Mugatkowe początki ....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mugatkowe początki ....

Post »

Kochana,od czego tu zacząć :roll: Może na początek(tylko,żeby mnie zazdrość nie zżarła :? )pochwalę wrzosy.Że też ja nie umiem takich wyhodować ;:131 Rhododendron ma piękny kolor,nie dziwię się,że planujesz dokupić,bo wiosną potrafią wszystkie spojrzenia na siebie ściągnąć.O róże też zadbałaś dając im porządne podpory.Jak na nowicjuszkę to nieźle wypasiony masz już ten ogród ;:215 Piszesz,że formujecie świerk przez podwiązanie,ale mi to na sosenkę wygląda...I zastanawiam się,czy masz klon czy tulipanowiec?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
miisia
100p
100p
Od: 5 lut 2013, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rabaty z wrzosami piękne,jest na czym oko zawiesic ;:215 .Co do róży Sympatii to podpisuję się dwiema łapkami,; że wygląd jej jest zachwycający w porze kwitnienia;burza kwiatow :tan .Aż chciałoby się, by jak najdłużej kwitła.Natomiast ten formowany swierk to jest piękną sosenką :;230 .Pozdrawiam cieplutko.
Marianna
Awatar użytkownika
Mugatka
50p
50p
Od: 1 maja 2013, o 11:48
Kontakt:

Post »

Beaby - dziękuje za miłe słowa :) hortensje ładnie zaschły i cieszą do dziś :)
ewka - absolutnie nie polecam tych pergoli, kiepski zakup... daję im czas 2-3 lata i na pewno się rozlecą :(
to jakaś tanizna z allegro...
bebeluch - miło że zajrzałaś :) szyby wyszły jakoś tak dziwnie czysto na zdjęciach, w rzeczywistości aż tak słodko nie jest :)
co do kolejnych fotek to - aby do wiosny :)
Miriam - mam lekko kwaśny odczyn gleby więc wrzosy i rh jakoś dają radę :) dziękuje za tyle ciepłych, miłych słów... staram się dbać o te moje roślinki jak umiem najlepiej...
świerk... mhmm... ale gafa ... już zeedytowałam opis ... o ile byliny i krzewy jakoś ogarniam to iglaste mnie przerastają :) jak ma igły to choinka i już... może z biegiem czasu
ogarnę i ten temat :) Jeśli chodzi o te drzewka to platany ...
miisia - cieszę się że się ubawiłaś po pachy z mojego świerka :) poprawę obiecuję ;:14
"To nie sztuka wybudować nowy dom... sztuka sprawić by miał w sobie duszę..."
Mugatkowe TWORY
Mugatkowe początki
Awatar użytkownika
Mugatka
50p
50p
Od: 1 maja 2013, o 11:48
Kontakt:

Post »

Tak to u mnie było tego roku 2015

*Wiosną cieszył rododendron... to była rabatka testowa, jak sobie poradzą rododendrony w tym miejscu... rosną ładnie od 3 lat dlatego też obecnie rabata jest już 4 krotnie większa i jest w fazie tworzenia... będzie to rabata rododendronowo-funkiowa-żurawkowa-hortensjowa :)
na zdjęciu rh Erato,

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

* nowa rabata z rh w trakcie tworzenia... cel jest taki że trawa zniknie aż do krzewów.. tam będą hortensje...
i muszę znaleźć jakieś rh które dadzą radę w pełnym słońcu... może macie jakieś sprawdzone odmiany ?

Obrazek[/url]

*bodziszki ... muszę ich koniecznie zdobyć więcej...

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

*krzewuszka

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

* później przez ponad miesiąc zachwycały róże, sympatia przerosła moje oczekiwania....
kocimiętkę pokochałam :)

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

*róża Piano

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

*i kilka innych ogrodowych ujęć...

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

Obrazek[/url]

... i tak to było tego lata ... :) teraz pora na wrzosy, ale jeszcze nie zdążyłam im zrobić zdjęć..
Mam nadzieję że nie zanudziłam :)
"To nie sztuka wybudować nowy dom... sztuka sprawić by miał w sobie duszę..."
Mugatkowe TWORY
Mugatkowe początki
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Witaj :wit
Okrężną drogą ,ale trafiłam ;:65
Pracowita mróweczka z Ciebie i zdolna ;:333
Sympatia wyrosła szybko i przepięknie kwitnie.Obok jasna koleżanka nie gorsza ;:108 ;:215
Pięknie się prezentują z przetacznikami,a wrzosowa rabatka zachwyca .
Rh to moje faworytki więc czekam na więcej.Swoje nabyłam w Biedronce za niecałe 20zł-spore i zapąkowane-polecam zakupy wiosną:) :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”