Na końcu wydmy
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na końcu wydmy
Ewo, to bardzo skromne zakupy w tym roku poczyniłaś. Poszalejesz na wiosnę.
A lilie zamawiałaś
Ocieplenie domu jest bardzo ważne,a mniejsze rachunki cieszą.
Mam nasionka tej szałwii, a nawet kilka siewek. Zastanawiam się jak ją przezimować.
Kupię nasiona cukinii i popróbuję.
Gosiu, jak się za młodu mieszkało w domku, to zawsze się chce wrócić. Ja przez kilka lat mieszkałam w bloku i nie wyobrażam sobie powrotu.
Również dostałam powiadomienie o wysyłce z F. Jutro ma padać, więc sadzenie pewnie w sobotę.
Ostatnio pisałam, że sąsiad namawiał mnie na kolejny sezon z kobee.
Teraz rozumiem dlaczego. Od jego strony wygląda tak
A od mojej tak
To już ostatnie odsłony jesieni. Nadchodzi przymrozek.
A lilie zamawiałaś
Ocieplenie domu jest bardzo ważne,a mniejsze rachunki cieszą.
Mam nasionka tej szałwii, a nawet kilka siewek. Zastanawiam się jak ją przezimować.
Kupię nasiona cukinii i popróbuję.
Gosiu, jak się za młodu mieszkało w domku, to zawsze się chce wrócić. Ja przez kilka lat mieszkałam w bloku i nie wyobrażam sobie powrotu.
Również dostałam powiadomienie o wysyłce z F. Jutro ma padać, więc sadzenie pewnie w sobotę.
Ostatnio pisałam, że sąsiad namawiał mnie na kolejny sezon z kobee.
Teraz rozumiem dlaczego. Od jego strony wygląda tak
A od mojej tak
To już ostatnie odsłony jesieni. Nadchodzi przymrozek.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu ależ kobea Ci ładnie kwitnie Nie dziwię się sąsiadowi,za darmochę ma parawan cudny
Mam dwie stokrotki afrykańskie...ostatnio jak byłam na działce miały ogrom pąków,ciekawe,czy jeszcze zdążą zakwitnąć?
Ja też czekam na róże z F...4 szt przyjadą,a dołki jeszcze nie wykopane Ciągle pada i zimno,ale w niedzielę ma być cieplej
Pozdrawiam
Mam dwie stokrotki afrykańskie...ostatnio jak byłam na działce miały ogrom pąków,ciekawe,czy jeszcze zdążą zakwitnąć?
Ja też czekam na róże z F...4 szt przyjadą,a dołki jeszcze nie wykopane Ciągle pada i zimno,ale w niedzielę ma być cieplej
Pozdrawiam
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
O Boziuniu jak ślicznie sfotografowałaś miłorząb a ta piękna, niebieska szałwia jest jednoroczna?
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aniu, w przyszłym sezonie musisz się umówić z sąsiadem, że każdy wysiewa torebkę kobyły i potem sadzicie jedna przy drugiej O moją też ostatnio pytali sąsiedzi, czy da się jakiś szczepek urwać...dopiero jak im wytłumaczyłam, że to jednoroczne i trzeba już w lutym się zatroszczyć o wysiewy to zrezygnowali..podobno za dużo zachodu
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja zachwycam się szałwią. Ma niesamowity kolorek
Czy ona jest wieloletnia?
Czy ona jest wieloletnia?
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, kobeę już zmroziło,ale wzięłam zaszczepki. Siedzą teraz w wodzie, a ja czekam na korzonki. Może w ten sposób uda się ominąć wysiewanie. Zauważyłam zawiązane owoce. Muszę sprawdzić czy są nasiona?
Po przymrozkach stokrotki straciły kwiaty, ale nadal krzaczki się trzymają. Czytałam ostatnio o możliwości ich przezimowania... co prawda nie mam zamiaru bawić się ze stokrotkami, potrzebuję tego miejsca na tulipany.
Przyszły róże z F.
Haniu, witaj na wydmie. Co prawda o tej porze nie ma już wiele do oglądania.
Aniu Wiele zachwycających nas roślin w naszym klimacie jest jednorocznych Podobno udaje się tą szałwię przezimować, ale strefę ma USDA 8-10, ale po okryciu wytrzymuje do 6. Zrobię jej jakąś kołderkę, a siewki zabrałam do domu. Mam zebrane nasiona.
Zobaczymy co się uda. Zdjęcie zrobione przed przymrozkami.
Sabinko, niestety taki układ odpada. Po drugiej stronie jest beton.
Zebrałam zaszczepi i siedzą w wodzie.
Gosiu, jak już pisałam, jest wieloletnia, ale nie w naszym klimacie.
Kolor ma obłędny.
Po przymrozkach stokrotki straciły kwiaty, ale nadal krzaczki się trzymają. Czytałam ostatnio o możliwości ich przezimowania... co prawda nie mam zamiaru bawić się ze stokrotkami, potrzebuję tego miejsca na tulipany.
Przyszły róże z F.
Haniu, witaj na wydmie. Co prawda o tej porze nie ma już wiele do oglądania.
Aniu Wiele zachwycających nas roślin w naszym klimacie jest jednorocznych Podobno udaje się tą szałwię przezimować, ale strefę ma USDA 8-10, ale po okryciu wytrzymuje do 6. Zrobię jej jakąś kołderkę, a siewki zabrałam do domu. Mam zebrane nasiona.
Zobaczymy co się uda. Zdjęcie zrobione przed przymrozkami.
Sabinko, niestety taki układ odpada. Po drugiej stronie jest beton.
Zebrałam zaszczepi i siedzą w wodzie.
Gosiu, jak już pisałam, jest wieloletnia, ale nie w naszym klimacie.
Kolor ma obłędny.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Moja szałwia przemarzła. Teraz czekam na wiosnę, aby przekonać się, czy faktycznie jest wieloletnia, jak obiecywała sprzedawczyni.
Aniu podobnie, jak twojego sąsiada zachwyciła mnie kobea
Tym bardziej, że próbowałam z nią przez dwa lata, a efekty były gorzej niż mizerne
Aniu podobnie, jak twojego sąsiada zachwyciła mnie kobea
Tym bardziej, że próbowałam z nią przez dwa lata, a efekty były gorzej niż mizerne
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak u nas nie zimuje, to znaczy, że jednoroczna
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
kurcze, nie miałam pojęcia, że kobeę można przezimować ze szczepków..może i z mojej jeszcze coś dałoby się wybrać. Tylko ciekawa jestem jak ją okiełznać w doniczce przez 3-4 miesiące..gdyby tak zechciała się przyjąć. Wiesz, ciepełko na parapecie, plus regularne podlewanie, do marca będzie OGROMNA . Czy ktoś już tak zimował??
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Przepiękne róże
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, przydreptałam tu do Ciebie z Wyspy Piękny ogród w pięknej okolicy, te lasy ....Byłam w czerwcu na długim weekendzie w hotelu z , spacerowałam po Twojej okolicy, pięknie tam. A w Twoim ogrodzie ślicznie kwitną róże. Poznałam wiele nowych dzięki Tobie.