Zakątek Annes cz4...złota jesień...
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...
No to zasmucilaś mnie tą wiadomością, że Novalis na słonku bedzie przypalany. Mój już posadzony. Bedzie miał słońce od rana do 14. Może wytrzyma?
Ja też zamówiłam Celebrating Life. Ciekawe jak bedzie kwitła
Ja też zamówiłam Celebrating Life. Ciekawe jak bedzie kwitła
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Mój Novalis dopiero przybędzie,chciałam go w słońcu posadzić,a tu czytam,że będzie przypalany?
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Artemis jest niezawodny
To róża, która zachwyca nie tylko zdrowiem, ale też i cudownym, obfitym kwitnieniem. Jestem nią zachwycona
To róża, która zachwyca nie tylko zdrowiem, ale też i cudownym, obfitym kwitnieniem. Jestem nią zachwycona
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Artemis, ślicznie się prezentuję tymi pomponikami, i widać obficie kwitnie.
Ładny ten Roogouchi,muszę więcej coś o nim poczytać, bo mi się podoba .
A i dalijka ładna. Teraz jeszcze mają swój piękny czas.
Pozdrawiam cieplutko
Ładny ten Roogouchi,muszę więcej coś o nim poczytać, bo mi się podoba .
A i dalijka ładna. Teraz jeszcze mają swój piękny czas.
Pozdrawiam cieplutko
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Aniu jak ja mogłam przeoczyć Twój nowy wątek? Jaka szkoda.
A nasza jesień oby była złota i kolorowa nadal, bo narzekać nie ma co. Fajnie jakby jeszcze październik był ciepły, łatwiej byłoby znieść wizję mrocznego listopada
Trawy ogrodowe, to dobra inwestycja, bardzo ładnie się komponują, rozluźniają rabatę, a jesienią, z przeróżnymi kłosami i przebarwionymi liśćmi, królują.
Artemis świetnie wygląda, no trzeba będzie kiedyś kupić i kropka. A Charles Austin mnie zadziwił, takie pędy wypuścił, bo mój to niemal stagnacja.
A nasza jesień oby była złota i kolorowa nadal, bo narzekać nie ma co. Fajnie jakby jeszcze październik był ciepły, łatwiej byłoby znieść wizję mrocznego listopada
Trawy ogrodowe, to dobra inwestycja, bardzo ładnie się komponują, rozluźniają rabatę, a jesienią, z przeróżnymi kłosami i przebarwionymi liśćmi, królują.
Artemis świetnie wygląda, no trzeba będzie kiedyś kupić i kropka. A Charles Austin mnie zadziwił, takie pędy wypuścił, bo mój to niemal stagnacja.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Róże masz piękne, ale jak sama napisałaś - kochasz je, a one odpłacają cudnymi kwiatami. Ja też je lubię, ale mam tylko pnące, które kwitną w pierwszej połowie lata. Na inne jest za ciemno . Dobrze, że można pospacerować po innych ogrodach i nacieszyć oczy . Podziwiam też wkład pracy, bo bezproblemowe to one nie są, ale jak to mówią:'warte są swojej ceny' . Ich spektakl powala, a jak jeszcze pachną ,to nic więcej nie potrzeba.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
A mnie udało się rozmnożyć Artemis z patyczka i już w tym roku zakwitła. Tym sposobem mam trzy sztuki tej różyczki. Patyczków różnych odmian próbowałam rozmnożyć wiele, a udało się tylko i wyłącznie z tą różyczką. Może to też świadczy o jej wyjątkowej wigorności.
Pytalaś Aniu, jaka róża mi jeszcze chodzi po głowie. Otóż jest to Lions Rose. Koniecznie muszę ją sobie sprowadzić. Masz może?
Pytalaś Aniu, jaka róża mi jeszcze chodzi po głowie. Otóż jest to Lions Rose. Koniecznie muszę ją sobie sprowadzić. Masz może?
