Działka Romy wśród jezior -wspomnienie lata cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior -wspomnienie lata cz.6

Post »

Romeczko fajnie, że już jesteś. Ślicznie masz na działce.
Krzewuszka cudnie Ci kwitła. Pęcherznice w tym roku chyba wszędzie były ładne.
Masz dyptam, zastanawiałam się nad nim. Czy on może poparzyć?
Takie późne ogórki miałaś. :roll: ;:196 :wit
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wreszcie i ja dotarłam na Twoją działkę :wit
Pospacerowałam trochę i jestem pod wielkim wrażeniem,okolica piękna a kwiaty w ogrodzie ;:138 takie wszystkie wypasione,czym Ty je dokarmiasz?
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Juki masz cudowne ;:215 Brak mi słów jakie piękne a u mnie nie kwitną i już ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie wieczorkiem :wit Dwa dni świąteczno-rodzinne minęły, troszkę spokojnego odpoczynku po gościach i małym zamieszaniu
bardzo się przydały ;:138 Pokażę Wam kompozycję zrobioną z kapustek przywiezionych ze zlotu w Sulejowie ;:138
Mati ,bardzo mnie cieszy że Ci się u mnie podoba ............zapraszam serdecznie :lol:

Obrazek

Tereniu ,juk mam dziewięć o ile dobrze pamiętam siedem kwitło ............szkoda tylko że krótko ;:108
Jadziu ,nie wyrzucaj sobie ........ja mam spóźnienie wszędzie i zimy mi nie wystarczy :wink: Z brzozą tak jakoś wyszło ........została skrócona brzoza i szkoda było spalić taki piękny pień , oto efekt :lol:
Krysiu ,rzeczywiście ogórek był dla mnie wyjątkowo pechowy :wink: Na szczęście Ela dostała ode mnie nasionka i miałam okazję spróbować ;:108 Faszerowane pyszne były tylko trochę pracochłonne ............kilkanaście słoiczków zrobiłam w occie ;:138 Tak masz rację ..............ja też mam swoje małe mazury, do jeziora mam dwie minuty troszkę dalej drugie może 15 min. spacerkiem ;:138 Dlatego dzieci uwielbiają do nas przyjeżdżać :tan

Obrazek

Marylko , dyptam podobno może poparzyć jak jest upalnie ,pięknie pachnie ;:138 Ogórki mam późno .......to są dzikie ogórki ...........cyklantera pedata ,achocha bardzo zdrowe http://ccs.infospace.com/ClickHandler.a ... 18882476BC masz link do poczytania jak byś chciała to ........mam nasionka ;:196
[/b]Elu ,[/b] cieszę się że do mnie dotarłaś ;:196 Wiesz że foci się tylko ładne obrazki ;:138 Karmę mam w beczce ale na moich piaskach to wielki wysiłek ............wszystko jak przez sitko przelatuje :wink:
Elebele ,one lubią piasek ;:108 U Ciebie za dobra ziemia na juki ;:108

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
:wit
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Romciu witaj po przerwie :wit
Altana ekskluzywna ,super!
Wygląda na wielką ... a nawet ogromną.
Wykonana bardzo solidnie i te meble w niej :shock: rewelacja .
Romciu chyba Ci zazdroszczę trochę tej altany ;:333 i dostepu do jeziora.
Nioe dziwię się Twoim długim wakacjom na dziłce,też bym mogla w takiej seceneri nawet zamieszkać na stałe.

