Hippeastrum(zwartnica) cz.1
Niusia
Double Dragon miał taką informację w doniczce
hippeastrum
a w te dwa , które mają pąki włożono takie identyfikatory
amaryllis
Wszystkie stały razem na jednym regale w Castoramie , kosztowały 10, 82 zł i znikały bardzo szybko.
Nie ma problemu z wymianą , jeśli nie masz takiego i spodoba Ci się Niusiu, ale będzie to NN.
Double Dragon miał taką informację w doniczce
hippeastrum
a w te dwa , które mają pąki włożono takie identyfikatory
amaryllis
Wszystkie stały razem na jednym regale w Castoramie , kosztowały 10, 82 zł i znikały bardzo szybko.
Nie ma problemu z wymianą , jeśli nie masz takiego i spodoba Ci się Niusiu, ale będzie to NN.
witam wszystkich, mam problem z amarylisem, kupiłam go na początku roku wtedy miał pączka, rozwinął się i nie wykopałam cebulki z ziemi, miałam wiele takich kwiatków jak byłam młodsza nic z nimi nie robiłam a kwitły raz czyt dwa w roku, nie wiem co teraz zrobić bo moja roślina zachowuję się jak by zdziczała nie wiem czy coś z niej jeszcze będzie pomóżcie mi mam ją tak zostawić czy wykopać i myślicie że jeszcze zakwitnie? na razie się na to nie zapowiada, a i często te pierwsze liście roobią się żółte nie widać bo je oberwałam
- nusia
- 1000p
- Od: 3 mar 2007, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witaj!
Wiele razy w tym wątku było opisane jak postępować z cebulami-po prostu trzeba poczytać.
Teraz przestań podlewać cebulę,kiedy liście uschną,wyjmij ją z ziemi ,daj do ciemnego chłodnego pomieszczenia (na 2,3 m-ce)obserwuj ,kiedy zacznie wypuszczać liście lub pęd kwiatowy wtedy wsadż do nowej ziemi,zacznij podlewać i nawozić regularnie przez wiosnę ,lato,aż do jesieni.Potem cykl powtarza się od nowa.
Na wiosnę cebulka na pewno zakwitnie.
Wiele razy w tym wątku było opisane jak postępować z cebulami-po prostu trzeba poczytać.
Teraz przestań podlewać cebulę,kiedy liście uschną,wyjmij ją z ziemi ,daj do ciemnego chłodnego pomieszczenia (na 2,3 m-ce)obserwuj ,kiedy zacznie wypuszczać liście lub pęd kwiatowy wtedy wsadż do nowej ziemi,zacznij podlewać i nawozić regularnie przez wiosnę ,lato,aż do jesieni.Potem cykl powtarza się od nowa.
Na wiosnę cebulka na pewno zakwitnie.