Mój balkon ---->Moja kolorowa oaza :) *cz.3*

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój balkon ---->Moja kolorowa oaza :) *cz.3*

Post »

Moje już dawno przycięte...a Twoje szaleją z kwitnieniami ;:215
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Kwitną jakby lato było w pełni,ale moje też pięknie jeszcze kwitną :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Witam ! Madziu mam takie pytanko do ciebie ty już długo uprawiasz fuksje,czy zbierałaś nasiona z niektórych gdy się zawiązały?
u mnie na jednej od ciebie wisi kilka grubych ciemnofioletowych nasienników czy mógł bym z nich mieć roślinki i kiedy miał bym to zrobić, przepraszam że nie pisze na PW ale pomyślałem że odwiedzające osoby twój watek może próbowali i podpowiedzą mi
Słonecznych dni życzę ;:3 ;:3
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
Beatriceee
200p
200p
Od: 28 cze 2013, o 01:10
Kontakt:

Post »

Ja również jest pod wrażeniem. A te pelargonie, już nie mówię o samych kwiatach, ale o ilości liści, gęste, zdrowe, super.

U mnie na fuksjach mączlik, nie mogę się go pozbyć i do tego przypałętał się przędziorek. Jak tylko lepiej się poczuję, bo choróbsko się przypałętało to muszę oprysk zrobić. Wczoraj w nocy wychodziłam na balkon i gąsienice wywalałam, bo wypatrzyłam ją przez okno.
Dziury mi na pelargonii appleblossom rosebud zrobiły. Ich w dzień nie widać, najwyraźniej żerują w nocy.
Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aturi
200p
200p
Od: 8 maja 2014, o 20:47

Post »

Jestem pod wrażeniem twojego balkonu
jest na nim tak pięknie że aż zapomina się że już jesień:)
Pozdrawiam Marcin :)
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kolejny wątek , który mi uciekł. ;:131 A gdzie jeszcze można zobaczyć takie cudne fuksie , jak nie u Alenki. Muszę sobie zapisać kilka odmian , zwłaszcza Flamenco Dancer, Deep Purple, no i Bella Rosella ( moje dawne marzenie ;:173 ) A nie masz fotki Belli już rozkwieconej? Na twoim balkonie to jak w raju można się poczuć - tyle pięknych fuksji i pelargonii . ;:oj To lato chyba możesz zaliczyć do udanych - większość kwiatuszków pokazało swoją urodę na maxa. ;:215
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54

Post »

Jak się zajrzy na Twój balkon Madziu, to człowiek zapomina, że już środek jesieni, cóż za szaleństwo kwitnień i kolorów! ja powoli szykuję się do wnoszenia roślin do zimowania w domu i piwnicy, ale jeszcze mi szkoda, jeszcze poczekam jeden dzień, jeszcze takie słońce piękne :wink:
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maadro jak przeczytałam Twój wpis, to aż się zaczerwieniłam..Dziękuję Ci bardzo kochana ;:196
Izary , Justuś , Iwek, Aturi dziękuję ;:196
Karo ja też nie potrafię obrywać pąków..nie mam serca ;:174
Beatricee dziękuję ;:196 Gąsienice chyba lubią tą grupę pelargonii, bo ja na tych samych je mam :evil:
Georginjo witaj ;:196 Mam chyba fotki Belli rozkwieconej..Specjalnie dla Ciebie :lol:
Obrazek

Obrazek

Emka ja tak samo..jeszcze czekam..jeden dzień, kolejny..i tak zwlekam z tym wnoszeniem, ale niestety coraz bliżej ;:174 A roślinki mi wcale nie ułatwiają tego, bo kwitną i produkują pąki ;:223

Janku co do wysiewania nasionek fuksji..Próbuj. Zawsze możesz otrzymać odmianę, której nie ma na świecie :) Ale czytałam że najlepiej zapylać samemu, żeby nie doszło do niepożądanych mieszanek ;:108 Do tego najlepiej to robić w sierpniu..Próbowałam wysiać z jagód,ale nic nie wzeszło..w przyszłym roku sama sobie skrzyżuję fuksje i będę wysiewać ;:215

Zdjęcia dla Was..
Fuksja Romance na początku..
Obrazek

i pod koniec kwitnienia..
Obrazek

Pelargonie z nasionek..Inspire Appleblossom i Maverick Star

Obrazek

Obrazek

Spokojnej nocy ;:196
marzenas2
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 1 wrz 2014, o 21:26

Post »

Zajrzałam i ja do Ciebie.Kwiaty masz piękne.
Pozdrawiam Marzena. Skrętniki
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Dziękuję Madziu za przydatne porady,spytałem bo zbierasz i wysiewasz nasiona pelargonii mój nasienniki na fuksji są fioletowe, wyschnąć na pewno nie wyschną, ale może tak jak inne nasiona choć mokre i tak wschodzą,pięknie u ciebie jeszcze na balkonie ,twoje Fuksje i Pelargonie są zachwycające na tę porę roku, ja kilka z moich przyciąłem i wyniosłem do piwnicy już :wit
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
egim
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Alenka,pierwszy raz w tym roku na balkonie mam pelargonie.
Rosna wybornie,odkrylam ich piekno.
Kwitna nadal na calego.Ale zapowiadaja chlody.
Kiedy z Twojego doswiadczenia trzeba je zabrac z balkonu.
Piekne te Twoje roslinki.Fuksje to takie skrzaty w czapeczkach.
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

Dzięki Alenko. Może na drugi rok uda mi się ją zdobyć. A Romance też mam i bardzo ją lubię. Tylko że pierwszy raz będę zimować fuksie, więc nie wiem czy mi się uda.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40

Post »

Madziu :wit

Na Twoim balkonie to jeszcze lato widać, a ja się wczoraj złamałam i postanowiłam pochować swoje doniczki.

Już drugi dzień przycinam, skubię, czyszczę ;:223 Tak jak radziłaś obrywam wszystkie pąki i listki. Ależ one teraz smętnie wyglądają ;:145

Zostało mi jeszcze na jutro kilka fuksji i wszystkie pelargonie do schowania. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę, że chyba mam tych roślin ciut ciut za dużo :;230
A po głowie mi już chodzą przyszłoroczne zakupy ;:oj Oj, ja sama ze sobą nie wytrzymam ;:124

A jak tam u Ciebie w przedszkolu? Dużo porobiłaś sadzonek?

Widziałam, że masz dużo kwadratowych małych doniczek. Czy to pozbierane z własnych zakupów czy kupiłaś u jakiegoś producenta?

Mam nadzieję, że na zimę masz zarezerwowane fotki balkonowe i będziesz nam nimi rozweselać krótkie zimowe dni :tan ;:196 :tan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”