Dopiero dziś zobaczyłam,że faktycznie zamiast ziemi masz tam piasek ale i tak to niczemu nie przeszkadza jak widać bo masz piękne uprawy na swojej dzialce.
Czy zbierałaś może nasiona gożdzika brodatego? ;:180 Tego bialego? ;:224
Ogromne zrobił na mnie wrażenie... ja mam ciemno bordowego i różowe jakieś ale ta czysta biel..
jest odurzająca.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Romciu,witam Cię serdecznie, rzeczywiście piachu dużo. :;230 Jednak wszystko Ci pięknie rośnie. Teraz możesz wypoczywać w domku. Ja jeszcze muszę trochę popracować, wycinam pędy kwiatów które przekwitły, ale niektóre wytnę pewnie w grudniu bo jeszcze są kwiaty,
Kompozycja piękna. Widać kapustki się udają na Twojej działeczce.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Romeczko miłe wspomnienia lata. Ja chyba miałam jakieś inne kapustki, bo wybujały wysoko i mają trochę inny pokrój.
U mnie na kilka nasion przetrwała jedna roślina, ale ogóreczków spróbowałam i nasiona zebrałam może za rok będzie ich więcej. Widzę że zamarynowałaś je z papryką :D dobry pomysł ;:333
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Romciu wszystko przejrzałam ;:63 pięknie.Podoba mi się biała trzykrotka.
Mam też kapustki ozdobne wciąż cieszą oczy i to Sulejowskie :tan
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit Ciężki dzisiaj dzionek ............smutny, pochmurny, deszczowy ...............ale cóż tak już może być i nic na to nie poradzimy ;:224
Krysiu ,jak miło że jesteś ;:196 Altanka jest wykonana w całości przez nas ,przy drobnej pomocy zięcia i syna ;:138 Całkowite wykończenie i meble to już tylko mojego Mirusia ;:138 Piękna okolica ,faktycznie jest cudownie chętnie bym się tam przeniosła ale bez eM ............nie da rady ;:224 Nie zebrałam nasion w tym roku ,może w przyszłym ;:173
Zosiu , dużo zachodu potrzeba żeby na takim piasku stworzyć ogród ,nie zawsze się udaje :wink: Też mam jeszcze w planie wyjazd na działkę ............dalie nie wykopane ,ale przy takiej pogodzie ;:173
Marysiu ,zrobiłam z papryką ponieważ Ela mnie poczęstowała i mi smakowały ;:138 Dziewczyna na wątku o cyklanterze pisze że kisiła :roll: Podobno tez dobre ;:224
Basiu , przypomnij mi na wiosnę może uda się podzielić ;:108 Cieszę się że Ci się podoba ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Troszkę kolorów :wit :wit
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Romciu chyba najlepsze są te ogórki z papryką ja jeszcze wczoraj robiłam i mam już dość ;:223 Już zmarzły i jest koniec na ten rok ;:7
Ten powojnik u mnie też kwitnie co roku i jest niezawodny ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Witaj Romeczko w domu , zaglądałam wcześniej ale jeszcze Was nie było , teraz masz miłe wspomnienia , Romciu jak dobrze ,że macie tyle słońca i od razu wszystko inaczej rośnie , a później siup i do wody.... widoki piękne a roślinek na działce przybyło , kompozycja z
kapusty ozdobnej śliczna , a nic nie pisałaś o grzybaskach ? Ogórki w słoiczkach apetycznie wyglądają nie jadłam tej odmiany i dowiedziałam się o niej czytając wątek Eli , mieliśmy jechać na działkę dzisiaj ale pogoda pokrzyżowała plany ale dobrze ,że pada bo bardzo sucho , w przydomowym podlewam a na działce moje biedy usychają, mam nadzieję , że i tam popadało , w niedzielę jedziemy
to się okaże , co tam słychać .. i tu przewaga mieszkania w blokach , zamykasz i jedziesz na 1/2 roku a tam doglądasz na codzień
a ja serce w rozterce , jak jestem na działce martwię się co w przydomowym i na odwrót..
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Elunie :wit
Ja też robiłam z papryczką ,bo mi u Ciebie bardzo smakowały ;:138 Tak Elu mamy superowo z jeziorkiem i wszystkie dzieciaki chętnie do nas przyjeżdżają :lol: Grzybki w tym roku nie dopisały, była straszna susza :roll: Pamiętam o krwawnikach dla Ciebie ale żółty miał tylko jeden kwiatek ,w połowie sezonu odkryłam pod nim mrowisko ;:108 Natomiast różowego jest sporo, nawet coś wysadziłam do doniczek ale jak wyjeżdżaliśmy ...........zapomniałam o nich :wink:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

;:65 ;:65
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Romciu, cudowne te letnie wspomnienia, jak na nie patrzę od razu jakoś tak milej mi się robi ;:168
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Jukki rzeczywiście dały czadu ;:215 Ale czy to zasługa piasku?Znam ogród z bardzo urodzajną ziemią,gdzie rozrastają się i kwitną jak szalone.Czytałam gdzieś,że nimi nie należy się przejmować,nie dogadzać a wtedy zakwitną.A jak się wchodzi im w d... to się buntują :wink:
Na ziarenko ogóreczka baaardzo liczę ;:173
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Też głosuję na juki. Piękne i dorodne. Kilka moich zakwitło w tym roku po raz pierwszy. Lilie też walczą o najlepszą miejscówkę. ;:138

A fotki śliczne ubranko dostały.... ;:170
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”