Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

Moja rozplenica ma cztery lata. W tym roku odkryłam, że mrówki urządziły sobie w samym centrum kępy "dom".
Kiedy ich się pozbyłam, to jakby trochę ruszyła. W tej chwili została przesadzona, więc mam nadzieję, że w przyszłym roku przestanę ci zazdrościć ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kolorowo jesiennie a ten piesio wygrzewający się w słonku - piękny. Masz rację nie wytrzymam ;:306 - coś tam wstawię, choć jak nie piszę u siebie mogę więcej spacerować u innych.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Dalie, marcinem, rozplenice i ostatnie kwitnienia róż... Jesień pełną gębą ;:oj Twój ogród jednak nie boi się tej pory roku, bucha kolorami, przerostem zieleni. Ja osobiście bardzo lubie taka porę roku (oczywiście z opcja pełnego słońca) :D ogród sprawia wrażenie przepelnionego i to dobry czas na planowanie zmian.
Ilonko psice urocze i aranżacja jesienna bardzo nastrojowa, pochwal synowa. ;:196
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ilonko, widziałam u Ciebie różę Summer Song. Jak długo jest u Ciebie? Czy jesteś z niej zadowolona?
Moja to jeszcze młodziak z tej wiosny.... :roll:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

dorotka350 pisze:Chciałam zapytać Cię o roślinę na drugim zdjęciu...co to za cudo?
Pewnie pytasz o szarłat zwisły ?
W sobotę miałam zaćmienie umysłu i jak wnuczka pytała o nazwę to miałam pustkę w głowie.
Wiem że wiem ale nie mogłam otworzyć odpowiedniej szufladki w głowie. :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalie jeszcze piękne! Szrłat ciekawy. Zresztą masz w ogrodzie wiele ciekawostek, na których chętnie wieszam oko ;:173

Chryzantemy śliczne!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit O właśnie... ja też się zastanawiałam co, to za roślinka.... bardzo ciekawe ma kwiatostany.
Ilonko chryzantemy w tym słonku fantastycznie się prezentują..... ach te Twoje piękne psiaki ;:168
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ilonko,chciałabym zebrać nasiona z szarłatu zwisłego,ale nie wiem kiedy.Dzisiaj tarmosiłam trochę te kwiaty,ale tam nie ma jeszcze żadnych nasion.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ilonko,cóż powiedzieć, ogród piękny ;:108
Dalie, chryzantemki, marcinki czarują w dalszym ciągu ;:333
A szarłat bardzo ładny masz, wysiewasz go do doniczek, czy do gruntu ??
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kochani wciąż z Wami jestem, zaglądam, oglądam, podczytuję, ale nie mam ostatnio niestety weny do pisania, mam nadzieję, że mnie zrozumiecie, pomimo to, że mam o wiele więcej czasu, to jakoś trudno mi się pozbierać po ostatnich" przejściach" poza tym cieszę się wreszcie do woli ogrodem, piękną pogodą i tym, że mam czas, żeby wszystko ogarnąć tak zupełnie na spokojnie bez wariactwa tak jak to do tej pory bywało, pisanie zostawiam na szaro bure dni, które niedługo i tak nadejdą, ale myślę jak zawsze o Was gorąco ;:196

Dorotko, to na drugim zdjęciu, to szarłat zwisły, roślina jednoroczna, sieje się ją wprost do gruntu, jak wzejdzie zostawiasz najsilniejsze sadzonki, w sumie jest mało wymagająca, ale potrzebuje "papu" więc zanim wysiejesz warto dać do ziemi kompostu

Ślimaczku, to o czym piszesz to śniedek, a nie śniadek, one rzeczywiście zimują i są bardzo niskie, rozrastają się jak "głupie"za przeproszeniem, tak sadzi się je jesienią, a kwitną wiosną

Wandziu, tulipanki zapewne już posadzone, czyżbyś planowała jakieś zmiany na wiosnę?

