Witam w moim egzotycznym świecie
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w moim egzotycznym świecie
Krysiu wnusia to juz duza i piekna dziewczynka ,
a to okno z waniliowa firanka to moje ulubione zdjecie,czesto zerkam na Twoj watek popatrzec sobie,
a swoje wanilie jutro przeniose w cieplejsze miejsce
a to okno z waniliowa firanka to moje ulubione zdjecie,czesto zerkam na Twoj watek popatrzec sobie,
a swoje wanilie jutro przeniose w cieplejsze miejsce
- krysia1503
- 200p
- Od: 26 kwie 2010, o 21:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak Dorotko, latka lecą i dopiero po dzieciach się to widzi. Wnusia ma już 3,5 roku. A najstarszy wnuczek ma 8,5 i przejmuje pałeczkę ogrodniczą po babci .
A co się tyczy wanilii to nigdy bym nie pomyślała że doczekam takiej firanki. Kupowałam jako malutkie sadzonki, a teraz tylko zerkam na nią i zastanawiam się kiedy mi zakwitnie.
A co się tyczy wanilii to nigdy bym nie pomyślała że doczekam takiej firanki. Kupowałam jako malutkie sadzonki, a teraz tylko zerkam na nią i zastanawiam się kiedy mi zakwitnie.
- doromichu
Krysiu milo patrzec jak rosna nastepni milosnicy zielonego,mam nadzieje ze ja tez sie doczekam, jakos na razie corce nie spieszy sie,a moglabym juz byc babcia
Widzialas jak sie zapyla wanilie?
Widzialas jak sie zapyla wanilie?
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Ale numer Krysiu!
Jakbym swój dom zapakowany doniczkami widziała.
Jakbym swój dom zapakowany doniczkami widziała.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
No, widoki godne pozazdroszczenia
Marzy mi się taki gąszcz
Marzy mi się taki gąszcz
- krysia1503
- 200p
Dorotko widziałam jak się zapyla bo oglądałam program Cejrowskiego . Jak doczekam kwitnienia to zabawię się w pszczółkę .
Iwonko, to jeszcze nie wszystko wniesione. A co to będzie jak mi te wszystkie sadzonki co zdobyłam ostatnio zaczną rosnąć?? Przecież dodatkowo doszło mi 40 hoi , 40 Epiphyllum i ponad 10 dischidii . A gdzie tam jeszcze, przecież mrozów jeszcze nie ma to można śmiało kupować i czekać na przesyłki .
Justynko, ten gąszcz jest super i fajnie się w nim odpoczywa. Czasem tylko ciężko się w nim poruszać .
Iwonko, to jeszcze nie wszystko wniesione. A co to będzie jak mi te wszystkie sadzonki co zdobyłam ostatnio zaczną rosnąć?? Przecież dodatkowo doszło mi 40 hoi , 40 Epiphyllum i ponad 10 dischidii . A gdzie tam jeszcze, przecież mrozów jeszcze nie ma to można śmiało kupować i czekać na przesyłki .
Justynko, ten gąszcz jest super i fajnie się w nim odpoczywa. Czasem tylko ciężko się w nim poruszać .
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Hihi...pewnie kwestia przyzwyczajenia.
Ja jestem maleńką Osóbką, nie potrzebuję dużej przestrzeni do życia...byle hoje i skrętniki, miały dostęp do światła
Ja jestem maleńką Osóbką, nie potrzebuję dużej przestrzeni do życia...byle hoje i skrętniki, miały dostęp do światła
Piękny gąszcz roślin
godny pozazdroszczenia oczywiście pozytywnego
godny pozazdroszczenia oczywiście pozytywnego
Pozdrawiam Marcin
Piękne kwiaty i wszystkie roślinki, ale że bardziej interesuję się Epi to będę często
podglądać Twój wątek.
Dobry wybrałaś tytuł wątku, pasuje bardzo dobrze
podglądać Twój wątek.
Dobry wybrałaś tytuł wątku, pasuje bardzo dobrze
BOŻENA
- doromichu
Krysiu napisz mi prosze czy Twoje wanilie rosna w podlozu dla strorczykow,czy w zwyklej ziemi,bo spotkalam sie na internecie z dwoma sposobami,i jak podlewasz swoje roslinki,dosc mocno,czy jak storczyki
Moje rosna w zwyklej ziemi i spryskiwalam je-tak wyczytalam ,a pozniej wyczytalam ze lubia wode i juz sama nie wiem
Moje rosna w zwyklej ziemi i spryskiwalam je-tak wyczytalam ,a pozniej wyczytalam ze lubia wode i juz sama nie wiem
- krysia1503
- 200p
Justynko, ja też do potężnych nie należę . I bardziej dbam o te cudeńka niż o siebie.
Marcin, no właśnie się zawsze jesienią gąszcz robi. Przez lato stoją na ogródku to tak tego nie widać.
Bożenko, tytuł bardzo pasuje. Fascynacja światem roślin i miłość do tych podopiecznych pozwoliły mi przetrwać trudne chwile.
Dorotko, robiłam mieszankę ziemi z domieszką torfu i kory. Chyba jej przypasowało takie podłoże skoro rośnie i nie grymasi. A co do podlewania.........ups........podlewam jak mi się wspomni. Ale Ty nie bierz ze mnie przykładu . Doniczki mam duże to i wilgoć w takim podłożu się dłużej trzyma.
A wczoraj kupiłam sobie takie cudo, ale na 100% nie wiem z czym mam do czynienia. Na etykiecie pisało tylko bromelia .
Marcin, no właśnie się zawsze jesienią gąszcz robi. Przez lato stoją na ogródku to tak tego nie widać.
Bożenko, tytuł bardzo pasuje. Fascynacja światem roślin i miłość do tych podopiecznych pozwoliły mi przetrwać trudne chwile.
Dorotko, robiłam mieszankę ziemi z domieszką torfu i kory. Chyba jej przypasowało takie podłoże skoro rośnie i nie grymasi. A co do podlewania.........ups........podlewam jak mi się wspomni. Ale Ty nie bierz ze mnie przykładu . Doniczki mam duże to i wilgoć w takim podłożu się dłużej trzyma.
A wczoraj kupiłam sobie takie cudo, ale na 100% nie wiem z czym mam do czynienia. Na etykiecie pisało tylko bromelia .
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Bardzo to ładne Krysiu!
Niestety nie pomogę w odszukaniu nazwy.
Niestety nie pomogę w odszukaniu nazwy.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
Jak ja lubię takie piękne widoki, niech wszystko cudownie ci rośnie i kwitnie
- Tryamour
- 500p
- Od: 22 cze 2010, o 22:03
Bardzo ciekawy nowy nabytek
- krysia1503
- 200p
Iwonko, na zdjęciu tak tego nie widać,ale jest cudowna i wielka ta bromelia. No i na dodatek kwitnie. Żebym to jeszcze nazwę znała , bo nie lubię mieć niewiadomych.
Patusia, ja też uwielbiam takie widoki . A jeszcze jak rośnie bezproblemowo to 100% sukcesu.
Patusia, ja też uwielbiam takie widoki . A jeszcze jak rośnie bezproblemowo to 100% sukcesu.