miałam wrzucić pierworodnego ale tego nie zrobiłam więc się poprawiam:

Noi jeszcze rzut oka na moja półke. Większość niedawno przekwitła więc kwitna obecnie tylko nowe nabytki i pierworodny

Zakupiony przez internet Phalaenopsis Phillippinensis

Hybrydka w rozmiarze Midi. Nic szczególnego. Kupiłam bo chciałam humor poprawić a widziałam jedna w pełnym rozkwicie i burza kwiatów mnie zauroczyła

Ten to już wiem że będzie moim ulubieńcem. Kupiłam na giełdzie kwiatowej. Pani sprzedawczyni nie bardzo się znała ale coś czuję że to może być jakaś pierwszorzędowa hybrydka. Po pierwsze - nakrapiane liście ma, po drugie bardzo interesujące kolorki - podobne to philadelphii - choc może na zdjęciach tak nie widać... noi pachnie !!! Zapach dość intensywny - jak mydełko

I ostatni żółtasek, którego już widziałam u kilku forumowiczów i dłuugo nie mogłam go znależć ale nareszcie się udało. Też pachnie

Przypomniało mi się że kiedyś miałam wrzucić pierworodnego ale tego nie zrobiłam więc się poprawiam:

Noi jeszcze rzut oka na moja półke. Większość niedawno przekwitła więc kwitna obecnie tylko nowe nabytki i pierworodny

- gosiiiaczek
- 500p
- Od: 11 sty 2011, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękny ten żółtasek
a parapet robi wrażenie
a parapet robi wrażenie

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Nie sądzę, żeby to była jakaś pierwszorzedowa hybryda 
Jest to raczej zwykła hybryda, co nie zmienia faktu, że jest bardzo ładna i urocza

Jest to raczej zwykła hybryda, co nie zmienia faktu, że jest bardzo ładna i urocza

Witaj parapet robi ogromne wrażenie. 

Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
- Russski
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lut 2013, o 13:32
Piękne kwitnienia, jak ja bym chciał takie okna w suficie...
Pewnie wszystkie pędy pną się ku górze i nie musisz za bardzo męczyć się z prostowaniem pędzików
Pewnie wszystkie pędy pną się ku górze i nie musisz za bardzo męczyć się z prostowaniem pędzików

Okna poddaszowe to rzeczywiscie spory plus.. Dają dużo światła. Tym bardziej że wystawa poludniowo-zachodnia. Powoli oswajam się z myślą o zakupie jakichś światłolubnych storczów. Ale nie wiem czy starczy mi umiejętności...Russski pisze:Piękne kwitnienia, jak ja bym chciał takie okna w suficie...
Co do pędów... moja storczykoza trwa niecały rok. Większość z egzemplarzy niekwitnących dopiero co przekwitła więc swoich pędoów jeszcze nie doczekałam niestety.. Ale zdam relacje jak już się pojawią

- anetka12
- 100p
- Od: 4 kwie 2013, o 12:32
Cudne jest 

of course you should be afraid of the dark, you know what's out there...
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
Oooooo mamuńciu ...
Jakie ono piękne

Olciu jaki parapet 
Jak ślicznie u ciebie
A bananowy przepiękny. Pierwszy raz widzę takie cudo.

Jak ślicznie u ciebie

A bananowy przepiękny. Pierwszy raz widzę takie cudo.
dziękuję za miłe słowa dziewczyny

-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.