Jesień w familokowym
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jesień w familokowym
Róże powoli przekwitają nastał pracowity czas na roszady w ogródku .Miejmy nadzieję ,ze będziemy mieli Złotą Polską Jesień z Babim Latem .Oby zima nie była zbyt sroga, ale z mnóstwem śniegu . Tegoroczny sezon był bardzo udany obfitujący w mnóstwo fotek , które będziemy mogli podziwiać w zimowe wieczory .Parę róż opuści moje królestwo ze względów zdrowotnych i z powodu skąpego kwitnienia .Niestety mam zbyt mały ogródek ,żeby mieszkały w nim maruderki .
Podsumowanie sezonu 2014 .
Na pewno godne polecenia są róże Harknesa z małym wyjątkiem [Jacqueline du Pre ], która słabo kwitła i wciąż chorowała do teraz ma chore liście Hansestadt Rostock ,Pretty sunrise,Chewdelight,Aphrodite, Rose der Hoffnung, Gartenspass , Gartentraume ,Charles Austin ,Bright as a Button,Postilion, Elmshorn, RU, Twiggy's Rose, Molineux, Claire Marshall, Chopin,Maigold ,Nuits de Young,Westerland . Tylko tyle a może aż tyle .Jako tako z małą ilością plamek na liściach : LL, Maritim ,Ascot, Burgund 81, Goła jest już Jubile du Prince de Monaco, Walzertraum, Astrid grafin,Gloria dei, Kristalperle, Cardinal Hume
Podsumowanie sezonu 2014 .
Na pewno godne polecenia są róże Harknesa z małym wyjątkiem [Jacqueline du Pre ], która słabo kwitła i wciąż chorowała do teraz ma chore liście Hansestadt Rostock ,Pretty sunrise,Chewdelight,Aphrodite, Rose der Hoffnung, Gartenspass , Gartentraume ,Charles Austin ,Bright as a Button,Postilion, Elmshorn, RU, Twiggy's Rose, Molineux, Claire Marshall, Chopin,Maigold ,Nuits de Young,Westerland . Tylko tyle a może aż tyle .Jako tako z małą ilością plamek na liściach : LL, Maritim ,Ascot, Burgund 81, Goła jest już Jubile du Prince de Monaco, Walzertraum, Astrid grafin,Gloria dei, Kristalperle, Cardinal Hume
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień w familokowym
Jadziu przyszłam się przywitać w nowym wątku i podziwiać piękne róże
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
WITAM MARATOŃCZYKA Marysiu myślę ,że zadyszki nie dostałaś tak szybko się zjawiłaś .Szkoda ,ze ten różany czas dobiega końca .Teraz idę obejrzeć jak wygląda w ogródku
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Zadyszki nie dostałam ale przyrosłam do stołka
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Jadziu, Twój Morden Sunrise taki piękny... a mój ciągle nie może pozbyć się czarnej plamistości... już nie wiem gdzie go przesadzić, zmieniał już 2 razy miejscówkę...
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jadziu jestem i ja
Już podsumowujesz sezon moje jeszcze jakoś tam kwitną ale ogólnie to sezon był do bani
Morden Sunrise u mnie też ciągle chora, no ale rośnie na tymczasie w tłoku więc jej wybaczam, może ten tydzień zacznę wysadzać róże z tymczasu na miejscówki i będę cierpliwie czekać na kolejny sezon, żeby sprawdzić jak zdrowotność słynnych Mordenów
Już podsumowujesz sezon moje jeszcze jakoś tam kwitną ale ogólnie to sezon był do bani
Morden Sunrise u mnie też ciągle chora, no ale rośnie na tymczasie w tłoku więc jej wybaczam, może ten tydzień zacznę wysadzać róże z tymczasu na miejscówki i będę cierpliwie czekać na kolejny sezon, żeby sprawdzić jak zdrowotność słynnych Mordenów
Cudne róże i profesjonalne zdjęcia
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Zawsze lubię do ciebie zaglądać,choć nie zawsze zostawiam znak
Ale ładne rozpoczęcie nowego wątku,cudne róże, marcinki pełne owadów,to lubię i ja
Ale ładne rozpoczęcie nowego wątku,cudne róże, marcinki pełne owadów,to lubię i ja
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu i ja jestem Zaznaczam watek żeby nic nie przegapić z Twoich pięknych ujęć
U nas od rana mżawka a w nocy solidnie popadało - podlewa moje nasadzenia
Pozdrawiam serdecznie
U nas od rana mżawka a w nocy solidnie popadało - podlewa moje nasadzenia
Pozdrawiam serdecznie
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Przyszłem się przywitać ,Cudne róże Fajne motylki A od której strony masz ogród ?
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Witaj Jadzieńko ...w nowej odsłonie " Familokowego " ...nie wyobrażam sobie , by mnie mogło tutaj nie być ...wszak masz taką serdeczną i miłą atmosferę i doradzisz w razie potrzeby .
Fajnie , że wiem już jakie róże są zdrowe i warto je zaprosić do siebie , do ogrodu .
Serdeczności ...
Fajnie , że wiem już jakie róże są zdrowe i warto je zaprosić do siebie , do ogrodu .
Serdeczności ...
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Jadziu,właśnie zobaczyłam nowy jesienny wątek.Też może być interesujący,widać to już po pierwszych zdjęciach.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Piękne zdjęcia jeszcze piękniejszych kwiatów
Jeśli pozwolisz wrócę jeszcze
Jeśli pozwolisz wrócę jeszcze