Moja mała "dżungla" - part V
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja mała "dżungla" - part V
Chyba jednak moje grudniki są zapowiedzią "czegoś większego"
Na moim "końcu świata" to raptem 3-4 stopnie.. i wieje jak
Na moim "końcu świata" to raptem 3-4 stopnie.. i wieje jak
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Jakos sie nie dziwie... Piekny.
W naszym zakatku 10-12 stopni, chwilami nawet slonko widac, jest na tyle cieplo, ze jadac kilka km w celu zatankowania motocykla, nie zakladalam rekawic.
W naszym zakatku 10-12 stopni, chwilami nawet slonko widac, jest na tyle cieplo, ze jadac kilka km w celu zatankowania motocykla, nie zakladalam rekawic.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aga- bardzo lubię róże chińskie ,ale nie mam do nich daru , ciągle im coś dolega. Za to podziwiam Twoje są naprawdę cudowne , magłabym patrzeć na nie i patrzeć
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga grudniki się pospieszyły moje też, co prawda nie zakwitły tak obficie jak Twoje ale jednak zakwitły.
Dzisiaj słuchając prognozy pogody mówiłam do męża że u Ciebie znowu biegun zimna.U nas już trzeci dzień wieje może i temperatury wyższe niż na Suwalszczyźnie ale ten wiatr daje uczucie dotkliwego zimna a jeszcze siąpiący deszczyk-nosa się nie chce z domu wystawiać.
Dzisiaj słuchając prognozy pogody mówiłam do męża że u Ciebie znowu biegun zimna.U nas już trzeci dzień wieje może i temperatury wyższe niż na Suwalszczyźnie ale ten wiatr daje uczucie dotkliwego zimna a jeszcze siąpiący deszczyk-nosa się nie chce z domu wystawiać.
Piękne grudniczki .Moje też już zaczynają kwitnąć.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
No i przepowiedziały Ci grudniki zimę, bo przecież u Ciebie śnieg.
Ale ślicznie zakwitły. Ja u siebie już takich widoków nie będę miała (grudnie dostały eksmisję na rzecz
innych doniczkowców), więc u innych przyjdzie mi paść oczy. Ale to też fajne.
A hibiskusy jak zawsze śliczne. To Twoja specjalność.
Więc jako do eksperta mam dość ważne pytanie: Aguś chciałabym nabyć hibiskusa, ale
po pierwsze ma stać od strony wschodniej,
po drugie będzie miał dość chłodno teraz zimą, bo jakieś 17-18 stopni w dzień a w nocy o stopień lub dwa może być
chłodniej (sypialnia). Da radę? Czy może lepiej obejść się smakiem?
Ale ślicznie zakwitły. Ja u siebie już takich widoków nie będę miała (grudnie dostały eksmisję na rzecz
innych doniczkowców), więc u innych przyjdzie mi paść oczy. Ale to też fajne.
A hibiskusy jak zawsze śliczne. To Twoja specjalność.
Więc jako do eksperta mam dość ważne pytanie: Aguś chciałabym nabyć hibiskusa, ale
po pierwsze ma stać od strony wschodniej,
po drugie będzie miał dość chłodno teraz zimą, bo jakieś 17-18 stopni w dzień a w nocy o stopień lub dwa może być
chłodniej (sypialnia). Da radę? Czy może lepiej obejść się smakiem?
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Płomienny kolor kwiatów tego grudnika na pewno rozgrzewa nieco człowieka Piękny okaz i jak obficie zakwitł
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Piękne kwitnienie grudników pogoda do bani już nie wiem który dzień z rzędu, a miało być
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- mniodkowa
- Kontakt:
Łoooo ale mnie nie byłoooo
No, ale tak na koniec roku, choć na chwilę... choć z wcale nie dobrymi wieściami Bo korona z glowy mi spadła i królową hibiskusów chyba nazywać mnie prawa tu nie dam nikomu, bo zobaczcie, co dzieje się z moim hibiskusem różowym pustym... wieloletnim...
M mówi, że go przeziębiłam, ale nie stoi na przeciągu, ten co stoi przy uchylnym oknie - rośnie i kwitnie a temu nagle bach i sama nie wiem co? Już mu przycięłam co zdechnięte, zrobiłam nawet oprysk z... sama nie wiem czego wykąpałam.. No kurka, tyle lat go mam (6 chyba), takie duże drzewo i teraz mi taki numer wywija??
