Ogród w dolinie cz. 12 - Jesienne impresje

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie cz. 12 - Jesienne impresje

Post »

Oj tak, niech się dzieje co chce. ;:304
I byle do następnej wiosny.
Też marzyłam o słonecznym lecie, posiedzeniu w ogrodzie, grilu i tp........a wyszło jak zwykle czyli do d...... ;:222
No i żyję nadzieją..... ;:306 ......na następny sezon.
Pieszczoty dla Okusia a dla Ciebie ;:168
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja kobea też tera kwitnie i jest taka sama jak Twoja ale w tym roku zakwitła mi póżno ale pewnie czuła się zaniedbana i zbuntowała się ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kogra pisze:Oj tak, niech się dzieje co chce. ;:304
I byle do następnej wiosny.
Też marzyłam o słonecznym lecie, posiedzeniu w ogrodzie, grilu i tp........a wyszło jak zwykle czyli do d...... ;:222
No i żyję nadzieją..... ;:306 ......na następny sezon.
Pieszczoty dla Okusia a dla Ciebie ;:168
Grażynko mam dokładnie takie same przemyślenia o minionym lecie, w przyszłym siadam, bieżąca pielęgnacja, koszenie i leniuchowanie. Przez to bieganie, sadzenie, przesadzanie wszystko mi szybko uciekło- dobrze że mam dużo zdjęć ;:306
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Trawki faktycznie mają wiele uroku, sama na razie mam tylko 3 sztuki, ale z pewnością kiedyś powiększę kolekcję. Masz rację - Okusia nie da się nie kochać :D
U Ciebie też tak w nocy wiało? Znów się zaczyna :( W nocy miałam wrażenie, że dach się wali. Nie wiem, co tak straszyło - drewutnia, markiza czy jeszcze coś innego. Boję się iść sprawdzić, co u roślin - po ostatnich, delikatniejszych podmuchach znalazłam dwa pędy róży wyłamane u samej nasady. Ale jest też pozytyw - na pewno moje pobojowisko trochę się osuszyło i praca będzie dziś przyjemniejsza :twisted:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie zdawałam sobie sprawy, że dzięgiel moze być tak uroczy.
Czy mieczyk abisyński musi być wykopany na zimę? Mam go pierwszy rok, pięknie kwitł i chciałabym , żeby zdobił mój ogródek także w przyszłym roku. Napsz proszę, czy i kiedy się go wykopuje.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mateuszu! Munstead Wood jest na prawdę cudna i pachnie jak stare róże. Jest zdrowa i ma same zalety :D Mam ja kolejny rok i nie miałam powodu, by na nie narzekać. A Okami? ;:167

My girl

Obrazek

Justynko (duju)! U mnie kobea kwitnie co roku, ale trzeba ją dość wcześnie posiać w domu, by potem dość spore sadzonki posadzić już w miejscu docelowym. Jak się je wysieje za późno, to po prostu nie zdąży wytworzyć kwiatów. To jeszcze raz kobea :D

Obrazek

Grażynko (kogra)! Wyszło może nie jak zawsze, ale faktycznie w tym roku było ;:222 W tym roku już sobie odpuściłam. Choć dziś było ciepło i nieco pograbiłam. Okamuś kolejny rok szalał w ogrodzie. I on jest zadowolony z suchej pogody.

Cubana

Obrazek

Elu (ElleBelle)! I u mnie kwitnie później, ale przy takiej pogodzie - nic dziwnego :roll:

Ta datura też późno zakwitła

Obrazek

Dorotko (DTJ_1)! I ja już odpuściłam. Ale na leniuchowanie w przyszłym roku nie liczę, bo mam jeszcze pewne plany...

W tym roku clematis McKenzi się spisał

Obrazek

Milenko (Mandragora)! Oj wiało, wiało. Rano musiałam kilka doniczek poustawiać z powrotem. No i słabo spałam. Ale nie tylko ja. W pracy dziś wszyscy ziewali :;230 Trawki koniecznie trzeba mieć :uszy I kto by powiedział, że jak na początku organizowania ogrodu dostałam dwie spore kępy to sadziłam je bez przekonania ;:306 Nawet moja Mama je ostatnio chwaliła, że są bardzo ładne.

Wreszcie udało mi się przezimować i doprowadzić do kwitnienia goryczkę

Obrazek

Ewo (ewka36jj)! I ja tego nie wiedziałam. Kupiłam go by przywabić owady, ale okazało się, że poza tym jest na prawdę ładny. Zebrałam wczoraj pierwsze nasiona, więc jakbyś chciała...Co do mieczyków ich cebule trzeba wykopać. W zeszłym roku wykopałam jak przymrozki zważyły liście. Wysuszyłam i cała zimę leżały w trocinach w garażu, gdzie jest około 6 - 8 stopni. Wiosna o nich zapomniałam i sadziłam późno, a mimo to cieszą kwiatami do teraz.

Jako, że jesteś nowym gościem- dla Ciebie wyjątkowa róża - Planten un Blomen.

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

My girl widziałem u daysy i też cudna ;:138
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo jest Mateuszu :D Subtelna. Dostałam ją od forumowej Majeczki (majka411). Dana z serca ;:167

Dla miłej odmiany aster Gold Sunshine czyli żółty marcinek. Z lokatorem :heja

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Goryczki też ładne a ciężko zimują ? Bo ja jestem zajęty rózami i zurawkami :lol: ale nie mozna mieć wszystkiego na raz :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati!Podstawą powodzenia w uprawie goryczki chińskiej jest wybór właściwego miejsca w ogrodzie. Wymagają stanowisk słonecznych, ale lekko ocienionych. Gleba musi być zdecydowanie kwaśna, latem dość wilgotna. W zeszłym roku kupiłam sobie, Teresce (teniak) i Lidzi (slila). Miałam cały bagażnik goryczek. Takich jak pokazałam i białych :heja \

Obrazek
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Róże jeszcze pieknie Ci kwitną!
A trawami i ja się ostatnio zainfekowałam :) Sadzone w większości w ubiegłym roku lub 2 lata temu i teraz nareszcie mam piękne kępy, które właśnie teraz pysznią się swoimi pióropuszami.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Toś się obkupiła ;:oj No to u mnie by im nawet pasowało ;:108 Tylko kłopot z miejscem :lol: jak się wszystkie nasadzenia ustabilizują to zajmę się moze goryczkami :tan
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo (gajowa)! I mnie dopadła trawiasta choroba. Regularnie zaglądam na nowe w ogrodniczym. A róże faktycznie jeszcze kwitną i to mimo fatalnego dla nich sezonu. Niektóre mają sporo pąków, jak White Cover

Obrazek

Mati! Moje były tylko 2 sadzonki :D Pocieszę Cię. Goryczki wiele miejsca nie wymagają.

Stokrotka afrykańska na jesiennym tle

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”