Phalaenopsisy Oriona

Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Obejrzałam fotke,ktora wstawilaś z paczką z allegro i powiem ,ze kupuję u tego samego spzredawcy....bo ma dośc charakterystyczny sposob pakowania storczykow mocujac je drucikami do scianki kartonika i to jest nielada wyczyn,,i dla pakujacego i dla tego co ma to rozpakować..ale zeczywiście warto robic zakupy u tej osoby nie powiem kto to bo nie wiem czy reklama jest tu dozwolona) :wink:
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja dobrego zdania o tym sprzedawcy nie mam :( Poznałam po druciku :D ( pamiętam też od kogo dziewczyny kupowały wcześniej ).
Kupiłam od tej osoby trzy rośliny - jedna bardzo szybko padła - za szybko, żeby mógł to być wynik moich działań; druga praktycznie bez korzeni - do reanimacji, i do tego na moje zapytanie o brak korzeni opowieści, że cambrie mają "bardzo słaby system korzeniowy"; a trzecia miała strasznie przesuszone psb - dosłownie płaskie.
Pozdrawiam
Magda
LINKI
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Madzik szkoda, że tak trafiłaś ze swoimi storczykami. :(
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Asiu, pokaż nowy nabytek w całej okazałości, na razie uchyliłaś tylko rąbek... a ciekawość rośnie, oj rośnie :shock:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Ja z tym spzredawca problemu nie miałam..właściwie wszystkie moje storczyki kupione na allegro były piękne,a mam ich wiecej niz ze sklepu.Może dlatego ,ze znalazlam naprawde zaufanego spzredawca mieszkajacego bardzo blizko mnie ,,wiec paczki przychodzą na drugi dzień po wplacie...
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Asiu przeglądając Twój wątek nie sposób nie uśmiechać się do storczyków :P Są śliczne :D Bardzo ładne, ciekawe fotki :P jesteś fotografem :P :?:
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Miaa. Nie, nie jestem fotografem. Ale dziękuję :) Zdjęcia robię starą cyfrówką posklejaną taśmą izolacyjną ;:109

Niestety zdjęc różowego z białą warżką nie wstawię, bo fotosik mi strajkuje :( Obfociłam dzisiaj też moje dzisiejsze nabytki (te obiecane przez męża),ale światło było za ostre i wszystkie zdjęcia wyszły poprzepalane :(

Jak tylko fotosikowi przejdą fochy to wstawię zdjęcia. :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

szkoda, że ci się nie chcą wkleić zdjęcia. ja nigdy nie miałam problemów z fotosikiem i mam nadzieję, że nie będę mieć. nie umiem się doczekać fotek ;)
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Okazało się, że to chwilowe i fotki już lecą:

Tu najlepiej widac czerwone liście:

Obrazek

Obrazek

Z wczorajszym zakupem z Obi :) Dzisiaj kupiłam takiego samego nakrapianego oznaczonego jako:Phalaenopsis Marbella

Obrazek

Obrazek
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Piękne okazy Orionko :) Super kolorki, idealne na aktualną porę roku ;)
Ja nie powiem złego słowa na tego sprzedawcę z allegro, bo wszystkie kwiaty od niego przyszły w bardzo dobrym stanie.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

śliczne storczyki. ten rózowy z białą warżką masz cudny. podobny do mojego. mój ma 5 kwiatów i 3 pąki. ten nakrapiany też super. uwielbiam takie. mój teraz puszcza 2 pędy spomiędzy liści, na razie jeszcze maleńkie.
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Asiu są śliczne :P różowego mam bardzo podobnego :D a zdjęcia mistrzowskie 8)
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Pestka - wierz mi, to naprawdę nie jest kwestia transportu... Ja z pewnością nic od tego sprzedawcy już nie kupię.
Niektóre moje rośliny szły z Niemiec ponad tydzień ( zaliczony weekend na poczcie :( ) i dotarły bez żadnego uszczerbku na zdrowiu, obecnie ładnie rosną. Dla mnie ważne jest to, w JAKIM STANIE roślina wychodzi od sprzedawcy; to jak długo idzie to sprawa drugorzędna (nie myślę oczywiście o jakiejś ekstremie i np. trzytygodniowym oczekiwaniu na roślinę :? )
Pocieszające, że jakość sprzedawanych przez niego/nią (2 konta) storczyków poprawiła się i nie miałyście takich problemów z nimi jak ja :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Madzik obserwowałam tą allegrowiczkę od czerwca, najbardziej interesowały mnie Phalaenopsisy. I w czerwcu nie kupiłabym u niej nic: zdjęcia pokazywały przekwitające Phalaenopsisy nie zawsze w dobrym stanie, a opis do każdego z nich był taki sam - że rośliny są obecnie kwitnące a sprzedawca nie gwarantuje, że do odbiorcy dojdą w takim samym stanie. Nic o tym, że do odbiorcy na pewno przyjdą bez kwiatów, bądź stracą te kwiaty w najbliższym czasie.
Ale od tamtej pory wiele się zmieniło, opisy są konkretniejsze, podawane są wymiary kwiatów. Nie bronię w żaden sposób sprzedającej, wydaje mi się, że nabrała większej "kultury" sprzedaży - przynajmniej Phalaenopsisów, bo nie wiem jak jest z innymi garunkami storczyków.
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Asiu w innym miejscu domagałam się zdjęć,ale.... Storczyki są piękne :). Niech pięknie kwitną
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”