Iwonko, ja też tak myślę, to znaczy, że teraz będzie miała dobrze i za rok pochwalisz się jej ładnymi pióropuszami, ja również zauważyłam, że jak mrówki zrobią sobie domek wokół jakiejś roślinki, to ona się bardzo męczy

Dorotko, to fajnie, że jednak zostajesz :heja, byłam, widziałam a nawet się wpisałam

Ewka, dzięki, w tym roku to chyba najładniejsza jesień w moim ogrodzie, faktycznie troszkę zmian będzie, ale w zasadzie niewiele, tylko to co trzeba, chociaż jak tak ostatnio chodzę i oglądam, to wciąż widzę coś do przesadzenia, a jak mnie już dopadnie wena to od razu działam ;:108

Marysiu, ano w końcu się wybraliśmy, ale grzybów specjalnie nie było i nie ma, rozmawiałam ze znajomymi, którzy byli w różnych kierunkach i wszędzie w zasadzie to samo, jakieś pojedyncze sztuki, pewnie, że jak człowiek się nachodzi to coś tam uzbiera, ale marzy mi się, tak jak kiedyś, że gdy weszłam na polankę i nie wiedziałam, którego najpierw brać tyle ich było, jednak sosik z grzybkami zaliczyłam ;:108 i do ususzenia też coś się znalazło

Dorotko, moja Summer Song jest od wiosny zeszłego roku, w zeszłym sezonie mnie wkurzała, bo jej kwiaty wciąż zwisały, wydaje mi się, że w tym było już nico lepiej, chyba się wzmocniła, zobaczymy co pokaże w przyszłym sezonie

Mariolka , fajnie, że wpadłaś, tylko jakoś nie wiem o co z tą sobotą chodzi ;:306

Miłka, dalie wciąż kwitną, ta o którą pytałaś ostatnio znów cieszy oko, jak wpadniesz po dalie to powiesz mi na czym tak chętnie wieszasz oko ;:108, reszta na pw ;:108

piękna prawda?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Majeczko, większość moich chryzantem to tegoroczne nabytki, mam nadzieję, że ładnie przezimują i że za rok znów będą cieszyły oczy

Małgosiu, jeszcze czas tak jak pisałam na pw dam Ci znać

Aniu, dziękuję, sieję go wprost do gruntu, wrzucam nasionka do ziemi, a jak wzejdą to przerywam zostawiając najmocniejsze sadzonki

kilka najświeższych zdjęć dla Was kochani, jako pierwszy wianuszek, gdyż gdzie nie zajrzę, to widzę przepiękne zrobione wianuszki, mój tym razem taki skromny raczej domowy, ale jest
Obrazek

no i dotarła też wreszcie moja nagroda, zdjęcie poglądowe, gdyż nie rozpakowywałam jej całkowicie z tego względu, że na nic mi się niestety nie przyda, gdyż grillo wędzarnię mam stacjonarną, więc będzie przeznaczona na prezent (albo na sprzedaż), szkoda, że sponsorzy nagród nie oglądają zdjęć ;:223, co nie umniejsza faktu, że i tak cieszy :heja
Obrazek

i chryzantemki zimujące, które teraz są na "topie"

HAZEL ZWAGEL
Obrazek

GAMPI RÓŻOWA
Obrazek

Obrazek

nn
Obrazek

MADONNA
Obrazek

Obrazek

BELLA GOLD
Obrazek

niektóre róże wciąż się nie poddają, Aphrodite wręcz zaskakuje
Obrazek

tak samo Penny Lane
Obrazek

Obrazek

Nostalgia
Obrazek

i Double Delight
Obrazek

Chocolate
Obrazek

i wiele wiele innych, którym zdjęć nie zdążyłam zrobić, a ścięłam do wazonu piękne i godne polecenia Ingrid Bergmann, Agnieszka i Carris cdn.
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Ja mam kilka chryzantem od innej forumowiczki:) i ta twoja nn wygląda mi na czechowsky ale zaciekawiła mnie twoja HAZEL ZWAGEL jakiej wielkości ma kwiaty? bo na zdjęciu dość spore ale nie wiem jak bardzo zdjęcie zbliżone ;:162
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ilonko,u ciebie pełnia lata,pięknie.Gril mam, a o wędzarni chyba będę musiała pomyslec ,bo to fajna sprawa jednak.Ja ostatnio też nie mam ochoty na pisanie,nawet mało wątków odwiedzam,to chyba przeskok na jesienne chimery.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ilonko :wit
wianuszek śliczny ;:63 ;:63
Chryzantemki piękne,zwłaszcza ta BELLA GOLD jest cudna. Juz sobie zapisuje nazwę.A gdzie ty je kupujesz ??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”