z przyjemnością i zadowoleniem zaglądam do Wasmisia i klusek pisze:ogólne spojrzenie na miejsce pracy,przyjemności zadowolenia i satysfakcji
Nasza zielona niespodzianka
- any57
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasza zielona niespodzianka
Sprzątamy powoli ogrody z upraw i jakoś tak smutnawo, bo jesień czuć już powoli! a u was wszystko pięknie wyrosło , aż podziw bierze pozdrawiam
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Witam uffffffffffffffffffff minęło prawie dwa miechy od mojego ostatniego wpisu. Ale trochę się zadziało - na działce -cisza i zastój jesienny (no prawie). A osobiście to poszedłem do pracy - koniec słodkiego lenistwa (przerywanego narzekaniem Basi na brak kasy ). A na działce żeby nie wypaść z wprawy uprawiania i kopania zasiliłem ziemię tłuściutkim obornikiem (super miodzio) i w przerwach od pracy wymyśliłem jedną podwyższoną rabatkę (z troski o własny kręgosłup). A teraz wstawię trochę zdjęć z tych ostatnich dwóch miesięcy.
po pomidorkach pozostało wspomnienie (i zdjęcia), papryka dojrzewała najdłużej,ale dojrzała .A to elementy zasilające oraz a następnie fotorelacja z budowy podwyższonej rabaty wybrałem z tej grządki trochę ponad sztych łopaty ziemi i wyrzuciłem na zewnątrz założyłem siatkę przeciw zwierzątkom ziemnym,a następnie powrzucałem gałęzie i inne przedmioty które z czasem ulegną rozkładowi celem wypełnienia przestrzeni i zapewnieniu dobremu odpływowi wody następnie przeniosłem częściowo rozłożony kompost i przykryłem go warstwą wyjętej ziemina którą rozłożyłem obornik i przykryłem to resztą ziemi i na tą chwilę rabatka gotowa, jak trochę osiądzie to dołożę jeszcze ziemi ogrodniczej pod warzywka.,.
To na dzisiaj wszystko życzę wszystkim ciepłego przetrwania zimy.
po pomidorkach pozostało wspomnienie (i zdjęcia), papryka dojrzewała najdłużej,ale dojrzała .A to elementy zasilające oraz a następnie fotorelacja z budowy podwyższonej rabaty wybrałem z tej grządki trochę ponad sztych łopaty ziemi i wyrzuciłem na zewnątrz założyłem siatkę przeciw zwierzątkom ziemnym,a następnie powrzucałem gałęzie i inne przedmioty które z czasem ulegną rozkładowi celem wypełnienia przestrzeni i zapewnieniu dobremu odpływowi wody następnie przeniosłem częściowo rozłożony kompost i przykryłem go warstwą wyjętej ziemina którą rozłożyłem obornik i przykryłem to resztą ziemi i na tą chwilę rabatka gotowa, jak trochę osiądzie to dołożę jeszcze ziemi ogrodniczej pod warzywka.,.
To na dzisiaj wszystko życzę wszystkim ciepłego przetrwania zimy.
- any57
a to pomysłowy Dobromirmisia i klusek pisze: wymyśliłem jedną podwyższoną rabatkę (z troski o własny kręgosłup)
też o czymś takim Krzysiu myślałem, ale ... warzywnik mi się kurczy na rzecz kwiatów, a i trawniki też
- misia i klusek
- 1000p
Any małe te moje trzy ary oj małe - a trawniczek również jest przydatny - a mnie ogarnęła pasja warzywnicza i mam w planie jeszcze parę takich rabatek , już nie takich dużych.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U Was coraz ładniej i jak pomysłowo
- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Przeglądając zimowe migawki minionego sezonu stwierdzam,że przeżyliście go w pracowitości,radości,miłości i obfitości.Teraz zażywacie błogiego wypoczynku fizycznego. Mówię fizycznego,bo emocjonalny to chyba już niekoniecznie,pewnie już coś w duszy zaczyna grać.
- misia i klusek
- 1000p
Dobry wieczór po ................. pięciu miesiącach oraz po różnych perturbacjach finansowo pracowych (nasze życie przypominało fale Bałtyku - raz na górze -to znowu ostry szus na dół) tzn. jak ja zdobyłem "wymarzoną" pracę to straciła ją Basia. No ale wreszcie fale trochę złagodniały i można było znowu zająć się rozwojem naszej działeczki.
A oto mój fotoreportaż z minionego czasu : a zaczęło się od poziomowania betonków (daty na zdjęciach są nie aktualne - wina aparatu) - wszystko działo się w maju i na początku czerwca. I przyjechały elementy nowego domku , no i zaczęliśmy pracować w pocie czoła(i nie tylko) ,,, i tak coraz więcej elementów połączonych co zaczęło tworzyć super całość..A super efekty przynosiła wspólna praca ,,.I przyszedł czas na podłogę , i nie tylko , i trzeba było już po zamiatać no zaczynało to przypominać kształt domku ,a w między czasie trwało malowanie impregnatem ,.Następnie doszliśmy do montażu dachu przy nieocenionej pomocy Sebastiana !!! ,,,,,a teraz czas na pokrycie gontem - i udało się jeszcze w trakcie dobrej pogody ,,, zdążyłem przykryć cały dach przed deszczami .A dzisiaj tj. 23.06. zrobiłem płotek w okół tarasu i tak wygląda domek na dzień dzisiejszy .Niebawem dalsze zdjęcia z prac nad domkiem !!!!. Pozdrowionka dla wszystkich na forum
A oto mój fotoreportaż z minionego czasu : a zaczęło się od poziomowania betonków (daty na zdjęciach są nie aktualne - wina aparatu) - wszystko działo się w maju i na początku czerwca. I przyjechały elementy nowego domku , no i zaczęliśmy pracować w pocie czoła(i nie tylko) ,,, i tak coraz więcej elementów połączonych co zaczęło tworzyć super całość..A super efekty przynosiła wspólna praca ,,.I przyszedł czas na podłogę , i nie tylko , i trzeba było już po zamiatać no zaczynało to przypominać kształt domku ,a w między czasie trwało malowanie impregnatem ,.Następnie doszliśmy do montażu dachu przy nieocenionej pomocy Sebastiana !!! ,,,,,a teraz czas na pokrycie gontem - i udało się jeszcze w trakcie dobrej pogody ,,, zdążyłem przykryć cały dach przed deszczami .A dzisiaj tj. 23.06. zrobiłem płotek w okół tarasu i tak wygląda domek na dzień dzisiejszy .Niebawem dalsze zdjęcia z prac nad domkiem !!!!. Pozdrowionka dla wszystkich na forum
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Dobrze ,że sytuacja ustabilizowała się,domek uroczy
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Wspaniały powrót na Forum,od razu z domkiem
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Jak miło że wróciliście i domek macie śliczny
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- any57
Basiu i Krzyśku - cieszę się że jesteście i ... macie domek
Ale chyba będziecie czasami w domu, by zasiąść do komputera i porozmawiać z nami
Ale chyba będziecie czasami w domu, by zasiąść do komputera i porozmawiać z nami
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Cieszę się, że wróciliscie, miło Was znowu widzieć.