W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 14 lis 2014, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
Macie może namiary na jakąś hurtową wagę żwirku ekologicznego, który może być utylizowany w toalecie w bloku?
_______
Poznam Regulamin Forum
_______
Poznam Regulamin Forum
- magduska81
- 500p
- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
A ja mam pytanie kiedy jest najlepsza pora na sterylizację u kotki bezrasowej, wiek, pora roku i etc.bo mój Kalafior zmienił płeć i jest Pietruszką.(imiona nadaje moja 4 letnia kocia opiekunka )
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Pora roku nie ma znaczenia, byle kotka nie miała w tym czasie rui. Jeśli chodzi o wiek, no to musi być po prostu dojrzała płciowo. O dojrzałości świadczy pierwsza rujka .
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 18 lis 2014, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U babci na wsi mamy młodą kotkę, która w tym roku 3x miała małe - za każdym razem je odrzucała i się nimi nie zajmowała. Mimo naszych starań nie udało się odratować żadnego z nich. Czy można coś zrobić, żeby kolejnymi się już zajmowała? Czy po prostu jest w takim "głupim" wieku i sama musi dorosnąć do macierzyństwa?
Jeśli kotka jest w złej kondycji i rodzi słabe lub chore kocięta, może odrzucić cały miot.
Trochę z innej beczki ku uśmiechom na twarzy.....
Moja kicia wyszła z domu ,a raczej zwiała nam między nogami na 6 dni.Nie jadłam ,nie spałam ,kilka razy w nocy otwierałam drzwi i wołałam i nic....Żałoba w domu straszna.Czekaliśmy 5 dni aż może przyjdzie,niestety na 6-ósty dzień usiadłam z dziećmi do komputera i na fejsbuku z zapłakanymi oczami napisaliśmy ogłoszenie o zaginięciu z prośbą...KTOKOLWIEK WIDZIAŁ...KTOKOLWIEK WIE...Oczywiście rozdzwoniły się telefony od rodziny i znajomych żeby nas pocieszyć ,ale zero konkretów.Cóż trzeba było spojrzeć prawdzie w oczy,że naszą kotkę perską ktoś nam ukradł.Po dwóch godzinach dodania anonsu na fejsie nasza kicia idzie dumna przez ogród z kitą do góry!!!!!!!!!!!!!! Znowu płacz z radości i słowa męża bezcenne DODAJCIE KOTA DO ZNAJOMYCH NA FEJSIE,bo chyba siedział i przeczytała ,że ma do domu wrócić!
Moja kicia wyszła z domu ,a raczej zwiała nam między nogami na 6 dni.Nie jadłam ,nie spałam ,kilka razy w nocy otwierałam drzwi i wołałam i nic....Żałoba w domu straszna.Czekaliśmy 5 dni aż może przyjdzie,niestety na 6-ósty dzień usiadłam z dziećmi do komputera i na fejsbuku z zapłakanymi oczami napisaliśmy ogłoszenie o zaginięciu z prośbą...KTOKOLWIEK WIDZIAŁ...KTOKOLWIEK WIE...Oczywiście rozdzwoniły się telefony od rodziny i znajomych żeby nas pocieszyć ,ale zero konkretów.Cóż trzeba było spojrzeć prawdzie w oczy,że naszą kotkę perską ktoś nam ukradł.Po dwóch godzinach dodania anonsu na fejsie nasza kicia idzie dumna przez ogród z kitą do góry!!!!!!!!!!!!!! Znowu płacz z radości i słowa męża bezcenne DODAJCIE KOTA DO ZNAJOMYCH NA FEJSIE,bo chyba siedział i przeczytała ,że ma do domu wrócić!
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Może ktoś wie co może być w puszkach z karmą dla kotów,że moje prawie 10 letnie kocisko o wdzięcznym imieniu Andrzej/nieoficjalnie Micek/ dostaje szału jak zobaczy puszkę-niekoniecznie z karmą.A już przy dawkowaniu tejże karmy zachowuje się jak kiedyś świnki u mojej babci-wyżera spod ręki,pcha się pod nogi itp.Zwykle dostaje Whiskas albo Kitkat,kocha mleko.Jest wysterylizowany przez poprzednie właścicielki,sąsiadki,na które się obraził gdy zakupiły dwa nowe psy-owczarki alzackie.Ze starym wilczurem sie wychował i nie bał się wracać po wędrówkach do domu.
Wracając do pytania z początku-myślę,że w karmach tez są afrodyzjaki.
To moje rude kocię.
Wracając do pytania z początku-myślę,że w karmach tez są afrodyzjaki.
To moje rude kocię.
Halina
To co wiem na temat ,,w....,,to to ,że do karm dodawane są środki ulepszające,a przy tym uzależniające.Moim persom absolutnie zabroniono podawania karmy tej marki ze wzgledu na marny skład pseudomięsa i ogromną ilość zapychaczy.Mam owczarka rodowodowego i hodowle także nie karmią karmami dostępnymi w sieciach handlowych,a są to karmy sprowadzane od najlepszych producentów,którzy nawet nie wystawiają karm do sklepów.Z karmą dla kastrata bym naprawdę uważała,bo mają tendencję do tworzenia się struwitów w kanałach moczowych co jest dla kota śmiertelne.Moje kocio dwa razy uszło z życiem ledwo co...Leczenie bardzo kłopotliwe i kosztowne.Ja wiem ,ze fajnie patrzeć jak kot z lubością wcina to co mu tam damy,ale...to tak jak z nami ;chipsy,golonka,piffffo i...wątroba do wymiany.
Zamiast puszki, której głównym składnikiem jest soja i żelatyna, lepiej podać kawałek piersi kurczaka - 100% mięsa.
Cenowo prawie to samo, a wartość odżywcza nieporównywalna.
Cenowo prawie to samo, a wartość odżywcza nieporównywalna.
-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Kot mimo kastracji nie należy do kanapowych- bardzo lubi polować i myszki oraz ptaszki-niestety też w gniazdkach-są jego ulubionym przysmakiem.Puszeczkę otwieram bardzo rzadko-widzę w niej jakieś mięsko w sosie.Opis produktu bogaty,ale na pewno jest tam coś co działa na kubki smakowe i podświadomość kota,jeżeli sie tak zachowuje.Ponieważ jest bardzo duży i dużo je, w sezonie zimowym brakuje mu tego naturalnego pożywienia
Halina
Niestety nie wiem. Swojej kotce kupowałam u weterynarza, który wykonywał sterylizację, rozmiar też dobrał. Tani nie był
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Ja przerabiałam śpioszki niemowlęce na kombinezonik. Chyba teraz bywają w sklepach zoologicznych - tak mi się wydaje...
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Saro taki kaftan pooperacyjny możesz pożyczyć u weta ,który robił operację kotu.W ogóle dziwię się ,że nie dał Ci go sam bez proszenia Mój kocur miał wszywany cewnik dwa razy i za każdym razem był zaopatrzony w taki kaftan.Wiadomo,że do kontroli z kotem przyjść trzeba i wtedy sie oddaje ,,kołnierzyk,,jeśli jest już zbędny.sara44 pisze:Witajcie czy ktoś z Was wie gdzie można zakupić tanio kaftan pooperacyjny dla kotka?
kotka jest mała jaki trzeba by było kupić rozmiar takiego kaftana pooperacyjnego?