Bogdan - moja kolekcja sukulentow.
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Bogdan - moja kolekcja sukulentow.
Ładne, dorodne i różnokolorowo kwitnące rośliny - to jest to co się nam podoba!
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
oooo też mam takiego malucha Lobivia aurea v. shaferi WR152 ale bez nr. moooooże bedzie też takie cudo
Kwiatek sulki też ma śliczny kolor...i te potargane cierniuchy... super
Kwiatek sulki też ma śliczny kolor...i te potargane cierniuchy... super
- honorka22
- Od: 3 maja 2013, o 16:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystkie roślinki zasługują na pochwały , jednak na mnie największe wrażenie zdecydowanie robi lobivia tiegeliana v. cinnabarina WR513
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Piękna lobivka
Po ostatnim spotkaniu koła Śląskiego, kiedy poznałem kto to jest bod333, postanowiłem głębiej wczytać się w twój wątek.
A po pierwszych kilku stronach stwierdziłem że czas spędzony przy twoim wątku będzie dla mnie bardzo korzystny.
A po pierwszych kilku stronach stwierdziłem że czas spędzony przy twoim wątku będzie dla mnie bardzo korzystny.
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Bogdan strasznie zabiegany, ale myślę, że jak znajdzie trochę czasu to pokaże nam nowości. Sama z chęcią pooglądam, bo efekt końcowy zakupów to widziałam tylko w papierkach.
Bogdan - jeszcze raz dzięki!
Bogdan - jeszcze raz dzięki!
Dziękuję Ryniu. Mam nadzieję, że się nie zanudzisz.
Asiu cała przyjemność po mojej stronie. Wycieczka i Twoje towarzystwo bardzo miłe. Myślę, że jeszcze nie raz uda się wspólnie wyskoczyć po kaktusy. A te, które kupiłem bez doniczek udało mi się dzisiaj posadzić. I już cała gromadka 40 szt przebywa w swoich doniczkach. Teraz byle do wiosny.
Nie mogę dzisiaj załadować zdjęć. Fotosik odmówił współpracy.
Przy okazji może uda się pokazać kilka zaległych kwitnień z lata.
Asiu cała przyjemność po mojej stronie. Wycieczka i Twoje towarzystwo bardzo miłe. Myślę, że jeszcze nie raz uda się wspólnie wyskoczyć po kaktusy. A te, które kupiłem bez doniczek udało mi się dzisiaj posadzić. I już cała gromadka 40 szt przebywa w swoich doniczkach. Teraz byle do wiosny.
Nie mogę dzisiaj załadować zdjęć. Fotosik odmówił współpracy.
Przy okazji może uda się pokazać kilka zaległych kwitnień z lata.
Bogdan.
Jestem na twoim wątku prawie codziennie, to jeden z tych które z przyjemnością postanowiłem przeczytać od początku do końca. A to znaczy że na pewno się tutaj nie nudzę.Dziękuję Ryniu. Mam nadzieję, że się nie zanudzisz
niesamowite widoki chyba będę musiala zainwestować w kłujące roślinki bo coraz bardziej zaczynają mi się podobac.. szkoda tylko ze parapety nie są z gumy...
Gdyby nie to, że jest grudzień i ruch na forum mniejszy to mój wątek spadłby nie do drugiej ale pewnie trzeciej albo czwartej ligi. A tak odkopuję go i załączam kilka zaległych zdjęć z lata:
Gymnocalycium michnovichii
Hildewintera aureispina
Gymnocalycium denudatum
Lobivia tiegeliana
Nie tak dawno w listopadzie kwitły ponownie epi, a dzisiaj mimo iż temperatura niska widziałem jeszcze ostatnie kwiaty haworthii.
Gymnocalycium michnovichii
Hildewintera aureispina
Gymnocalycium denudatum
Lobivia tiegeliana
Nie tak dawno w listopadzie kwitły ponownie epi, a dzisiaj mimo iż temperatura niska widziałem jeszcze ostatnie kwiaty haworthii.
Bogdan.
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
a co ta hildewinterka Ci tak do góry rośnie?
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ładne wspomnieniowe widoki.
Rośliny dorodne, ślicznie kwitnące... JUŻ czekam niecierpliwie na następny sezon aby to znów zobaczyć.
Rośliny dorodne, ślicznie kwitnące... JUŻ czekam niecierpliwie na następny sezon aby to znów zobaczyć.
Lucy Hildewintera, którą posiadam bardzo wolno rośnie. W zasadzie stare pędy minimalnie przyrastają, zaś młode są na tyle małe, że jeszcze nie zwisają.
Henryku ja również czekam. I pomyślałem sobie, aby płynnie przejść z jednego sezonu w kolejny postanowiłem przypomnieć jak to w zeszłym było.
Henryku ja również czekam. I pomyślałem sobie, aby płynnie przejść z jednego sezonu w kolejny postanowiłem przypomnieć jak to w zeszłym było.
Bogdan.