Anolkowe roślinki
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przykro mi, że musiałam przekazać złe wieści Ehh...poczta. Jak sobie coś u mnie upatrzysz to też wołaj. Postaram się powklejać fotki jak mi te badylki rosną (te co rosną)
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- anoli
Moje koleusiki niestety marnieją na zimę. Pocięłam je troszkę i podosadzałam do siebie. Mam teraz 3 doniczuszki, niestety większość tych samych - padł mi całkiem taki czerwony karbowany. Zresztą Same zobaczycie co mi zostało Jeśli przetrwają zimę chętnie się wymienię na inne
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Moja kumpela trzyma koleusa cały rok w wazonie z wodą i trzyma jej się świetnie.
Jak dostała gałązkę to od razu wsadziła w wazon a potem zapomniała o nim ale stwierdziła, że skoro dobrze się czuje w wodzie to go tak zostawi.
No a w zimie nie ma problemu z opadaniem liści - wiem, bo w tamtym roku byłam u niej w Krakowie i widziałam na własne oczy jak super się trzyma
P.S. A ja trzymam kciuki za Twoje Ilonko i za Moniki
Jak dostała gałązkę to od razu wsadziła w wazon a potem zapomniała o nim ale stwierdziła, że skoro dobrze się czuje w wodzie to go tak zostawi.
No a w zimie nie ma problemu z opadaniem liści - wiem, bo w tamtym roku byłam u niej w Krakowie i widziałam na własne oczy jak super się trzyma
P.S. A ja trzymam kciuki za Twoje Ilonko i za Moniki
- anoli
Przedziwne te koleusy. Mojej babci też w wodzie siedział przez 3 lata i wszystko ok. Moje w wodzie po miesiącu zaczęły gnić. W ziemi niektóre rosną, ale na zimę zamierają. Ale może część przetrzyma. Oby. Chciałabym nimi ozdobić wiosną parapet balkonowy