Mało doświadczona
Mało doświadczona
Witam.
Potrzebuje pomocy przy wyborze kratek ogrodowych, a pogubiłam się trochę, więc mam nadzieje, że pomożecie. Jaką wybrać kratkę ogrodową do budowy parkingu? Jak wytrzymałe one są? Jakiego producenta polecacie?
Pomóżcie.
Potrzebuje pomocy przy wyborze kratek ogrodowych, a pogubiłam się trochę, więc mam nadzieje, że pomożecie. Jaką wybrać kratkę ogrodową do budowy parkingu? Jak wytrzymałe one są? Jakiego producenta polecacie?
Pomóżcie.
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mało doświadczona
O co dokładnie Ci chodzi? co tam ma parkować? jaka będzie podbudowa? ma być ekologicznie? drogo? tanio? i co to jest ta kratka?
-
- 200p
- Od: 23 maja 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trzeba poszukać dobrej ekipy brukarskiej, kostki typu Behaton wytrzymują spokojnie ok. 20 tonowe pojazdy. Im grubsza kostka i głębsza podbudowa tym lepiej. Jeśli to parking na auto osobowe to wystarczy zwykła kostka 6 cm grubości na podbudowie ok. 30 cm. Unikaj marketowych tanich kostek.
- MoWo
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 13 wrz 2013, o 15:11
Myślę że jednak wero_nice chodzi o coś takiego.- Plastikowa kratka, pomid.
Link usunięto, pomid.
Proszę odebrać pw, pomid.
Link usunięto, pomid.
Proszę odebrać pw, pomid.
Pozdrawiam Wojtek
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Spokojnie wytrzymują 40 tonowe pojazdy.mlodzieniec pisze:kostki typu Behaton wytrzymują spokojnie ok. 20 tonowe pojazdy.
mlodzieniec pisze:Jeśli to parking na auto osobowe to wystarczy zwykła kostka 6 cm grubości na podbudowie ok. 30 cm.
30 cm? minimum 40cm, przy 30 cm zacznie wszystko pływać. Lepiej zrobić raz a dobrze, a nie odwalać fuszerkę.
-
- 200p
- Od: 23 maja 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zależy, jaki jest grunt rodzimy, akurat u mnie wystarczyło 30 cm i nic sie nie dzieje. Ok. 30 bo nie latałem z miarką ciągle, może jest 33 cm. Ale im głebsza tym lepiej, wiadomo, koszt w sumie niewiele wyższy, pospółka nie jest droga, żwir też. Nadal jednak nie wiemy, co autorka ma na myśli, czy kratki betonowe, czy plastikowe.