Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel
- mrooofka
- 1000p
- Od: 4 paź 2014, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel
miód na moje małe mroofczyne serce i trochę ciepła na zapowiadający się fatalnie pogodowo dzień
- KwiAnna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jest na co popatrzeć Bardzo ładne ma kwiatuszki M. schiedeana Hmmm może w przyszłym sezonie
- mrooofka
- 1000p
a za chwilę będą cztery
- mrooofka
- 1000p
Przekopałam się przez Twój watek i odnalazłam. Pięknie zwisa, mój na razie rozrasta się w szerz i górę. Pełno malutkich listków wyrasta z ziemi
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Magda widzę u ciebie niesamowitą determinację...
Kochani moi zaczynam powoli zazdraszczać...coraz więcej grudników kwitnie...a mój stoi z tymi pąkami, a właściwie pączusiami pewnie mu jeszcze korzonki nie urosły
te zdjęcia są z 18-tego i wierzcie mi dziś pąki są niewiele większe...cud że w ogóle rosną
A teraz nowości...wszystko ukorzenione...
Epiphyllum łososiowe szt. 2
Epiphyllum biało-kremowe
Epiphyllum cryptocereus anthonyanus
i niespodziewany ale piękny gratis...Rhipsalis ewaldiana
tyle na dziś...miłego oglądania
Kochani moi zaczynam powoli zazdraszczać...coraz więcej grudników kwitnie...a mój stoi z tymi pąkami, a właściwie pączusiami pewnie mu jeszcze korzonki nie urosły
te zdjęcia są z 18-tego i wierzcie mi dziś pąki są niewiele większe...cud że w ogóle rosną
A teraz nowości...wszystko ukorzenione...
Epiphyllum łososiowe szt. 2
Epiphyllum biało-kremowe
Epiphyllum cryptocereus anthonyanus
i niespodziewany ale piękny gratis...Rhipsalis ewaldiana
tyle na dziś...miłego oglądania
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ciekawe nowości - znów pisać wypada, że przyszłość przed nimi i przed Tobą wydaje się być... kwiatami usłana.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
No i proszę - niby tu słyszę (czytam) narzekanie, a to Twój na takiego terminowego wygląda. Nasze się wyrwały wcześniej, a Twój w sam raz ozdobi dom na święta
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
No chociaż jeden jakiś sensowny! Dzięki temu będziemy mieli ciągłość - kiedy nasze już poprzekwitaja pooglądamy sobie u Ciebiepiasek pustyni pisze:No i proszę - niby tu słyszę (czytam) narzekanie, a to Twój na takiego terminowego wygląda.
Chociaż powiem Ci, że moje (ukorzeniane) pierwsze dwa razy paków nie donosiły. Swoja droga też trochę w dziwnych terminach, bo na przykład w maju im się zachciało
- brombiel
Kochani dziękuję za dobre słowa...naprawdę dużo dla mnie znaczą
Co do grudnika...zobaczymy...trzymam kciuki by nie zrzucił pąków, na razie pąki są na miejscu, ale prawie nie rosną...
Dziś zdjęcie parapetu w mej sypialni...przerobionego na zimowisko dla kaktusów...tu co roku przykręcany jest grzejnik i codziennie rano uchylane okno...więc to dobre miejsce...
drugim takim "chłodnym parapetem" jest okno w przedpokoju...tam stoi połowa mych Epi...i staną nowości które są w drodze reszta roślin stoi na oknach w pokoju...głównie reszta Epi i sukulenty...nie mają zbyt gorąco, ale mogłoby być lepiej
Co do grudnika...zobaczymy...trzymam kciuki by nie zrzucił pąków, na razie pąki są na miejscu, ale prawie nie rosną...
Dziś zdjęcie parapetu w mej sypialni...przerobionego na zimowisko dla kaktusów...tu co roku przykręcany jest grzejnik i codziennie rano uchylane okno...więc to dobre miejsce...
drugim takim "chłodnym parapetem" jest okno w przedpokoju...tam stoi połowa mych Epi...i staną nowości które są w drodze reszta roślin stoi na oknach w pokoju...głównie reszta Epi i sukulenty...nie mają zbyt gorąco, ale mogłoby być lepiej
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
a co tam takie luzy??
Przypatrz się dobrze, bo za rok pewnie będziesz 'pięterko' stawiać
Przypatrz się dobrze, bo za rok pewnie będziesz 'pięterko' stawiać
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Każdy orze jak może, jak mawiają.
I każdy sposób dobry aby nasze rośliny miały w zimie chociaż znośne warunki i wiosną dobrze wyglądały i kwitły. Tu jak widzę nie powinno być źle.
Patrzę jedynie na fakt taki, że doniczki okrągłe są bardzo niepraktyczne przy niedużej ilości miejsca na rośliny - w kwadratach zmieściło by się ich dużo więcej!
I każdy sposób dobry aby nasze rośliny miały w zimie chociaż znośne warunki i wiosną dobrze wyglądały i kwitły. Tu jak widzę nie powinno być źle.
Patrzę jedynie na fakt taki, że doniczki okrągłe są bardzo niepraktyczne przy niedużej ilości miejsca na rośliny - w kwadratach zmieściło by się ich dużo więcej!
- brombiel
Henryku zgadzam się z Tobą w 100%. Wiosną czeka mnie wymiana doniczek...dobrze że chociaż część mam kwadratowych, jak by nie było to jednak jest to ok 30 szt mniej do wymiany