Phalaenopsisy Oriona
- DAK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Coś o tym wiem, wszyscy tu wiedzieli, że "rok" zbierania doświadczeń skurczy się do miesięcy. I mieli rację po 4 miesiącach wpadłam po uszy.koralina pisze:tylko uważaj Danusiu bo jak kupisz tego pierwszego to zaczniesz myśleć o kolejnym ;)

Pozdrawiam
Też Danusia
ja kupiłam trzy storczyki przez internet ,wszystkie były bardzo dobrze zapakowane ale z dwoma mam problemy .na szczęście Cambria wychoodzi już z tarapatów ale Cattleya biedaczka nadal choruje.mimo to dalej szperam na ebay w poszukiwaniu nowych storczyków .
tak tak czekamy na fotki w całej okazałości
tak tak czekamy na fotki w całej okazałości
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu storczyk śliczny, czekam na fotki bez opakowania
Zdradzisz u którego sprzedawcy kupiłaś, bo ja nadal mam obiekcje do kupowania przez internet
Jeśli nie możesz na Forum to poproszę na PW

Zdradzisz u którego sprzedawcy kupiłaś, bo ja nadal mam obiekcje do kupowania przez internet

Jeśli nie możesz na Forum to poproszę na PW

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Smoczyco cieszę się do niego jak "Łysy do sera" (nie wiem, czy to takie powiedzenie ;))
Mambo pomierzyłam swojego storczyka. Ja też byłam zaskoczona wielkością storczyka, tylko że pozytywnie. Z doniczką mierzy prawie 80 cm, kwiaty ok. 7 cm. Karton mierzył lekko ponad 1 metr. Z przesyłką wyniósł mnie 50 zł. Ale uważam, że warto. Jakbym policzyła moją drogę na zakupy do Obi, w którym kupuję storczyki (a to 30 km w jedną stronę) to wychodzi mi tak samo.
Wando, rzeczywiście - sprzedawca godny polecenia. Chociaż jeszcze jakiś czas temu nie myślałam tak o nim ( a raczej o niej, bo to kobieta). Obserwowałam aukcje wystawiane przez tą osobę, widziałam jak sprzedawała na początku storczyki nie opisując, że właśnie kończą kwitnienie, a zdjęcia na to dobitnie wskazywały. Ale już jest lepiej. Jeżeli dobrze pamiętam to kupowały u niej: Szamanka i Adiana.
Zdjęcia porobię jutro i wstawię
Dodam, że przybył mu dzisiaj towarzysz - a pojechałam tylko po osłonki
Mambo pomierzyłam swojego storczyka. Ja też byłam zaskoczona wielkością storczyka, tylko że pozytywnie. Z doniczką mierzy prawie 80 cm, kwiaty ok. 7 cm. Karton mierzył lekko ponad 1 metr. Z przesyłką wyniósł mnie 50 zł. Ale uważam, że warto. Jakbym policzyła moją drogę na zakupy do Obi, w którym kupuję storczyki (a to 30 km w jedną stronę) to wychodzi mi tak samo.
Wando, rzeczywiście - sprzedawca godny polecenia. Chociaż jeszcze jakiś czas temu nie myślałam tak o nim ( a raczej o niej, bo to kobieta). Obserwowałam aukcje wystawiane przez tą osobę, widziałam jak sprzedawała na początku storczyki nie opisując, że właśnie kończą kwitnienie, a zdjęcia na to dobitnie wskazywały. Ale już jest lepiej. Jeżeli dobrze pamiętam to kupowały u niej: Szamanka i Adiana.
Zdjęcia porobię jutro i wstawię

Dodam, że przybył mu dzisiaj towarzysz - a pojechałam tylko po osłonki