Phalaenopsisy Oriona

Zablokowany
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja póki co uchylam lub otwieram okno bez problemu ;) Jakoś im to nie szkodzi. Zimą na pewno jakąś inną taktykę wymyślę ;)
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne masz storczyki , ja widziałam w Biedronce po 19,99
dość długo zastanawiałam sie nad kupnem, ale stwierdziłam
że nic nie wiem o pielęgnacji a słyszałam że są trudne więc
zrezygnowałam

200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Danusiu ,nie wcale nie sa taki trudne w uprawie .Dzięki pracom chodowlanym i selekcji wyprodukowano mieszance Phalaenopsis ktore bardzo dobze znosza mikroklimat w mieszkaniach .A jak jeszcze do nas pozagladasz i poczytasz posty to sama zobaczysz ze to nie taki straszne jak mowia
pozdrawiam aska
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Danusiu Asia ma rację. Kup sobie przynajmniej jednego storczyka na początek i zobaczysz, że dasz radę. :) To nie trudne :) A jak będziesz miała jakiś problem to pisz od razu na forum - pomożemy z przyjemnością. Pozdrawiam.
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

tylko uważaj Danusiu bo jak kupisz tego pierwszego to zaczniesz myśleć o kolejnym ;)
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

koralina pisze:tylko uważaj Danusiu bo jak kupisz tego pierwszego to zaczniesz myśleć o kolejnym ;)
Coś o tym wiem, wszyscy tu wiedzieli, że "rok" zbierania doświadczeń skurczy się do miesięcy. I mieli rację po 4 miesiącach wpadłam po uszy. :lol: I nie żałuję. A czy żałować będą tego moje storczyki - czas pokaże.
Pozdrawiam
Też Danusia
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Wczoraj przyszedł storczyk z allegro ;:80 Bardzo dobrze zapakowany, kondycyjnie też ok. Niestety tak "ostrożnie" otwierałam paczkę, że stracił przez to jednego pączka :(

To jeden z mojej Listy Chciejstw, która od pewnego czasu przestała się wydłużać ;:112

Tak był zapakowany:

Obrazek

Tak przymocowano doniczkę do kartonu:

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Sprzedawca godny polecenia. Po sposobie zapakowania widać, że zależy mu, aby roślina do nabywcy przyszła w jak najlepszym stanie.
A w ogóle, to storczyk śliczny i oryginalny, bo z białym środeczkiem. :-)
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pokaż nam go jeszcze w całej okazałości, bez opakowania.
Na allegro kupowałam raz i zawiodłam się przede wszystkim rozmiarem i wiekiem roslin. Chyba juz nie zdecyduję się na zakupy tą drogą, dlatego podziwiam tych co mają odwagę kupować storczyki bez ich dotykania i bezpośredniego oglądania.
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

ja kupiłam trzy storczyki przez internet ,wszystkie były bardzo dobrze zapakowane ale z dwoma mam problemy .na szczęście Cambria wychoodzi już z tarapatów ale Cattleya biedaczka nadal choruje.mimo to dalej szperam na ebay w poszukiwaniu nowych storczyków .
tak tak czekamy na fotki w całej okazałości
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Asiu storczyk śliczny, czekam na fotki bez opakowania :wink:
Zdradzisz u którego sprzedawcy kupiłaś, bo ja nadal mam obiekcje do kupowania przez internet :roll:
Jeśli nie możesz na Forum to poproszę na PW :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny!!! ja takiego samego zarezerwowałam sobie na wystawie, mam nadzieję, że jutro jeszcze będzie. ślicznie wygląda ta biała warżka na rózowym tle.
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

piękne :) wszystkie i zdjęcia też ;:138
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Smoczyca
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 cze 2008, o 18:57

Post »

Ciesze się, że już przyszedł i przede wszystkim w dobrym stanie :lol: ... a że jest cudny to ja dobrze o tym wiem :twisted:
:wink:
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Smoczyco cieszę się do niego jak "Łysy do sera" (nie wiem, czy to takie powiedzenie ;))

Mambo pomierzyłam swojego storczyka. Ja też byłam zaskoczona wielkością storczyka, tylko że pozytywnie. Z doniczką mierzy prawie 80 cm, kwiaty ok. 7 cm. Karton mierzył lekko ponad 1 metr. Z przesyłką wyniósł mnie 50 zł. Ale uważam, że warto. Jakbym policzyła moją drogę na zakupy do Obi, w którym kupuję storczyki (a to 30 km w jedną stronę) to wychodzi mi tak samo.

Wando, rzeczywiście - sprzedawca godny polecenia. Chociaż jeszcze jakiś czas temu nie myślałam tak o nim ( a raczej o niej, bo to kobieta). Obserwowałam aukcje wystawiane przez tą osobę, widziałam jak sprzedawała na początku storczyki nie opisując, że właśnie kończą kwitnienie, a zdjęcia na to dobitnie wskazywały. Ale już jest lepiej. Jeżeli dobrze pamiętam to kupowały u niej: Szamanka i Adiana.

Zdjęcia porobię jutro i wstawię :)

Dodam, że przybył mu dzisiaj towarzysz - a pojechałam tylko po osłonki :)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”