Nasza zielona niespodzianka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasza zielona niespodzianka

Post »

misia i klusek pisze:ogólne spojrzenie na miejsce pracy,przyjemności zadowolenia i satysfakcji
z przyjemnością i zadowoleniem zaglądam do Was :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sprzątamy powoli ogrody z upraw i jakoś tak smutnawo, bo jesień czuć już powoli! :( a u was wszystko pięknie wyrosło , aż podziw bierze :D pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41

Post »

:wit Witam uffffffffffffffffffff minęło prawie dwa miechy od mojego ostatniego wpisu. Ale trochę się zadziało - na działce -cisza i zastój jesienny (no prawie). A osobiście to poszedłem do pracy ;:145 - koniec słodkiego lenistwa (przerywanego narzekaniem Basi na brak kasy :lol: ). A na działce żeby nie wypaść z wprawy uprawiania i kopania zasiliłem ziemię tłuściutkim obornikiem (super miodzio) i w przerwach od pracy wymyśliłem jedną podwyższoną rabatkę (z troski o własny kręgosłup). A teraz wstawię trochę zdjęć z tych ostatnich dwóch miesięcy.
Obrazek po pomidorkach pozostało wspomnienie (i zdjęcia),Obrazek papryka dojrzewała najdłużej,ale dojrzała Obrazek.A to elementy zasilające Obrazek oraz Obrazek a następnie fotorelacja z budowy podwyższonej rabatyObrazek wybrałem z tej grządki trochę ponad sztych łopaty ziemi i wyrzuciłem na zewnątrz Obrazek założyłem siatkę przeciw zwierzątkom ziemnym,a następnie powrzucałem gałęzie i inne przedmioty które z czasem ulegną rozkładowi celem wypełnienia przestrzeni i zapewnieniu dobremu odpływowi wodyObrazek następnie przeniosłem częściowo rozłożony kompostObrazek i przykryłem go warstwą wyjętej ziemiObrazekna którą rozłożyłem obornikObrazek i przykryłem to resztą ziemi i na tą chwilę rabatka gotowa, jak trochę osiądzie to dołożę jeszcze ziemi ogrodniczej pod warzywka.Obrazek,Obrazek.
To na dzisiaj wszystko życzę wszystkim ciepłego przetrwania zimy. :wit
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

misia i klusek pisze: wymyśliłem jedną podwyższoną rabatkę (z troski o własny kręgosłup)
a to pomysłowy Dobromir :wink:
też o czymś takim Krzysiu myślałem, ale ... warzywnik mi się kurczy na rzecz kwiatów, a i trawniki też :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p

Post »

:wit Any małe te moje trzy ary oj małe - a trawniczek również jest przydatny - a mnie ogarnęła pasja warzywnicza i mam w planie jeszcze parę takich rabatek , już nie takich dużych.
Pozdrawiam
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

U Was coraz ładniej i jak pomysłowo ;:oj
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Przeglądając zimowe migawki minionego sezonu stwierdzam,że przeżyliście go w pracowitości,radości,miłości i obfitości.Teraz zażywacie błogiego wypoczynku fizycznego. Mówię fizycznego,bo emocjonalny to chyba już niekoniecznie,pewnie już coś w duszy zaczyna grać.
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p

Post »

Dobry wieczór po ................. pięciu miesiącach oraz po różnych perturbacjach finansowo pracowych (nasze życie przypominało fale Bałtyku - raz na górze -to znowu ostry szus na dół) tzn. jak ja zdobyłem "wymarzoną" pracę to straciła ją Basia. No ale wreszcie fale trochę złagodniały i można było znowu zająć się rozwojem naszej działeczki.
A oto mój fotoreportaż z minionego czasu :Obrazek a zaczęło się od poziomowania betonków (daty na zdjęciach są nie aktualne - wina aparatu) - wszystko działo się w maju i na początku czerwca. I przyjechały elementy nowego domku Obrazek,Obrazek no i zaczęliśmy pracować w pocie czoła(i nie tylko) Obrazek,Obrazek,Obrazek,Obrazek i tak coraz więcej elementów połączonych co zaczęło tworzyć super całość.Obrazek.A super efekty przynosiła wspólna praca Obrazek,Obrazek,Obrazek.I przyszedł czas na podłogę Obrazek, i nie tylko Obrazek,Obrazek i trzeba było już po zamiatać Obrazek no zaczynało to przypominać kształt domku Obrazek,a w między czasie trwało malowanie impregnatem Obrazek,Obrazek.Następnie doszliśmy do montażu dachu przy nieocenionej pomocy Sebastiana !!! Obrazek,Obrazek,Obrazek,Obrazek,Obrazek,a teraz czas na pokrycie gontem - i udało się jeszcze w trakcie dobrej pogody Obrazek,Obrazek,Obrazek,Obrazek zdążyłem przykryć cały dach przed deszczami Obrazek.A dzisiaj tj. 23.06. zrobiłem płotek w okół tarasuObrazek i tak wygląda domek na dzień dzisiejszy Obrazek.Niebawem dalsze zdjęcia z prac nad domkiem !!!!. Pozdrowionka dla wszystkich na forum :wit
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Dobrze ,że sytuacja ustabilizowała się,domek uroczy ;:333
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Wspaniały powrót na Forum,od razu z domkiem :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Jak miło że wróciliście i domek macie śliczny ;:196
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu i Krzyśku - cieszę się że jesteście i ... macie domek :)
Ale chyba będziecie czasami w domu, by zasiąść do komputera i porozmawiać z nami :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Cieszę się, że wróciliscie, miło Was znowu widzieć. ;:196