Elunia, kupiłaś już hibiskuska?? U mnie hibiskusy, czy to okno południowe, czy północne, w sumie nie ważne, ważne, że na parapecie, ot cały sukces Na komodzie obok już sobie nie radzą, więc zajmują głównie okna północne, w sypialni mam dokładnie takie jak Ty warunki i hibki sobie rosną w najlepsze (pomijając tego co wstawiłam teraz, ale tyle lat mu temp nie szkodziła a bywało zimniej więc chyba co innego mu dolega..?). Część stoi u Patyka w pokoiku (też temp 19, nocą 20st) i rosną ekstra a kilka na południowym parapecie i też im idealnie, więc polecam... parapet
Z grudników, którymi zachwycaliście się to i nic nie zostało - poszły w lepsze rączki Został jedynie babciny róż i babciny żółty
Zresztą, w ogóle trochę strat poniosłam (w skrętnikach... te chyba tych niskich temperatur w sypialni nie umieją znosić ), a sporo wydałam zieleniny i nawet kwietnik ma 2 miejsca wolne i chyba sansewiera została zbyt mocno wytarmoszona przez moje dziecię... Ale za to kilka storczyków puściło nowe pędy, więc będą znów kwiatuszki
dla wiernych zaglądających
No, ale tak na koniec roku, choć na chwilę... choć z wcale nie dobrymi wieściami Bo korona z glowy mi spadła i królową hibiskusów chyba nazywać mnie prawa tu nie dam nikomu, bo zobaczcie, co dzieje się z moim hibiskusem różowym pustym... wieloletnim...
M mówi, że go przeziębiłam, ale nie stoi na przeciągu, ten co stoi przy uchylnym oknie - rośnie i kwitnie a temu nagle bach i sama nie wiem co? Już mu przycięłam co zdechnięte, zrobiłam nawet oprysk z... sama nie wiem czego wykąpałam.. No kurka, tyle lat go mam (6 chyba), takie duże drzewo i teraz mi taki numer wywija??
elcia1974 pisze:po pierwsze ma stać od strony wschodniej,
chłodniej (sypialnia). Da radę?
Elunia, kupiłaś już hibiskuska?? U mnie hibiskusy, czy to okno południowe, czy północne, w sumie nie ważne, ważne, że na parapecie, ot cały sukces Na komodzie obok już sobie nie radzą, więc zajmują głównie okna północne, w sypialni mam dokładnie takie jak Ty warunki i hibki sobie rosną w najlepsze (pomijając tego co wstawiłam teraz, ale tyle lat mu temp nie szkodziła a bywało zimniej więc chyba co innego mu dolega..?). Część stoi u Patyka w pokoiku (też temp 19, nocą 20st) i rosną ekstra a kilka na południowym parapecie i też im idealnie, więc polecam... parapet
Z grudników, którymi zachwycaliście się to i nic nie zostało - poszły w lepsze rączki Został jedynie babciny róż i babciny żółty
Zresztą, w ogóle trochę strat poniosłam (w skrętnikach... te chyba tych niskich temperatur w sypialni nie umieją znosić ), a sporo wydałam zieleniny i nawet kwietnik ma 2 miejsca wolne i chyba sansewiera została zbyt mocno wytarmoszona przez moje dziecię... Ale za to kilka storczyków puściło nowe pędy, więc będą znów kwiatuszki
dla wiernych zaglądających
- mniodkowa
- Kontakt:
Tyle sobie mówiłam.. "na razie żadnych kwiatków... co najmniej do wakacji.." zima nie sprzyja.. nie wszystko chce żyć... to "nie kupuję i basta" I co? pojechałam do OBI zakupić mamie półki do piwnicy... dobrze, że te półki kupione, bo to dopiero byłby obciach wynieść sobie zieleninę a celowej sprawy nie załatwić
No, ale TAKA piękność... nie miałam takiego no i jeszcze te powypuszczane bokami pędy... No nie kupilibyście??
No i przecież promocja była A miejsce na parapecie "się znalazło"
No, ale TAKA piękność... nie miałam takiego no i jeszcze te powypuszczane bokami pędy... No nie kupilibyście??
No i przecież promocja była A miejsce na parapecie "się znalazło"
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
No nie dziwię się sam bym się nie oparł takiej pokusie Śliczny jest, no i tak jak napisałaś ma jeszcze boczne pędy z pakami, będzie jeszcze burza kwiatów A główny zakup zrobiłaś więc masz czyste sumienie Nie ma u mnie OBI niestety bo po przeczytaniu Twojego posta byłbym już w drodze do niego
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ja bym nie kupił bo już ich nie prowadzę ale Tobie się nie dziwię bo to naprawdę ładna sztuka!