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
jeśli Artemis faktycznie taki niezawodny, to koniecznie muszę go nadpisać na mojej liście. masz może jakieś zdjęcie przedstawiające pokrój całego krzaczka. Chodzi mi o jego rozłożystość..mam zamiar wsadzić "coś" między Queen of Sweden i Comte de Chambord. Myślisz, że Artemis by pasował?? W tej chwili rośnie tam niefortunnie wsadzona Cornelia, która ma już ponad 2m rozpiętości
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu wróciłam by pozachwycać się ślicznymi różami, choć ja różana nie jestem to Artemisem jestem zauroczona
Ostatnio wzięło mnie na białe kwiaty a zawsze uważałam, że niebieskie są najpięniejsze
Pozdrawiam
Ostatnio wzięło mnie na białe kwiaty a zawsze uważałam, że niebieskie są najpięniejsze
Pozdrawiam
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, nie wiem jakim cudem, ale zawieruszył mi się gdzieś Twój wątek, jednak dziś rano z wielką przyjemnością nadgoniłam wszelkie zaległości, co prawda dopiero teraz znalazłam troszkę czasu na wpis, ale w końcu jestem, jak to się mówi lepiej późno niż wcale. Super te zdjęcia z ogrodu Hortulusa, tyle razy byłam niedaleko, ale jakoś nigdy nie dotarłam, może to nie przypadek, bo nie wiem czy powstrzymałabym się przed zakupami widząc tyle ciekawostek. Twój ogród równie bajeczny, piękne hortensje, że o różach nie wspomnę, piękne trawy, jeżówki i astry o których ja w tym roku w ogóle zapomniałam, no i Gabi jak zwykle podbiła me serducho, jest taka słodziutka, latarenka i wiaderko też super
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
I już mamy październik,zegar wybija kolejne godziny,które zamienia w mijające dni...u mnie nie pada,ale codziennie rano jest wilgotno,czekam na słonko,planuję jutro koszenie trawnika
Dzisiaj z rana w B dokupiłam dwie paczki cebulowych,tulipany American Dream i czosnki.Przecenili ostatnie cebule na 1,99
Jagódko masz wielką rację,że każda z róż inaczej się zachowuje w każdym ogrodzie. Artemisa zaliczam do żelaznych róż,które niczego się nie boją Oj co ja bym oddała,żeby każda była taka zdrowa i obficie kwitnąca
Mam nadzieję,że Guillotki pokażą swoją moc w przyszłym roku...
Karolacha witaj i zapraszam częściej:) Białe róże są bardzo eleganckie...
Jadziu może i ja spróbuję z Artemisem...patyczki poucinam a co:)
Ewcia niestety Roogouchi ma tendencję do mączniaka i corocznie po deszczach mąka się pojawia
Pepsi Roogouchi u mnie też biały,pierwsze kwitnienie cudne,potem deszcze,mączniak,ścięcie do samej ziemi,odbił i ma teraz znów pąki...szaleniec z niego...
Gosiu w wielu wątkach czytałam,że Novalis na ostrym słońcu nie wytrzymuje,mój też rośnie na słonecznym stanowisku,jednak z boku osłania go krzew aronii...Do 14 ma słońce to może da sobie radę? Nowość Celebrating Life ciekawa jest...będziemy razem czekać do wiosny
Dorciu Novalis na słonku daje radę,ale za to płatki się przypalają...sama róża jest warta grzechu
Dorotka Artemis jest naj i te ciemne listki błyszczące ach
Aniu pomponiki Artemisa są takie zgrabne i okrągłe w kolorze śmietankowym w pąku,a jak się rozwinie biel
Alana witaj i zapraszam serdecznie:) w natłoku wątków można się wzajemnie zgubić
Liczę na ciepły październik i łagodną zimę,mam tyle młodych roślinek,niefajnie gdyby zmarzły...
Charles Austin corocznie wypuszcza jeden długi bat
Pulpa ja mam dużo słońca,dlatego królują w nim róże,które kochają promyki...nie znajdziesz choćby kawałka słonecznego zakątka,by posadzić sobie rabatówkę?
Czasem jak się tak ostro pokłuję to pod nosem syczę do nich Jednak gdy zakwitają nie pamiętam o porysowanych dłoniach,kolcach wbitych pod skórą,wszystko mija
Wandziu gratuluję sukcesu w uprawie róż z patyczka Niestety mi jeszcze się nie udało,choć ciągle wierzę w powodzenie.
Lions Rose mam od jesieni 2013,kupiona z gołym korzeniem z niemieckiej szkółki.W tym roku kwitła kilkoma kwiatami,ale miałam wyjątkowego pecha,że kiedy z pączka miał rozwinąć się kwiat była ulewa i zobaczyłam tylko zszargane płatki
Sabinko zaraz jadę do lekarza,ale wieczorem postaram się poszukać fotki całego krzaczka Artemisa
Na pewno nie jest rozłożystą różą,ma długie sztywne pędy.Między Quuen a Comte będzie pasował.
Moja Comte jest niska,a Twoja duża rośnie?
Anym widzę,że Artemis wielu z Nas skradł serducho Polecam tę różyczkę,może zapoczątkuje u Ciebie nową chorobę różankę?
Ilonko miło,że mnie znalazłaś Oj tak wyprawa do Hortulusa to było dla mnie super przeżycie,jeszcze tak skomponowanych rabatek na oczy nie widziałam,wszystko przemyślane,klimatycznie ech na pewno tam jeszcze wrócę
Artemis sprzed 3 dni...:)Koncertuje aż miło...
