Kawałek szczęścia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek szczęścia

Post »

Moje nie głową tylko łapami pukają tak długo póki im się nie otworzy ,
ale bez nich smutno byłoby , choć mówię ,że nigdy wiecej kotów . ;:306
Pozdrawiam Alicja
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

U Ciebie jeszcze i fasolka i cukinia ;:oj Ja już dawno krzaczyska powyrywałam :roll:

A ta żółciutka chryzantemka ma jakąś konkretną nazwę?
Bakłażany -jajka wprawiły mnie w zdumienie ;:oj No świetne są ;:215
A ser ;:215 :D Pyszności :)

A wiecznie upaprane okna to mam i ja :roll: No ale zachowanie czystości szyb przy 5 kotach do łatwych nie należy ;:224
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Alu, w bloku to ona ze mną spała, a teraz eM. się wścieka, że po dworze chodzi i brudna do łóżka się pcha, więc jej lokum w kotłowni zrobił. A tylko go nie ma to kot w pokoju gościnnym urzęduje :;230 .

Amelko fasolka ma drugi rzut. I nigdy nie wyrywam, obcinam suche, a resztę przekopujemy. I ten rzut jest lepszy niż pierwszy. Jeśli chodzi o chryzantemy to musiałabym zapytać Jadzi (e-babcia), bo od niej kupiłam kilka i nie wiem, czy mają jakieś konkretne nazwy (nie pamiętam), brałam kolory, które mi się podobały. Bakłażany ciągle na krzakach.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Asiu jak moje koty do łóżka włażą to ja M mówie ,żeby w piecu palił bo kotom zimno ;:306
Mój M nie goni kotów z łózka prędzej ja ,ale to bardziej wtedy jak kleszcze grasują ,właśnie w ten sposób miałam kleszcza ,choć na dworze tez można złapać.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moja Fiona to wiecznie z nami śpi,ot czasami zmianę sobie robi i do dzieci( którego z nich )sobie idzie ;:306
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu :wit wpadłam się przywitać po długiej nie obecności a tu pokazujesz takie śliczne kwiatki pyszny serek aż miło , ja większości swoich kwiatków nie widziałam w tym roku ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ale może nie jest brudna, bo nasza kotka to z białej zrobiła się szara. Dziś położyła się na nowym skalniaku, akurat podlanym ;:oj . No i jak ją do domu wpuścić. (ja bym wpuściła, ale eM. zębami zgrzyta). Mam nadzieję, że tutaj nie zagląda i nie przeczyta tego ;:306

Marysiu, najważniejsze zdrówko, ogród poczeka. Cieszę się, że jesteś :).

I jeszcze jeden skrętnik z parapetu :).

Obrazek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu jestem pod wrażeniem serowarstwa - piękny ser Ci wyszedł ;:oj ;:63
Zbiory i przetwory też pokaźne - ;:224
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

nie, moja Fiona to czysta, do przesady ;:7 , jak deszcz to wieje do domu, mokro , rosa, to za dużo nie chce chodzić, na tarasie siedzi. i stamtąd przygląda się albo zza szybki w domku.Spryciula. ;:173
A na ziemi mokrej to nigdy nie widziałam, zęby się położyła, owszem jak nagrzana, cieplutka, to tak ;:113
Skrętnik śliczny ;:108
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, dziękuję za odwiedziny. Dom jest gotowy (prawie), więc teraz czas na ogród. Gotowanie to moje hobby, szczególnie zdrowe gotowanie. Robię ser, jogurty, czasami piekę chleb i robię swojskie wędliny.

Aniu, moja kotka czyściochem była tylko w bloku, tutaj kotłuje się gdzie popadnie. Potrafi na noc nie wrócić ;:306, dziś w zębach nosiła mysz.

Zapraszam do obejrzenia kilku nowych zdjęć z ogrodu. eM. trochę podziałał i zrobił przed domem nową rabatkę.
Najpierw wyglądała tak:
Obrazek

A teraz tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zostało jeszcze dosadzić cebulki tulipanów i innych wiosennych kwiatków, żeby było kolorowo.

Rozkwitają kolejne chryzantemy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I nadal zbieram pomidorki :)
Obrazek

Tworzy się jeszcze skalniaczek, ale zdjęcia będą za jakiś czas, jak już go ogarnę.
Pozdrawiam i do następnego razu.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Już nie pamiętam, jak tu się znalazłam, ale przeczytałam cały wątek jednym tchem, "od deski do deski" i jestem zauroczona Twoją historią powstawania ogrodu ;:63 . Tyle pracy w tak krótkim czasie - to niesamowite ;:138 . Zaznaczam sobie Twoją historię i będę zaglądać dalej, bo jestem bardzo ciekawa, co wymyślisz na pozostałym wolnym terenie, a nie jest go mało ;:131 . Za dotychczasowe "wyczyny" - moje gratulacje ;:180 ;:180 ;:180 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Asiu powiem Ci, że jestem zszokowana męską grządką, a rośliny dobierałaś Ty czy M?
Widzę, że nawet awaria tunelu nie przeszkodziła rosnąć pięknym pomidorkom, a kropiłaś je czymś?
Ładne chryzantemy, tzn ładny mają również pokrój ;:333
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, witam serdecznie w moim ogródeczku. Powiem szczerze, że jestem mocno wzruszona. Tyle miłych słów :oops: . Nie spodziewałam się. Dużo pracy jeszcze przed nami, ale w głowie krystalizuje się już plan, jak ma wyglądać całość. Koncepcja jednak zmienia się co chwilę, jak to kobieta ;:306 . Oczywiście zapraszam jak najczęściej :).

Marysiu mam nadzieję, że pozytywnie :). Nasadzenia to mój bardziej mój pomysł, choć drzewko na środku eMa, ja się dostosowałam. Nie chciałam nic wielkiego, a jednocześnie, żeby było ładnie. Póki żurawki i hosty się rozrosną, będę dosadzać jednoroczne :). No właśnie z pomidorami to jest taka sprawa, że nie pryskane niczym, a nadal rosną. Większość już wyrwana, ale jest jeszcze kilka krzaków, które nadal owocują i zbieram z nich owocki. Są to głównie koktailówki - tak, jak na zdjęciu, ale nadal pyszne :). Zbieram też z nich nasionka, bo są nie do zdarcia, a moje dzieciaki je uwielbiają.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”