Roślinna Ruletka
Re: Roślinna Ruletka
Hoja siarae boska. I nie waham się użyć tego określenia.
-
- 100p
- Od: 31 sty 2014, o 19:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Porcja fiołków:
Alans White Feather teraz skromniej, ale pięknie, nabiera nieco różu, kiedy są ciemniejsze dni:
Vallarta Campanas Moradas
Pierwszy kwiat Rob's Vanilla Trail:
właściwie nie wiadomo:
zaczyna Rob's Wagga Wagga
Ten mam opisany jako Le Wodoworot
Pink Duchess
Irish Flirt na nowo zrobił czapeczkę
Buyan
Gillian i dla porównania kwiatek od Irish Flirt
Willodene
Senk's Big Bells
i różyczkowaty NN
Siariae ma teraz dwie powtórki w zamiarze!
Alans White Feather teraz skromniej, ale pięknie, nabiera nieco różu, kiedy są ciemniejsze dni:
Vallarta Campanas Moradas
Pierwszy kwiat Rob's Vanilla Trail:
właściwie nie wiadomo:
zaczyna Rob's Wagga Wagga
Ten mam opisany jako Le Wodoworot
Pink Duchess
Irish Flirt na nowo zrobił czapeczkę
Buyan
Gillian i dla porównania kwiatek od Irish Flirt
Willodene
Senk's Big Bells
i różyczkowaty NN
Siariae ma teraz dwie powtórki w zamiarze!
Ileż pięknych hojek masz i jakie cudne, a kwitną ... mam nadzieję, że moje też kiedyś takie będą- zachwycające fiołki- cudne- nic więcej nie powiem- bo się naoglądałam piękności i teraz spać nie będę jeżyk- urokliwy, piłeczka- zgadzam się z przedmówcą- raczej nie do grania...
ale pomysł z zamieszkaniem razem- bomba- tylko pozostaje kwestia otwarta- jak dzielimy okna i czy się w ogóle tam zmieścimy... wklejaj zdjęcia- lubimy sobie pooglądać zakupiony storczyk wygląda obiecująco
ale pomysł z zamieszkaniem razem- bomba- tylko pozostaje kwestia otwarta- jak dzielimy okna i czy się w ogóle tam zmieścimy... wklejaj zdjęcia- lubimy sobie pooglądać zakupiony storczyk wygląda obiecująco
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 100p
Dobry wieczór kochani z zielonym kręciołem, musiałam się szybciej ewakuować z pracy, niz zamierzałam, dlatego poszły tylko zdjęcia, ale się poprawiam:
Kociara Krysiu, Tesia, Marcin, Katiusha i Ela
Elcia - ja właśnie podziwiam begonie u innych, są piękne, ale te rozmiary!
Kubasiu - ja swojemu Tedowi ułamałam stożek wzrost, hm, hm, także teeego.
Jasiu mitraty są coraz bardziej dostępniejsze, więc wiosnę możesz sobie w tym kierunku zaplanować jak najbardziej, mimo ze mam, to też obserwuję, jak się pojawiają sadzonki i też mnie kuszą inne mitratki. Ale tłumaczę sobie, że najpierw niech jedna pokaże, że coś z niej będzie, to może potem i następna się sprawdzi lub co korzystniejsze, opatrzy i przestanie tak natrętnie łazić po głowie.
Justynko wysypałam w zeszłym tygodniu, się trochę namęczyłam, żeby to wylazło i widać, że pomysł był chybiony.
Kelpie podział okien mógłby się nie udać, faktycznie...życzę dobrej nocy mimo wszystko!
Dziękuję za wszystkie miłe wpisy!
Kociara Krysiu, Tesia, Marcin, Katiusha i Ela
Elcia - ja właśnie podziwiam begonie u innych, są piękne, ale te rozmiary!
Kubasiu - ja swojemu Tedowi ułamałam stożek wzrost, hm, hm, także teeego.