Annabelle,a za nią Larissa
Trawa Rubrum nowozakupiona:)
Limelight
Rybki w oczku ...
Kwiat dalii złamał się pod wpływem ciężaru,włożyłam go na wodę w oczku,romantico:)
Pozdrawiam serdecznie:)
Dzisiaj z rana w B dokupiłam dwie paczki cebulowych,tulipany American Dream i czosnki.Przecenili ostatnie cebule na 1,99
Jagódko masz wielką rację,że każda z róż inaczej się zachowuje w każdym ogrodzie. Artemisa zaliczam do żelaznych róż,które niczego się nie boją Oj co ja bym oddała,żeby każda była taka zdrowa i obficie kwitnąca
Mam nadzieję,że Guillotki pokażą swoją moc w przyszłym roku...
Karolacha witaj i zapraszam częściej:) Białe róże są bardzo eleganckie...
Jadziu może i ja spróbuję z Artemisem...patyczki poucinam a co:)
Ewcia niestety Roogouchi ma tendencję do mączniaka i corocznie po deszczach mąka się pojawia
Pepsi Roogouchi u mnie też biały,pierwsze kwitnienie cudne,potem deszcze,mączniak,ścięcie do samej ziemi,odbił i ma teraz znów pąki...szaleniec z niego...
Gosiu w wielu wątkach czytałam,że Novalis na ostrym słońcu nie wytrzymuje,mój też rośnie na słonecznym stanowisku,jednak z boku osłania go krzew aronii...Do 14 ma słońce to może da sobie radę? Nowość Celebrating Life ciekawa jest...będziemy razem czekać do wiosny
Dorciu Novalis na słonku daje radę,ale za to płatki się przypalają...sama róża jest warta grzechu
Dorotka Artemis jest naj i te ciemne listki błyszczące ach
Aniu pomponiki Artemisa są takie zgrabne i okrągłe w kolorze śmietankowym w pąku,a jak się rozwinie biel
Alana witaj i zapraszam serdecznie:) w natłoku wątków można się wzajemnie zgubić
Liczę na ciepły październik i łagodną zimę,mam tyle młodych roślinek,niefajnie gdyby zmarzły...
Charles Austin corocznie wypuszcza jeden długi bat
Pulpa ja mam dużo słońca,dlatego królują w nim róże,które kochają promyki...nie znajdziesz choćby kawałka słonecznego zakątka,by posadzić sobie rabatówkę?
Czasem jak się tak ostro pokłuję to pod nosem syczę do nich Jednak gdy zakwitają nie pamiętam o porysowanych dłoniach,kolcach wbitych pod skórą,wszystko mija
Wandziu gratuluję sukcesu w uprawie róż z patyczka Niestety mi jeszcze się nie udało,choć ciągle wierzę w powodzenie.
Lions Rose mam od jesieni 2013,kupiona z gołym korzeniem z niemieckiej szkółki.W tym roku kwitła kilkoma kwiatami,ale miałam wyjątkowego pecha,że kiedy z pączka miał rozwinąć się kwiat była ulewa i zobaczyłam tylko zszargane płatki
Sabinko zaraz jadę do lekarza,ale wieczorem postaram się poszukać fotki całego krzaczka Artemisa
Na pewno nie jest rozłożystą różą,ma długie sztywne pędy.Między Quuen a Comte będzie pasował.
Moja Comte jest niska,a Twoja duża rośnie?
Anym widzę,że Artemis wielu z Nas skradł serducho Polecam tę różyczkę,może zapoczątkuje u Ciebie nową chorobę różankę?
Ilonko miło,że mnie znalazłaś Oj tak wyprawa do Hortulusa to było dla mnie super przeżycie,jeszcze tak skomponowanych rabatek na oczy nie widziałam,wszystko przemyślane,klimatycznie ech na pewno tam jeszcze wrócę
Artemis sprzed 3 dni...:)Koncertuje aż miło...
Annabelle,a za nią Larissa
Trawa Rubrum nowozakupiona:)
Limelight
Rybki w oczku ...
Kwiat dalii złamał się pod wpływem ciężaru,włożyłam go na wodę w oczku,romantico:)
Pozdrawiam serdecznie:)
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Pięknie masz jeszcze w ogródku.
I jaki cudowny Artemis.
Mój niestety poszedł już spać.
Wiechy hortensji są ozdobne nawet jak przekwitną.
Co widać po twojej Limelight.
I jaki cudowny Artemis.
Mój niestety poszedł już spać.
Wiechy hortensji są ozdobne nawet jak przekwitną.
Co widać po twojej Limelight.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mój Artemis też poszedł już spać, a szkoda ,bo tak cudnie kwitł Aniu jak najbardziej powsadzaj patyczki obok mamy niech się ukorzeniają