Micha storczyków Kahim cz. III
Re: Micha storczyków Kahim cz. III
Jaki gęsty <3
Mój nowy miał strasznie zmaltretowane niektóre kwiatki, folia je powyginała w doł bardziej. Dostał piciu i słoneczka i kwiatek, który wyglądał na bardzo smutnego stoi bardzo pionowo i wszystkie płateczki się rozprostowały ^^
Mój nowy miał strasznie zmaltretowane niektóre kwiatki, folia je powyginała w doł bardziej. Dostał piciu i słoneczka i kwiatek, który wyglądał na bardzo smutnego stoi bardzo pionowo i wszystkie płateczki się rozprostowały ^^
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję kobitki
Janeczko, mówiąc prawdę, ja też nie wierzyłam
Janeczko, mówiąc prawdę, ja też nie wierzyłam
- kahim
Dziękuję
- kahim
Kochani, moja ruda potwora bardzo się dziś w domu nudziła... Efekt jest taki, że phalaenopsis któremu rósł keik i coś (prawdopodobnie drugi keik) został uszkodzony. Pędzik zostały oderwany od rośliny macierzystej
Kamilo, to jest roślinka którą chciałaś... sorry
Pędzik z keikami wstawiłam w wilgotny mech, ale nie oszukujmy się, raczej nic z tego nie będzie.
Chce ktoś kotka? Dorzucę miski i kuwetkę
Kamilo, to jest roślinka którą chciałaś... sorry
Pędzik z keikami wstawiłam w wilgotny mech, ale nie oszukujmy się, raczej nic z tego nie będzie.
Chce ktoś kotka? Dorzucę miski i kuwetkę
-
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Kahim niekoniecznie musisz od razu spisywać je na straty. Ja miałam sadzonki z agaru, które mi się jeszcze dodatkowo podzieliły i te podzielone nie miały korzonków (oddzieliłam je, bo obawiałam się, ze sadzonka matka sobie nie poradzi). Właśnie mi się ukorzeniły:) Także nic jeszcze straconego z keikami. A kotka zostaw w spokoju, nie wiedział co czyni.... A swoją drogą nie znałam Cię od tej ciemnej strony ratowania publicznych storków
- kahim
Natko, nie znałaś, bo i ja nie znałam Do tej pory ratowałam tylko zwierzątka... widać zgeneralizowało mi się i na florę
A powiedź mi kochana, Ty te oddzielone sadzonki w czym trzymałaś? Też w agarze?
Wiem, że kocica nie wiedziała co czyni, stąd też nigdy na nią nie krzyczę i nie silę się na żadne działania wychowawcze... Dawno się pogodziłam z faktem, że ten typ tak ma
A powiedź mi kochana, Ty te oddzielone sadzonki w czym trzymałaś? Też w agarze?
Wiem, że kocica nie wiedziała co czyni, stąd też nigdy na nią nie krzyczę i nie silę się na żadne działania wychowawcze... Dawno się pogodziłam z faktem, że ten typ tak ma
- Mogra
- 50p
- Od: 18 paź 2012, o 22:37
kahim ja mam szklankowe keiki z pędu, które wyrosły naturalnie bez udziału ukorzeniaczy, past. Jeden ma już ogromne korzenie, u drugiego widać już mały zalążek korzonka.
Możesz skorzystać z mojego sposobu, by ten większy keiki rósł dalej, podetnij pęd i włóż do szklanki z wodą (ja używam przegotowanej odstanej) są też szanse ja kilka keiki wyżej, ale to różnie bywa. U mnie pęd jest zawieszony i łodyga nie dotyka dna. Wodę wymieniam jak mi się przypomni, nawet co 2 tygodnie.
Dość często słyszę, że większość osób w mchu traci pędy i keiki.
Wybacz pozwolę sobie wrzucić zdjęcie moich keiki
Możesz skorzystać z mojego sposobu, by ten większy keiki rósł dalej, podetnij pęd i włóż do szklanki z wodą (ja używam przegotowanej odstanej) są też szanse ja kilka keiki wyżej, ale to różnie bywa. U mnie pęd jest zawieszony i łodyga nie dotyka dna. Wodę wymieniam jak mi się przypomni, nawet co 2 tygodnie.
Dość często słyszę, że większość osób w mchu traci pędy i keiki.
Wybacz pozwolę sobie wrzucić zdjęcie moich keiki
- kahim
Wow, Moniko, dziękuję za pomysł. Super Ci rosną te kejeczki
Czyli, jeżeli dobrze zrozumiałam, na dnie masz wodę, ale pęd nie dotyka ani dna ani wody?
Czyli, jeżeli dobrze zrozumiałam, na dnie masz wodę, ale pęd nie dotyka ani dna ani wody?
- Mogra
- 50p
- Od: 18 paź 2012, o 22:37
Pęd potraktowałam jak listek fiołka, jest w wodzie ale zawieszony, by końcówka pędu nie dotykała dna. Na początku był zwyczajnie włożony, ale dość często musiałam podcinać końcówkę, bo robiła się czarna.
Ten pęd jest z Phal. Peabody i siedzi w wodzie już rok, więc dobrze mi poszło.
Teraz czekam na drugiego keiki, by wypuścił korzonki więcej niż jedna sztuka i wsadzam do podłoża
Ten pęd jest z Phal. Peabody i siedzi w wodzie już rok, więc dobrze mi poszło.
Teraz czekam na drugiego keiki, by wypuścił korzonki więcej niż jedna sztuka i wsadzam do podłoża
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Ja mam pęd na którym w szklance z wodą rosną mi keiki i korzonki, jest ich już 5 W sensie 5 keikow
Nic straconego
Nic straconego
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Kasiu kurcze,strasznie mi przykro
Ale jak jest szansa dla keik to walcz dzielnie
Ale jak jest szansa dla keik to walcz dzielnie
-
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Kahim mi storczyk sie podzielił po 1 miesiącu po wyciągnięciu z agaru. Postanowiłam je rozdzielić. Były i są w mchu. Co jakiś czas podlewane z nawozem pp plant starter w b. małych dawkach.