Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Och Marto jaką piękną wiosnę pokazałaś ;:333
Pigwowca białego jeszcze nie widziała - śliczny ;:63
Tulipanki , bzy , serduszka - to jest to ;:138 ;:138 jak ja tęsknię za takimi widokami ;:167
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marto piękne tulipany i bzy ;:138 jeszcze tylko pół roku i będzie tak w realu :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Właśnie czytam u Marysi, że kupiła białego pigwowca a tu już piękny wyrośnięty egzemplarz. Dałaś nam dawkę wspaniałej wiosny. Idę jeszcze raz pooglądać. Ściskam serdecznie i miłych snów życzę ;:196
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś wróciłam i się pozachwycałam. Tak się cieszę, że wpadłam na pomysł odwiedzenia FO na kompie mojego Piotrka bo takie zdjęcia jak Twoje zdecydowanie wymagały dobrego sprzętu. Przepięknie, nie mogę oderwać oczu od Twoich roślin. No i oczywiście te fantastyczne białe irysy. Teraz już wiem, ze rosną koło misy kamiennej i mam wrażenie ze one cały sezon zdobią bo liście też mają swój urok, nie tak jak te zwykłe kłączowe. Chciałabym mieć taką wielką działkę jak Twoja. Co prawda taki ogród wymaga katorżniczej pracy, ale jakie efekty :) Po cichu liczę na to, że uda mi się nazbierać funduszy za wiele lat i kupić działkę za nami. Na szczęście jest wąska więc może zbyt szybko nie znajdzie się na nią kupiec...i dzięki temu miałabym jeszcze sporo ogrodu-ze stawikiem bo przecież mój eM ciągle narzeka na brak porządnego łowiska w pobliżu :)

Co do kretów to ja tej jesieni przetestowałam wszystkie dostępne specyfiki. Zadziałały dwa- puszki po piwie zawieszone na metalowych prętach wbitych na rabacie gdzie były kopce i śmierdzący płyn na krety wlewany na kawałki ręczniczków kuchennych i wpychane w nory. Nic za to nie pomógł karbid ani świece dymne. Całą rabatę za domem i trawnik obok miałam w kopcach :( Ponoć jeszcze działają gałęzie ściętych malin wetknięte w norki. Tego jednak nie przetestowałam bo moje maliny są jeszcze za małe :)

Martuś powiedz co to za azalia biała z bordowymi plamkami? Bardzo mi się podoba i chętnie bym na taką zapolowała :)
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marto pięknie wiosennie i pachnąco u Ciebie .Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Zapach bzu czuję nawet przez ekran,szkoda że nie mam go w swoim ogrodzie,muszę podwąchiwać u sąsiadów, u nas dzisiaj kierowcy skrobią szyby ,miłej soboty
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:wit Pozdrawiam serdeczni i ciepło w te zimne dni :)
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Fantazja...... ;:170 .....takie widoki są teraz bardzo krzepiące.
Aż mi bzami zapachniało........
Wiśnia cudowna w tej kwiecistej szacie.
Oj pospacerowałabym w tym buszu w realu...... :uszy
Grażyna.
kogro-linki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak te bzy pięknie pachną.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Grażynko,cieszę sie ,że miło spędzasz czas,w tą smętną jesień musimy jakoś umilać sobie czas,pozdrowienia posyłam :wit

Dorotko,ja też lubię spędzać czas w Waszych ogrodach,takim sposobem ciągle się czegoś uczymy,filmiku nie zrobię ,bo nie umiem ;:185 a goście nawet w realu się gubią,więc się nie przejmuj ,pozdrawiam ,buziaki :wit ;:196

Dorotko dorkowO,dobrze ,że już lepiej się czujesz,bo martwię się o Ciebie,a do brzóz dużo się przytulaj ,myślę,że Ty też jakąś masz,buziaki dla Ciebie i dużo zdrówka ;:196

Tereniu,chyba wszyscy tęsknimy,dlatego tak chętnie wszyscy biegają po ogrodach ,bo oglądając piękne widoki ogrodów uruchamiamy swoje zmysły i już nam lepieji weselej,pozdrawiam ;:168

Marysiu mar33,tylko pstrykniemy paluszkiem i już wiosna będzie ,czas tak szybko leci,miłej niedzieli ;:108

Marysiu,Maska ja w tym roku już rozdałam trochę tego pigwowca bo miał boczne pędy i ładnie rośnie u dziewczyn,jak ogród kwitnie to jakoś lżej na sercu ,pozdrawiam gorąco ;:168

Andziu,białe irysy nie rosną koło misy ,one są na pierwszym zdjęciu z różową piwonią ,a misa jest zupełnie w innym miejscu,co prawda rosną tam irysy ,ale niebieskie i troszkę inne,nie wiem co to za azalia ,bo przedtem nie zwracałam uwagi na odmiany ,ale sprawdzę ,czy nie wisi przy niej jakaś karteczka ,chodzi Ci o azalię przy tym bordowym klonie?kretów i myszy to mam krocie ,gdyby chciał ktoś kupić to zrobiła bym interes życia ;:306 pozdrawiam ;:168

Alicjo,teraz tylko wirtualnie ,ale niedawno tak było i niedługo tak będzie,buziaki ;:196

Grażynko,to przecież zasadź sobie bez ,teraz są takie mniejsze odmiany, ,albo szczepione na pniu a pod nim nasadzenia ,jak mało miejsca,pozdrawiam :wit

Aniu,witaj co Ty porabiasz,że Cię nie ma ,ale dzisiaj miła niespodzianka,też przesyłam gorące pozdrowienia i duża buźka ;:196

Grażynko,kogra ja nie widzę żadnych przeszkód ,żebyś była u mnie w realu,w końcu nie mieszkasz daleko i będziemy spacerować we dwie :tan

Dorotko,oj pachną ,pachną :lol:
,
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mróz na polu a u nas wiosna,więc zapraszam na spacerek w promieniach słońca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wilczomlecz Griffitha
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś co to za krzewinka na 8 zdjęciu? ciekawa jestem czy Twój/mój wilczomlecz przetrwa zimę, bo bardzo bym chciała :D a azalie i rododendrony to Ci rosną jak w ogrodzie botanicznym :D Ucałowania zostawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,to wierzba taka niziutka skalniakowa ,niestety nie znam odmiany ,ona rośnie u mnie nad kamiennym murkiem ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”