Tam gdzie kumkają żaby, pieją koguty i szczekają psy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie kumkają żaby, pieją koguty i szczekają psy :-)

Post »

Pauli :wit
Odpoczywaj, zimą nadrobisz ;:196
Jesienne owoce piękne ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Przyszłam z rewizytą i widzę, że jesteś strasznie zapracowana ;:108 . Ogrodzenie to jednak ważna sprawa; mam nadzieję, że niedługo koniec prac budowlanych i odpoczniesz.
Kolorowo u Ciebie i zakupy super ;:63 . A chryzantema lepiej kwitnie niż moje, może u Ciebie cieplej? ;:3 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ogrodzenie jest ważne, wiem bo sami niedawno robiliśmy, żadnego psiaka już nie mam. ;:138 ;:138
Pewnie że trzeba odpoczywać po takiej pracy a na forum znajdziesz czas później. ;:196
Piękne kolory wiszących owocników. ;:oj
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Paulii masz przepiękną jesień a nie żadną tam niestety, taka kolej rzeczy :)
Niestety to idzie zima!
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Witaj Pauli, przybiegłam z rewizytą :wit
"Przespacerowałam" cały wątek od początku, na dzień dobry zachłysnęłam się pięknymi wiosennymi, a po chwili ręce mi opadły, gdybym dorwała tych wandali, którzy Tobie i kwiatom taką krzywdę wyrządzili..ech! ;:161
Ogrodzenie na pewno utrudni "pracę" złodziejom, proponuję jeszcze dla bezpieczeństwa zafundować sobie anioła stróża podobnego do mojej TeQuili- nie dość, że fantastycznego przyjaciela zyskaliśmy, to przy okazji najlepszy system antywłamaniowy :;230
Wypowiadam się apropos wandali, tymczasem jako oseskowi też niczego mi nie brakowała, byłam niesamowitym "psujem" ;:131
Dostrzegłam u Ciebie przepiękne złocienie trójbarwne, zawsze zdobiły ogród mojej mamy, i..właśnie dlatego, że były takie ładne jako osesek notorycznie z w/w i czerwonych muchomorów gotowałam zupę w piaskownicy..bez komentarza ;:182 ;:124
Udanego dnia ;:168
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Odpoczywaj, bo stawianie ogrodzenia to nie byle co :)
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Paulinko ja też ostatnio jestem rzadko na FO .Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Aleksik
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 wrz 2013, o 15:31

Post »

Witaj Pauli :wit Ogrodzenie to bardzo ważna sprawa i dość pracochłonna i nie dziwie się ze nie masz czasu na forum :roll:
Przepięknie i kolorowo zrobiło Ci się w ogrodzie ;:215
Piękne i śliczne owoce Ognika szkarłatnegoi Berberysa :)
Berberys pięknie owockami obsypany i jaki piękny krzaczek
Owoc Pigwowca wygląda jak jabłuszko :shock:
Piękny rozchodnik okazały z pszczółką
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Mateuszu - mati1999 Tak ogrodzenie to dobra rzecz. U Mnie działka również jest blisko lasu. A ogrodzenie było tylko ze starości się rozleciało i niestety trzeba przed zimą zrobić nowe, bo nie zostawię działki otwartej żeby złodzieje mogli wszystko wykopać a na wiosnę wyciąć wszystkie cebulowe. Tak pigwowiec ma smak kwśny

Haniu -Pisanka Witam :wit Cię Bardzo Cieplutko i Serdecznie w moich skromnych progach.Racja Ogrodzenie to bardzo ważna sprawa, zawsze jakieś utrudnienie dla złodzieja jest. I będę mieć szansę oglądać zakwitające i przekwitające tulipany na wiosnę, bo w tym roku nie dane Mi było oglądać zakwitające tulipany, bo prawie wszystkie wycięli ;:145

Iwonko ? heliofitka U mnie już niektóre krzewy ubrały się w korale a pozostałe powoli się ubierają. Ogrodzenie robi się powoli ,bo niestety już nie pora na szybkie wysychanie betonu jest

Ewuś - ewa321 Niestety nieraz nie mam ochoty na wieczorne spacerki wirtualne po forum. No właśnie ja też jak zobaczyłam w tym rokoku moje owoce pigwowca to się zastanawiałam czy przypadkiem pszczółka nie zapyliła na pigwowcu jabłuszka, ale jednak nie zapyliła. Pigwowiec ma smak kwaśny :)

Karolinko ? Kelpie Nio zmiany stare ogrodzenie się ze starości rozleciało, więc trzeba było przed zimą nowe zrobić.
Bardzo mało już kwitnie, ale z a to owocki krzewów urzekają swym pięknem :)

