Moja mała "dżungla" - part V

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part V

Post »

Chyba jednak moje grudniki są zapowiedzią "czegoś większego" ;:oj

Obrazek

Na moim "końcu świata" to raptem 3-4 stopnie.. i wieje jak ;:oj
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Jakos sie nie dziwie... Piekny.
W naszym zakatku 10-12 stopni, chwilami nawet slonko widac, jest na tyle cieplo, ze jadac kilka km w celu zatankowania motocykla, nie zakladalam rekawic.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aga- bardzo lubię róże chińskie ,ale nie mam do nich daru , ciągle im coś dolega. Za to podziwiam Twoje są naprawdę cudowne , magłabym patrzeć na nie i patrzeć ;:138
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga grudniki się pospieszyły moje też, co prawda nie zakwitły tak obficie jak Twoje ale jednak zakwitły.
Dzisiaj słuchając prognozy pogody mówiłam do męża że u Ciebie znowu biegun zimna.U nas już trzeci dzień wieje może i temperatury wyższe niż na Suwalszczyźnie ale ten wiatr daje uczucie dotkliwego zimna a jeszcze siąpiący deszczyk-nosa się nie chce z domu wystawiać.
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Piękne grudniczki .Moje też już zaczynają kwitnąć.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

No i przepowiedziały Ci grudniki zimę, bo przecież u Ciebie śnieg. ;:oj
Ale ślicznie zakwitły. ;:138 Ja u siebie już takich widoków nie będę miała (grudnie dostały eksmisję na rzecz
innych doniczkowców), więc u innych przyjdzie mi paść oczy. Ale to też fajne. :heja
A hibiskusy jak zawsze śliczne. ;:63 To Twoja specjalność. ;:108
Więc jako do eksperta mam dość ważne pytanie: Aguś chciałabym nabyć hibiskusa, ale
po pierwsze ma stać od strony wschodniej,
po drugie będzie miał dość chłodno teraz zimą, bo jakieś 17-18 stopni w dzień a w nocy o stopień lub dwa może być
chłodniej (sypialnia). Da radę? ;:oj Czy może lepiej obejść się smakiem? ;:145
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Płomienny kolor kwiatów tego grudnika na pewno rozgrzewa nieco człowieka ;:3 Piękny okaz i jak obficie zakwitł :wink:
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Piękne kwitnienie grudników ;:oj pogoda do bani już nie wiem który dzień z rzędu, a miało ;:3 być ;:222
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gudnik dał z siebie wszystko ;:215 .
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Łoooo ;:oj ale mnie nie byłoooo ;:182
No, ale tak na koniec roku, choć na chwilę... choć z wcale nie dobrymi wieściami ;:222 Bo korona z glowy mi spadła i królową hibiskusów chyba nazywać mnie prawa tu nie dam nikomu, bo zobaczcie, co dzieje się z moim hibiskusem różowym pustym... wieloletnim...

Obrazek

M mówi, że go przeziębiłam, ale nie stoi na przeciągu, ten co stoi przy uchylnym oknie - rośnie i kwitnie ;:333 a temu nagle bach i sama nie wiem co? Już mu przycięłam co zdechnięte, zrobiłam nawet oprysk z... sama nie wiem czego ;:131 wykąpałam.. No kurka, tyle lat go mam (6 chyba), takie duże drzewo i teraz mi taki numer wywija?? ;:145
elcia1974 pisze:po pierwsze ma stać od strony wschodniej,
po drugie będzie miał dość chłodno teraz zimą, bo jakieś 17-18 stopni w dzień a w nocy o stopień lub dwa może być
chłodniej (sypialnia). Da radę?

Elunia, kupiłaś już hibiskuska?? U mnie hibiskusy, czy to okno południowe, czy północne, w sumie nie ważne, ważne, że na parapecie, ot cały sukces ;:306 Na komodzie obok już sobie nie radzą, więc zajmują głównie okna północne, w sypialni mam dokładnie takie jak Ty warunki i hibki sobie rosną w najlepsze (pomijając tego co wstawiłam teraz, ale tyle lat mu temp nie szkodziła a bywało zimniej więc chyba co innego mu dolega..?). Część stoi u Patyka w pokoiku (też temp 19, nocą 20st) i rosną ekstra ;:215 a kilka na południowym parapecie i też im idealnie, więc polecam... parapet ;:306

Z grudników, którymi zachwycaliście się to i nic nie zostało - poszły w lepsze rączki ;:131 Został jedynie babciny róż i babciny żółty ;:224
Zresztą, w ogóle trochę strat poniosłam (w skrętnikach... te chyba tych niskich temperatur w sypialni nie umieją znosić ;:204 ), a sporo wydałam zieleniny i nawet kwietnik ma 2 miejsca wolne ;:202 i chyba sansewiera została zbyt mocno wytarmoszona przez moje dziecię... ;:306 Ale za to kilka storczyków puściło nowe pędy, więc będą znów kwiatuszki :tan

;:cm dla wiernych zaglądających ;:4
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tyle sobie mówiłam.. "na razie żadnych kwiatków... co najmniej do wakacji.." zima nie sprzyja.. nie wszystko chce żyć... to "nie kupuję i basta" ;:14 I co? pojechałam do OBI zakupić mamie półki do piwnicy... ;:224 dobrze, że te półki kupione, bo to dopiero byłby obciach wynieść sobie zieleninę a celowej sprawy nie załatwić ;:306
No, ale TAKA piękność... ;:224 ;:167 nie miałam takiego no ;:170 i jeszcze te powypuszczane bokami pędy... No nie kupilibyście?? ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i przecież promocja była ;:170 A miejsce na parapecie "się znalazło" ;:224
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05

Post »

No nie dziwię się sam bym się nie oparł takiej pokusie ;:108 Śliczny jest, no i tak jak napisałaś ma jeszcze boczne pędy z pakami, będzie jeszcze burza kwiatów ;:oj A główny zakup zrobiłaś więc masz czyste sumienie ;:138 Nie ma u mnie OBI niestety bo po przeczytaniu Twojego posta byłbym już w drodze do niego ;:215
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Ja bym nie kupił bo już ich nie prowadzę ale Tobie się nie dziwię bo to naprawdę ładna sztuka! ;:173
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”