Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Zdjęcia naszych ogrodów.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Post »

Powroty z 2 listopada są najgorsze, ale już jesteśmy . Lepiej jednak wcześniej, bez nerwów, stresów a trasa z Lublina jest strasznie zatłoczona.

Grażynko tak mam nadzieje, że będzie pięknie, już się nie mogę doczekać. Więc trochę wspominek
Obrazek

Obrazek

Dorotko dziękuję 30-stki ;:224 , będzie co oglądać
Obrazek

Obrazek

Ilona dałaś mi nadzieję, że moja to ten znakomity ;:306 egzemplarz , który da radę jak nie to :evil: do sprzedawcy. Na pewno zrobię grubszą pierzynę z liści ;:306 .
Obrazek
Obrazek

Krystyno dobrze, że się wprosiłaś, zawsze nowi zakręceni ogrodowo miło widziani ;:333 . Zapraszam częściej. Co do bocianów, tak można je oglądać i oglądać, ja oczekuję w stresie co roku przyleci, czy nie , będą młode itd... . W tym roku na naszej trasie było też dużo pustych gniazd, niestety i mam nadzieję że bociany się nie zrażą naszą psotną pogodą ostatnich lat. Mówisz, że masz ogród do którego też dojeżdżasz co weekend, to znaczy że jesteś jak ja zakręcona, ja 60 km co weekend, pakowanie, wypakowanie, dzieci, pies, mąż i tak co tydzień, byle w ziemi pogrzebać :;230 . Z chęcią zobaczyłabym Twoje włości i piękną "aleję bocianową". Zachęcam do pokazania i zapraszam do siebie.

Obrazek
Obrazek i specjalnie dla Ciebie

Obrazek

Obrazek

Ewciu nie martw się ja też nie wiem jak się nazywają z tamtego roku, z tej listy pewnie też nie będę potrafiła zidentyfikować, bo jak : był plan co i gdzie, ale pomocnice jak zwykle zrobiły po swojemu. Trudno będzie dopasować nazwy do kwiatów, bo kupiłam w podobnych, kształtach , kolorach , minimalne różnice. ;:224 . Ale czy to ważne? , ważne żeby urosły i cieszyły wiosną oczy.
Obrazek

Obrazek

Przeglądając teraz zdjęcia zapomniałam o narcyzach, też miałam dokupić i wstyd się przyznać ale JA NIE MAM ŻADNEJ SASANKI ;:202
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Nic nie szkodzi, że czegoś brakuje. Jest cudnie i pięknie. A tam gdzie Ci czegoś brakuje sadzaj zawsze dziewuszki ;)
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Betinko tak wiosna już u mnie bo jesień smutna już i ponura........nic dodać nic ująć. To zlituj się kobieto nad tymi cebulami i daj im szansę by zakwitły wiosną :;230

Milenko ale mnie rozbawiłaś ;:306 . Właśnie przeglądając zdjęcia znalazłam króliczki wielkanocne, więc proszę, wsadzam dziewuszki :;230 i coś tam jeszcze.
Obrazek

po zbiorach
Obrazek

i takie piękności
Obrazek

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Króliczki po prostu wymiatają ;:196

Ale wiosną tu dałaś po oczach,,,,jak się nie myśli, nie patrzy, to serce mniej boli :wink:
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Dorotko... ;:196
Kwiatuszki najładniejsze... Wyściskaj ode mnie... ;:168
A wiosna przyjdzie... Lubię zimę właśnie dlatego, że pokazujemy wspomnienia, wymieniamy się doświadczeniami, co rosło, co się wygłupiło, co focha strzeliło... A na fotkach to widać najlepiej... ;:333
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Miłe wspomnienia zwłaszcza bociany i te dwa króliczki ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ;:196 , a powiedz co ja mam
Wam pokazywać teraz , przecież nie będę pisać kolejnej strony ze sławojką w roli głównej. Najnowsze zdjęcia dopiero za tydzień, no 1 listopada nie da się spędzić na działce ;:131 . Ale nie spodziewam się niczego nadzwyczajnego za tydzień, więc Wy też nie, no chyba że deszcz wreszcie spadnie i moje oczko się napełni :;230 .
Dałam po oczach? ja już siedzę z nosem w zdjęciach ;:306.

Betinko dobrze powiedziane nic dodać...

Jadziu-dziękuję ;:196

Dorotko - właśnie, a fochy co albo kto strzeliło to takich zdjęć mam najwięcej ;:306. Właśnie szkoda że doświadczenia i wiedzę dopiero teraz zdobywam. Tak się cały czas zastanawiam nad tymi marchewkami i co jeszcze por wyrwałam też jakieś dziad.. wlazło. Nie chcę z chemią wchodzić, ale jak nie wejdę to w przyszłym roku będzie to samo. Z drugiej strony z chemią mogę na bazarze kupić, tylko może więcej tej chemii. Zaczynam się bić z myślami czy w przyszłym roku harować przy tym warzywniaku ...oj właśnie zimą muszę to przemyśleć ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jak zobaczyłam Twoje wiosenne tulipanki, to jakby już wiosna była :wink: Trochę prawdy w tym jest, przecież z każdym dniem do niej coraz bliżej.
Twoje dwa Króliczki urocze ;:215
Czekamy na więcej wiosennych fotek ;:108 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nawet tulipany mnie tak nie ruszyły jak króliczki i to te na studni wtrajające jajka czekoladowe ;:167
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Dorotko, przybiegłam z rewizytą, obejrzałam wszystko od początku (już kiedyś u Ciebie byłam, bo pamiętałam kominek i zdjęcie Twojego eMa z dębu) :) Masz w zasięgu cudowne miejsce... Drzewa, grzyby, kwiaty, krzewy, stworzyliście sobie mały raj na ziemi! Ze zdjęcia na zdjęcie widoki coraz piękniejsze, aż strach pomyśleć, co będzie w przyszłym sezonie :wink:
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
BasiaEm
100p
100p
Od: 22 lip 2013, o 19:49

Post »

Melduję się i ja :wit
Jesień u Was cudna ;:3 w tym roku chyba jedna z piękniejszych złotych, polskich ;:173
U nas też fajnie, rano mgły, słońce, które przebija się ponad lasem i te złoto - czerwone liście ;:oj

PS. co do zdjęć i konkursów .. .fotosik moim zdaniem nie jest portalem godnym uwagi w temacie konkursów, z drugiej strony
na portalach foto tych bardziej i mniej profesjonalnych też "jadą" po człowieku strasznie.
ale każdy ocenia wg siebie , nie ma co się przejmować ;:215
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Dorotko :wit o matulu jak ja już tęsknie za takimi widokami ;:145 a przecież jeszcze cała długa zima przed nami :(
Wstawiaj kochana takich zdjęć jak najwięcej bo jakoś lżej na sercu ;:108
Króliczkom Twoim dużo buziaczków się należy bo to słodziaczki niesamowite ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

O matko ale mnie ucieszyłaś :heja tymi tulipankami , jesień jest ładna ale wiosna to sama radość. ;:138
Króliczki tylko do całowania ;:196 no i zwiastują rychłą wiosnę. ;:7 ;:7 ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”