Mateuszu- Tulap Tak z ogrodzenia są plusy utrudnienie dla złodzieja

Małgosiu ? PEPSI Racja owoce jesieni zawsze są piękne. Dziękuję za życzenie powodzenia w pracach budowlanych ;:196

Aniu ? anym Tak jesienne owocki piękne :wink:

Aniu - Pulpa222 Witam:wit Cię Bardzo Cieplutko i Serdecznie w moich skromnych progach ogrodowych. Tak jestem zapracowana i ogrodzenie to bardzo ważna sprawa trzeba je zrobić do zimy. Niedługo już koniec prac budowlanych. Kolorowo u Mnie a wszystkie moje zakupy super. Mój ogród jest w powiecie Piaseczyńskim woj. mazowieckie więc nie wiem czy tak cieplej jest u mnie

Kasiu - Kasiula17 Tak ogrodzenie jest ważne. Racja jak się ciężko pracuje to trzeba po takiej pracy odpoczywać. A kolorki wiszących owocników są bardzo piękne

Vamila - Mileno Witam :wit Cię Bardzo Cieplutko i Serdecznie w moich skromnych progach Racja mam przepiękną jesień. I niestety taka kolej rzeczy ze mamy już jesień a po jesieni zimę a potem wiosnę. I fakt niestety to idzie zima

Kasiu - Kryzysowa Witam :wit Cię Bardzo Cieplutko i Serdecznie w moich skromnych progach ogrodowych. Niestety wandale ogromną krzywdę Mi i moim kwiatuszkom wyrządzili jak bym ich dorwała to by z nich mokra plama została. Mam nadzieję ze wiosną 2015 roku sytuacja się nie powtórzy i będę mogła się cieszyć kwiatuszkami wiosennymi a ogrodzenie utrudni im pracę. A pies faktycznie to skuteczny odstraszać złodziej, bo jak obcy się zaczną się kręcić to będzie szczekał. Złocienie trójbarwne pierwszy ra z wtym roku siałam. Cieplutko Pozdrawiam ;:196

Natalio - Fraszka_1 Racja stawianie ogrodzenia to nie byle, co tylko ciężka praca

Alu - alicjad31 ja również jestem rzadko na FO

Aleksiku Może i w ogrodzie zrobiło Mi się przepięknie i kolorowo tylko za sprawą owocników krzewów.

W ogrodzie były 3 uschnięte drzewa dwa świerki i jeden modrzew. Dostaliśmy pozwolenie na ich wycięcie. Dwa już usunęliśmy a modrzew suchy sobie czeka na wycinkę. Tak pusto się zrobiło i taka przestrzeń się otworzyła teraz trzeba się przyzwyczaić do nowego krajobrazu

Obrazek

Złocień Trójbarwny jeszcze sobie kwitnie w najlepsze :D

Obrazek

Powój Trójbarwny

Obrazek

To storczyk zakupiony w lutym tego roku postanowił zakwitnąć po przerwie 5 miesięcznej na starej łodydze ;:173

Obrazek

Tu idzie na nim nowa łodyga

Obrazek

A tu chyba kolejna nowa łodyga chyba ze okaże się nowym korzeniem :roll:

Obrazek

Buźka z dyńki ;:224

Obrazek
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paulii - mój ulubiony złocień trójbarwny ;:167
Ale powój trójbarwny też śliczny ;:63
No i jaką wyczarowałaś dyńkową buźkę ;:oj
Jednym słowem - ciekawa jest ta jesień, a ja tak brzydko o niej ostatnio myślałam ;:224
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

Pauli - a jak długo czekałaś na pozwolenie wycięcia drzew? Pytam z ciekawości, bo chyba i mnie to czeka?
A jak patrzę na Twój ogród, to tak bym chciała już mieć wszelkie wertepy i podkopy za sobą, by cieszyć się jesienią, a tymczasem nie tak szybko się wszystko zmieni. Pozytywnie zazdroszczę ciężkiej pracy, ale efekty warte wysiłku ;:215
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ale macie pracy w ogrodzie. ;:oj
U storczyków sporo kwiecia będzie i tam też idzie kwiat to nie korzonek. :heja
Piękny złoceń ;:138 a jaki kolor niebieski wilca, śliczny.. ;:215
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Szkoda drzew :( coś czuję że dorwały się korniki ... Złocień super ;:333 A storczyk u mnie robi tak samo ........ kwitnie kiedy chce wypuszcza kwiaty na czym chce ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”