Co robimy w STYCZNIU w naszych ogrodach ?
- alka
- 200p
- Od: 3 paź 2006, o 23:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Do mojego ogrodniczego sklepiku przywieźli cebulki. Jakieś resztki z hurtowni. Pooglądałam, wszystkie są w dobrej kondycji, bez śladów grzyba i niektóre mają małe kiełki. Cena kusi: tulipany po 30-50 gr,narcyzki po 40gr, różne odmiany, wielkie cebulki. Jak myślicie, mają szanse na życie? Dzisiaj w Gdańsku było +13*C. Ziemia jeszcze ciepła, chyba się skuszę.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sty 2007, o 18:17
alka pisze:Do mojego ogrodniczego sklepiku przywieźli cebulki. Jakieś resztki z hurtowni. Pooglądałam, wszystkie są w dobrej kondycji, bez śladów grzyba i niektóre mają małe kiełki. Cena kusi: tulipany po 30-50 gr,narcyzki po 40gr, różne odmiany, wielkie cebulki. Jak myślicie, mają szanse na życie? Dzisiaj w Gdańsku było +13*C. Ziemia jeszcze ciepła, chyba się skuszę.
alka pisze:Very Happy Very Happy W Rzeszowie też widziałam w sprzedaży podkiełkowane żonkile, tulipany i hiacynty- wszystko tanie. Chyba aura spłatała psikusa i w magazynach zaczęła się wiosna- wszystko zaczęło kiełkować Wink
Zostały im cebulki to co mają zrobić ?! puszczą je po kosztach i może się pozbędą ja szczerze odradzam kupna tych cebulek i sadzenie ich o ogrodzie przy pierwszym mrozie zmarzną jak nie zdążą puścić korzeni tak na 90% ale jak macie jakiś wolny tunelik lub inspekt to możecie je tam wsadzić przy sprzyjającej temp coś z nich będzie. A co do mrozów to się nie martwcie bo to już tuż tuż

Ogrodnik
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Broniuszu tulipany w styczniu? Chyba jednak za późno. Szczególnie jeśli przymrozki i zima ma już być w okolicach 20 stycznia. Nie zdążą się ukorzenić i nic z nich nie będzie. No chyba, ze masz doświadczenie z takim sadzeniem. Fakt, że centra ogrodnicze kuszą bogatym i tanim wyborem, bo coś muszą zrobić z towarem, który został.
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09

Czy można na niego "wpłynąć mniej boleśnie by nie przychodził?

Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jest pewien sposób, moja sąsiadka twierdzi, ze skuteczny. Zeby zagrodzić wstęp moim kotom do swego domu, posypywała schody pieprzem. Ja sie dziwiłam, co moje biedaki tak kichają, już je miałam do weterynarza wieźć, kiedy sąsiadka zdradziła mi przyczynę tego kichania
Kotom nic ostatecznie nie było, a do sąsiadki do domu rzeczywiście nie przychodzą.

Kotom nic ostatecznie nie było, a do sąsiadki do domu rzeczywiście nie przychodzą.
- kasama
- 100p
- Od: 9 wrz 2007, o 11:07
1. Można pobielić pnie drzew owocowych , by ochronić je przed ostrym słońcem - rany zgorzelinowe...
2. Obejrzeć korony drzew i usunąć wszystko, co zbędne - mumie owoców, jaja szkodników...
3. Przyjrzeć się koronom w celu późniejszego prześwietlania; można się przygotować
4. Spacerować, jeśli jest ładnie! ;:69
2. Obejrzeć korony drzew i usunąć wszystko, co zbędne - mumie owoców, jaja szkodników...
3. Przyjrzeć się koronom w celu późniejszego prześwietlania; można się przygotować

4. Spacerować, jeśli jest ładnie! ;:69
Pozdrawiam
Kasia
"Zielonym do góry!"
Kasia
"Zielonym do góry!"
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Można też:
5. Zrzucać czapy śniegu z iglaków
6. Chronić krzewy i drzewka przed wiecznie głodnymi zającami czy sarnami
7. Planować nowe nasadzenia i zasiewy
8. Planować większe roboty ogrodowe - oczka czy skalniaki
5. Zrzucać czapy śniegu z iglaków
6. Chronić krzewy i drzewka przed wiecznie głodnymi zającami czy sarnami
7. Planować nowe nasadzenia i zasiewy
8. Planować większe roboty ogrodowe - oczka czy skalniaki
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."