Jasiu mitraty są coraz bardziej dostępniejsze, więc wiosnę możesz sobie w tym kierunku zaplanować jak najbardziej, mimo ze mam, to też obserwuję, jak się pojawiają sadzonki i też mnie kuszą inne mitratki. Ale tłumaczę sobie, że najpierw niech jedna pokaże, że coś z niej będzie, to może potem i następna się sprawdzi lub co korzystniejsze, opatrzy i przestanie tak natrętnie łazić po głowie.
Justynko wysypałam w zeszłym tygodniu, się trochę namęczyłam, żeby to wylazło i widać, że pomysł był chybiony.
Kelpie podział okien mógłby się nie udać, faktycznie...życzę dobrej nocy mimo wszystko!
Dziękuję za wszystkie miłe wpisy!
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Jeju ale cudeńka hoje i fiołeczki rewelacyjne, no siedzę i się gapię bezwstydnie
Mam nadzieję że kiedyś doczekam się u siebie takich widoków
Mam nadzieję że kiedyś doczekam się u siebie takich widoków
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
Fiołeczki wyglądają, jakby były obsypane błyszczącym wróżkowym pyłem
- gardeniaa
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 25 maja 2008, o 14:42
Piękne kwitnienia fiołków. Irish Flirt jak widać nie marnuje czasu. Bardzo lubię tę miniaturkę, właśnie za to, że długo i obficie kwitnie. Hoje pięknie rozrośnięte. Wypatrzyłam u Ciebie kilka chciejstw...a miałam już nie powiększać kolekcji.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wypieszczone Masz fiołeczki ;)
Piękny ten "Alan's..."
Piękny ten "Alan's..."
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Jej, ile ślicznych kwiatuszków. Piękny widok, w sam raz na pochmurny i mokry wieczór u mnie.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Monika, fiołeczki przepiękne zwłaszcza kwiatki Irish Flirt przypadły mi do gustu
Bardzo pięknie zafiołkowałaś.
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Moniko przepiękne są twoje fiołki ,brak słów
-
- 100p
Bardzo Wam dziękuję za wpisy, odwiedziłam Wasze wątki i muszę jeszcze raz napisać, że przyjemnie jest oglądać takie zadbane i piękne i różnorodne rośliny, po prostu miłe i ciekawe towarzystwo!
Co ja tu tyle fiołków pokazuję? Teraz powrót do hoi:
H. meredithii IML 1105, aktualnie puszcza jeszcze jeden liść na górze, jak już liść zacznie rosnąć to zatrważa tempem, także pokażę przy najbliższej okazji raz jeszcze.
H. lacunosa red and splash leaves zaczyna się rozkręcać i puściła kilka nowych gałązek.
H. lacunosa very big leaves EPC-329
H. lacunosa IML 0377 ma najładniejszy splash z moich hoi, piękne błyszczące listki, tu bliżej, niestety nieostre
H. paziae
H. finlaysonii EPC-59
Poniżej sesja hoi mirabilis, dzielne maleństwo
Najmłodszy listek na hoi aff meredithii EPC-340, dziwny, w dotyku jak z gumy i giętki, więc znowu mnie zadziwiła:
Życzę spokojnej nocy i cóż, jutro poniedziałek!
Co ja tu tyle fiołków pokazuję? Teraz powrót do hoi:
H. meredithii IML 1105, aktualnie puszcza jeszcze jeden liść na górze, jak już liść zacznie rosnąć to zatrważa tempem, także pokażę przy najbliższej okazji raz jeszcze.
H. lacunosa red and splash leaves zaczyna się rozkręcać i puściła kilka nowych gałązek.
H. lacunosa very big leaves EPC-329
H. lacunosa IML 0377 ma najładniejszy splash z moich hoi, piękne błyszczące listki, tu bliżej, niestety nieostre
H. paziae
H. finlaysonii EPC-59
Poniżej sesja hoi mirabilis, dzielne maleństwo
Najmłodszy listek na hoi aff meredithii EPC-340, dziwny, w dotyku jak z gumy i giętki, więc znowu mnie zadziwiła:
Życzę spokojnej nocy i cóż, jutro poniedziałek!