Mój ogród - krzysztofjasik

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p
Od: 22 lut 2007, o 12:41

Post »

To kilka zdjęć z lipca,w tle widaćnasze"podlewaczki"samoistne..., sprawdzają się doskonale,przyznam ,że dzięki nim oszczędzamy sporo czasu:) Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz brzoskwinia(która stanowi wyjątek)-"oszczędziliśmy"ją,choć była niezgrabna,chora.(jedno z trzech pozostawionych drzewek).Odwdzięczyła się stokrotnie w tym roku!:) Obrazek Obrazek Obrazek

i jeszcze kilka "letnich" ujęć Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Magda.
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:154 Och ... ach ... wspa-nia-le urządziliście całość , Magdo ;:63 . Jak rośliny podrosną i się zagęszczą , to zupelnie zatrą się różnice między młodą, a starą częścią ogrodu. Czy to własny pomysł ? Czy może jakiś fachowiec projektant pomagał ? :D Pytam, bo wygląd ogrodu jest dosłownie katalogowy ;:215

Tylko ten stos kamieni mnie zastanawia .... Zamierzasz zasiedlić go roślinkami?

Twoim Królewnom pewnie znacznie zmniejszyła się powierzchnia do biegania i wszelkich zabaw ? Czy są zadowolone ze zmian ? Ależ wyrosły przez czas Twojej niebytności na forum - śliczne panienki .

Podziwiająco pozdrawiam, ślę uściski dla Ciebie i Twoich córeniek ;:168
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 18:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powiem szczerze że pierwszy raz ogladam Twój ogród i jestem po wrażeniem. Masz tam drzewka iglaste lisciaste i owocowe. Różne krzewy i kwiaty, po prostu wiele pięknych i przeróżnych roślinek. Bardzo mi sie podoba. Tak trzymaj !!! :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Magdziu --dopiero dziś weszłam do Twojego ogrodu ,szkoda że tak późno --a w zasadzie wczesnym rankiem :lol: jestem pod wrażeniem ogromu prac i serca włożonego w Wasz cudny zakątek , :shock: będę wpadać :wit
Awatar użytkownika
Ewik
500p
500p
Od: 29 lut 2008, o 14:44

Post »

wszystko u Ciebie piękne Magdusiu...
trzeba być artystką czarodziejką, żeby stworzyć w tak krótkim czasie taki ogród... :lol:

duzo słoneczka...
ewa
Kwiatuszki Ewy
Działeczka mojej Mamy i moja
Pamiętajcie o ogrodach przecież stamtąd przyszliście
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Madziu bardzo ciekawie masz rozplanowane rabatki,
a kosze, osłonki wiklinowe na kwiaty bardzo urokliwe,
czy może wyplatałaś je sama :?: bardzo uroklowe,
nadają taki specyficzny klimat

100p
100p
Od: 22 lut 2007, o 12:41

Post »

Amlos pisze:;:154 Och ... ach ... wspa-nia-le urządziliście całość , Magdo ;:63 . Jak rośliny podrosną i się zagęszczą , to zupelnie zatrą się różnice między młodą, a starą częścią ogrodu. Czy to własny pomysł ? Czy może jakiś fachowiec projektant pomagał ? :D Pytam, bo wygląd ogrodu jest dosłownie katalogowy ;:215

Tylko ten stos kamieni mnie zastanawia .... Zamierzasz zasiedlić go roślinkami?

Twoim Królewnom pewnie znacznie zmniejszyła się powierzchnia do biegania i wszelkich zabaw ? Czy są zadowolone ze zmian ? Ależ wyrosły przez czas Twojej niebytności na forum - śliczne panienki .

Podziwiająco pozdrawiam, ślę uściski dla Ciebie i Twoich córeniek ;:168
Aneczko!
Ten stos kamieni,to....tylko...stos!Tak na razie!
Tam będzie oczko wodne,zrobiłam już zdjęcia "wykopu",przy okazji wkleję.
A co do córeniek,fakt,urosły niesamowicie,natomiast powierzchnia do biegania wcale nie zmiejszyła się im.
Chodniki zostały tak zaprojektowane,aby dziewczynki mogły biegać,jeździć na rowerkach,prowadzić wózeczki z lalami wokół całego ogrodu.Poza tym dzieciaczki nie mają tak wiele możliwości brudzenia się,w zeszłym roku była jedna wielka plama ziemi,dzisiaj po większości trawa.
Pozdrawiam.Magda.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obejrzałam , poczytałam i... jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej pracy, pomysłów, przepięknych roslin, ciekawych kompozycji, no po prostu BOMBA :) Iglaki prowadzone jako drzewka, własnorecznie formowane (spirala), pelargonie w koszach, wozy ... widać, że drzemie w Tobie artystyczna dusza Madziu.
Widać ogrom pracy w połączenie działek, ale efekt wszystko wynagrodził. I jeszcze zapowiadane oczko... toż to będzie rajskie miejsce :) Gratuluję.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Re: Mój ogród - krzysztofjasik

Post »

Pięknie wszystko rośnie, beczka -pomysł wspaniały, a zdjęcie po deszczu super. Pokaż nowe zdjęcia.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Trafiłam do ciebie dzięki rojnikom i bardzo się cieszę. Ta beczka jest po prostu ekstra. nie masz może fotek jak powstawała? Ogólnie bardzo ładnie masz urządzony ogródek. Bomba!
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Witaj ;:7
Ale Ci zazdroszczę tej brzoskwini. U nas rośnie już czwarty rok i bez owoców :? Fantastycznie wyglądają te osłonki na doniczki kwiatów doniczkowych wykonane z patyczków (wiklina?) Jak masz takich pomocników jak na ostatnich zdjęciach to nic dziwnego, że wszystko tak fajnei wygląda :D
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Witaj Magdziu ;:3
w końcu Cię znalazłam, ogródek masz piękny ;:138 ;:138 ;:138
wszyscy mogą podziwiac tylko ze zdjęć . a ja mam to szczęście , że podziwiam je każdego roku na żywo - jeszcze piękniejszy ;:138 ;:138
i zawsze coś mi skapnie z roślinek i nietylko ;:196 ;:196 ;:196
pozdrawiam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”