Moje kolorowe okna cz.III
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kolorowe okna cz.III
Halinko, Izo, Natko, Kasiu, Iwono, Sylwio, Grazynko, Kasiu witam Was w moim watku.. Mam nadzieje, ze bedziecie czesto mnie odwiedzac. Bardzo mi milo, ze podobaja sie Wam moje zdjecia i storczyki. Staram sie jak moge Uwielbiam robic zdjecia i mam ich baardzo duzo. Mysle, ze każdy z moich storczykow ma po kilkadziesiat zdjec O rodzinie nie wspomne
Dzis kolejna dawka zdjec
Phal Liodoro. Dlugo czekalam na kwietki, bo postanowil najpierw zainwestowac w basal keiki. 4 sztuki sie wyklulo Ale rosna baardzo powoli.
Ten phal jest sliczny. Ma malenkie kwiatuszki, a liscie wielkosci normalnego storczyka. Niestety uwielbiaja go welnowce, co widac na zdjeciu Zaden storczyk obok nie ma welnowcow, a ten musze czyscic kilka razy w tygodniu
Tego nazwy nie pamietam niestety Musze poszukac w 2 czesci mojego watku. Zakwitl jednym kwiatkiem, ale ma nowe przyrosty, wiec jest nadzieja na wiecej
Phal sogo black, ktory mam od siewki z agaru. 2 lata czekalam, ale warto bylo
Mini, chyba jakas krzyzowka z equestrisem
Dzis kolejna dawka zdjec
Phal Liodoro. Dlugo czekalam na kwietki, bo postanowil najpierw zainwestowac w basal keiki. 4 sztuki sie wyklulo Ale rosna baardzo powoli.
Ten phal jest sliczny. Ma malenkie kwiatuszki, a liscie wielkosci normalnego storczyka. Niestety uwielbiaja go welnowce, co widac na zdjeciu Zaden storczyk obok nie ma welnowcow, a ten musze czyscic kilka razy w tygodniu
Tego nazwy nie pamietam niestety Musze poszukac w 2 czesci mojego watku. Zakwitl jednym kwiatkiem, ale ma nowe przyrosty, wiec jest nadzieja na wiecej
Phal sogo black, ktory mam od siewki z agaru. 2 lata czekalam, ale warto bylo
Mini, chyba jakas krzyzowka z equestrisem
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Martus a to nie będzie jakieś Coelogyne?
Prześliczny Chciałabym, żeby moje siewki też mi zakwitły
Liodoro w końcu się doczekałaś Wygląda pięknie
Prześliczny Chciałabym, żeby moje siewki też mi zakwitły
Liodoro w końcu się doczekałaś Wygląda pięknie
- marta325
- 1000p
Tak Pati. To Coelogyne fuliginosa. Znalazłam fiszke Dziękuję za podpowiedź. A Twoje też zakwitnie pewnie niedlugo
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Piękne liodoro!!! I storczyk hodowany od siewki zakwitł! Gratuluję!
-
- 200p
- Od: 17 lut 2014, o 13:22
Jak u Ciebie pięknie!! Każda z nas czeka aż jej siewki zakwitną a Tobie się to udało Gratuluję Kolejny raz widzę że warto czekać na taką niespodziankę
- marta325
- 1000p
Pati, natka_211, marzenka89 serdecznie dziekuje za odwiedziny i mile wpisy Milo mi, ze do mnie zagladacie.
Ostatnio zakwitlo kilka botanikow, co mnie bardzo cieszy. Rosna sobie w koszyczku i ciesza moje oczy
Pierwszy to phal.mariae. Kwitnie na 3 pedach i chyba sie rozgalezia. A do tego ma 3 basalki
Drugi, to phal. bastainii. Kwitnie na dwoch pedach, ale szykuje sie wiecej
Trzeci, to krzyzowka phal. Karen Annie ( hieroglyphica x mariae) Kupilam go w zeszlym roku na wystawia. Podobal mi sie srednio, bo byl jakis taki wyplowialy. Za to w tym roku jest sliczny i duuuzo lepiej wybarwiony
Ostatnio zakwitlo kilka botanikow, co mnie bardzo cieszy. Rosna sobie w koszyczku i ciesza moje oczy
Pierwszy to phal.mariae. Kwitnie na 3 pedach i chyba sie rozgalezia. A do tego ma 3 basalki
Drugi, to phal. bastainii. Kwitnie na dwoch pedach, ale szykuje sie wiecej
Trzeci, to krzyzowka phal. Karen Annie ( hieroglyphica x mariae) Kupilam go w zeszlym roku na wystawia. Podobal mi sie srednio, bo byl jakis taki wyplowialy. Za to w tym roku jest sliczny i duuuzo lepiej wybarwiony
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Prześliczne wszystkie Te kolory cudowne I bardzoo podobne Gratuluję tak pięknych kwitnień
Martunia,no w koncu sie zebralas i cos wstawilas .Faktycznie wygladaja jak trojaczki ,sama nie wiem ktory ladniejszy wiec powiem ,wszystkie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Piękne botaniki! Rzeczywiście jak bliźniaki wyglądają ale cieszą oko
-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudne phal i jak dorodnie kwitną, masz rączkę do nich pozdrawiam