Anolkowe roślinki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Również życzę wszystkiego najlepszego :) Cyklamen śliczny :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

wszystkiego najlepszego Ilonko Obrazek
pozdr Dorota
Moje storczyki
kwiato_maniaczka
1000p
1000p
Od: 6 lip 2008, o 17:55

Post »

Ode mnie również spóznione wszystkiego naj naj naj najlepszego:) Obrazek
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Dzięki jesteście Wszystkie Kochane :D Z Wami i ten rok więcej na karku lżejszy :P
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam problem z bawełną, zaczęła strasznie gubić liście od dołu, a na jednym pędzie także z góry - trzeba było ją ciachnąć. Przyznać się muszę, że już nie mogłam na nia patrzeć, miałam nawet ochotę się jej pozbyć. A ona wykorzystała ostatnią deskę ratunku i zakwitła dwoma kwiatami. I co z tą bestią zrobić? Obrazek Obrazek
A tutaj kwiatuszek zielistki Obrazek
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

Ilonko chuchać ,dmuchać i kochać :wink:
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kiedy to niestety nie działa, postaram się jedzcze dać jej większą doniczkę, może ma za ciasno?
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

A twój fiołek to dopiero ma kolorek jest cudny.
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję ślicznie, ja za różem tak średnio przepadam, dlatego Twój tak mi się spodobał :D Jeśli będzie miał nasionka chętnie się podzielę - ale nie wiem czy się uda :wink:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Anoli oj masz tych kwiatków :shock: :lol: Cyklamen bardzo ładny ja niestety nie potrafię go utrzymać dłużej niż kwitnie :oops:
Dziękuję za podpowiedzenie chętnie tam zajrzę ,ale moje akwarium teraz to taki kotnik 65 litrowy
kiedyś miałam 450 to był zbiornik :( ach tam to było co oglądać .Niestety ze względów finansowych musiałam sprzedać :(
Pozdrawiam serdecznie
Obrazek
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Serdecznie dziękuję za odwiedziny, miło było Cię gościć. Z cyklamenem jeszcze nie wiem jak sobie poradzę, może się uda. Ciekawe też jak inni zieloni przetrwają zimę. :wink:
65 litrów też może być piękne. Ja właśnie urządzam 11l. Rozumiem, że brakuje Ci tego większego baniaczka. Mam nadzieję, że nie będę musiała się rozstać z moimi, choć bywa ciężko. :roll:
Mam nadzieję, że wątek akwariowy Ci się spodoba, trochę nam tam pusto z Anią i Antooosią :)
Zapraszam do mnie na wirtualną kawkę w wolnej chwili :D A gdybyś miała ochotę na jakieś szczepki, to w miare możliwości mogę się podzielić :D Pozdrawiam cieplutko :D
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Ilonka mam pytanko jak się opiekujesz swoim wilczomleczem gigantem? Bo wiesz ten co dostałam od babci M .... poczytać w książce poczytałam ale doświadczenia innych wartościowsze :lol:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W sezonie jesienno-zimowym siedzi sobie tuż przy samym oknie balkonowym, by miał jak najwięcej światła. Ziemię ma raczej nieodpowiednią, bo jak go sadziłam to jeszcze forum nie znałam. Może być za ciężka, albo zbyt miałka - ziemia uniwersalna z piachem na pół. Teraz wiem, że lepsza by była kaktusowa - ale jakoś go nie mam ochoty przesadzać. Zauważyłam, że gdy za długo go nie podlewam to właśnie gubi sporą część liści. Ale boję się zalania i czekam do momentu aż ziemia przeschnie od powierzchnie do 5 cm w głąb. Gubi troche listków ale z resztą jest dobrze. A po czasie to on i tak łysieje.
Latem chciał go m. uszczęśliwić i dał na balkon na słońce, mimo osłonięcia firanką troszkę się przypiekł, więc ostrożnie ze słońcem. Nawozu mu jeszcze nigdy nie dawałam :oops: Ale pije sporo wody z akwarium. :wink: NIe przepada za przestawianiem. Jeśli pobiera się z niego szczepkę dobrze mieć rękawiczki na sobie i jakiś wacik dla niego - żeby zatamować upływ mlecznego soku. Dobrze jest sadzić go w ciężką doniczkę już we wczesnej młodości, nawet większej - wolniej by rósł - ale za to nie groziłby przewracaniem. Tylko dla Nas to już za późno. Jak nie ma równomiernego dopływu światła to trochę się skręca - ale jakoś muszę z tym żyć, bo nie tak łatwo go obracać.
Mój właśnie poczuł jesień i sypie listkami, doprowadza mnie tym do szału. A może coś mu robię źle? Nie jestem pewna. Jednak jest ze mną od podstawowej szkoły, skąd ukradłam go jako 5cm szczepkę, więc wybaczam mu kaprysy i humory.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Przyszłam z kawą do Ciebie bo przecież zapraszałaś :lol: a mnie dwa razy nie mów więc jestem ,wzięłam też dla Ciebie kawusię i wszystkich którzy Cie odwiedzają :lol:

Obrazek

Życzę miłego dnia :lol:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak miło:) I kawka wygląda baaardzo apetycznie - dziękuję :D Przywitam Cię kwiatami - hibiscus czerwony półpełny Obrazek Obrazek
Odwiedzajcie proszę nasze drzewka :D
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”