Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 6- Wspomnienia Lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 6- Wspomnienia Lata

Post »

;:3
Elu - jak Ty gubisz wątek klubowy, to ja gubię Ciebie. :wink: Teraz już dodałam Twój wątek do zakładek i nie powinien mi sie gubić.
Begonie powalające, naprawdę możesz być z nich dumna. Wnusia - rozkoszna, z mojej zrobiła się już panienka. W grudniu skończy 5 lat. :lol:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Elu, masz przepiękne te begonie ;:138 uwielbiam takie kolorowe kaskady kwiatów ;:108
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu piękną mas zkolekcję begonii , czy będziesz je jakoś próbowała przezimować? :wit
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

HELENKO ,TERENIU, PATI DANUSIU- tak macie rację byłam bardzo zadowolona z moich begonii że tak pięknie kwitły a nie zanosiło się bo na wiosnę była tylko kapusta czyli tylko liściory aż byłam zła ale tak się zebrały i były cudowne może zdjęcia tego tak nie oddają ale ja byłam z nich bardzo zadowolona ;:108 Część miałam z ubiegłego roku a część dokupiona w cebulkach ;:108
Tak przechowuję cebulki przez zimę i czasami mam kilka lat te same ale bardzo je lubię bo są piękne i z nich nie zrezygnuję ;:108
Tu mogę się pochwalić że dzisiaj ciężko pracowałam w ogrodzie i zabezpieczyłam róże i będę mogła spokojnie spać bo ponoć mrozik idzie no oby nie ale to już czas bo wcześniej za wcześnie było bo ciepełko nam towarzyszyło i oby tak dalej było ale termometr mówi że może jednak mrozik może być ;:108 Tak jak każdy z zielonych lałabym najpierw śnieg żeby kołderka była ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
dbuba
50p
50p
Od: 12 cze 2014, o 12:35
Kontakt:

Post »

Witaj Elu :)
Ależ te begonie cuuuudne !!!
A zdjątka ... mmmm marzenie, tylko brać i malować, poezja.
Wnunia słodka, jak zawsze, takie maluchy zawsze wywołują ciepłe uczucia.
Elu co to znaczy zabezpieczyłaś kwiatki w ogrodzie. Czy już opatulałaś róże?
Ja jeszcze nie (zresztą nigdy tego nie robiłam ;:306 ) i myślę, czy to już? Posadziłam kilka młodziaków, nogi już mają podsypane, ale jeszcze w piennych czupryny zostały i tak się waham, patulić, nie patulić? Przeca jeszcze takich mrozów nie było :roll:
Pozdrawiam - Daria
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

TERENIU- masz rację kaskady były super i jeszcze chyba takich nie miałam ;:185 Musiałam skrzynki przestawiać wyżej bo do ziemi sięgały a takie na początku lata były marne ;:7

DARIO-tak byłam zadowolona w tym roku z begonii ,szkoda że lato było krótkie dla nich bo kwitły by dalej ale taki klimat ;:7
Różom usypałam tylko kopczyki i nic więcej nie robiłam zawsze tak robię ,jak mają przeżyć to przeżyją jak nie to trudno. jeszcze hortensje muszę przykryć jakimiś gałązkami i tyle więcej nie jestem w stanie zrobić oby trochę śniegu spadło ;:108

BOGUSIU -masz Amelkę jak zwykle z kwiatuchami które teraz chce zjadać tak w nich jest zakochana ;:306
Pozdrawiam, Ela
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36

Post »

Przyszłam z rewizytą :wit
wspominki letnie ;:333 też lubię begonie bo one kwitną bez żadnej przerwy.
Moje róże rosną sobie bez żadnych okryć, jak która wypadnie (oby nie) to będzie miejsce na inne.
Twoja wnusia Amelka to śliczny kwiatuszek,rośnie Ci mała ogrodniczka :D
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu, piekne begonki, zaklinaj zime jak najczesciej a my bedziemy cieszyc oczy ;:196 ;:3 Wnusia cukiereczek ;:167
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

ELU- cieszę się że jesteś u mnie i masz rację begonie jak zaczną kwitnąć to kwitną cudownie i nie są chimeryczne ;:185
Mam je co roku i zawsze jestem zadowolona a w tym roku kupowałam cebulki i jak widać udało się a Amelka do wszystkich kwiatków rwie się a teraz to już by chciała je jeść tak je kocha jak babcia ;:306

DOROTKO- bardzo mi miło że odwiedziłaś mój wątek ;:180 Pewnie że będę zaklinać bo sama lubię ją tylko przez okno oglądać a
tak Amelka to najpiękniejszy mój kwiatuszek w tym roku ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Elu pisałaś w wątku Basi ,że jesteś z moich stron,możesz podać trochę dokładniej.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

KRYSIU- miło mi Ciebie powitać u mnie ,już wszystko napisałam Ci u Basi jesteś krajanką ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Wpadłam podziwiać Twoje begonie Elu, zreszta u Ciebie wszystko do zachwycania się ;:215
Ja mam nie wiele begonii, ale jedna kupiłam i pieknie się rozrosła i cudnie kwitła, niestety odpadły wszystkie łodygi z liśćmi i teraz nie wiem czy z tej karpy kiedyś odbije :?: Trzymam je w mieszkaniu na oknie bo nie mam gdzie. :roll:
Amelka jest normalnie do schrupania ;:79
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Elu zaczęłam czytać twój wątek,już jestem zauroczona a to dopiero początek.Mam też magnolię gwiażdzistą,kwitnie co roku ślicznie,ma teraz bardzo dużo pączków.Czy one tak wolno rosną,bo moja po 5-ciu latach ma około 1,5 metra wysokości.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elżbietko witaj ;:196
Wpadłam nadrobić zaległości bo wreszcie troszkę czasu mam ... oczy nacieszyłam , wiadomości przyswoiłam a na koniec aż oczy szeroko otworzyłam... begonie wyjątkowo dorodne ;:138 Oby za rok też Ci tak obficie kwitły.
Maleńki dzidziuś pewnie w babcie pójdzie bo już wącha kwiatuszki - choć sam jest najcudniejszym "kwiatem"
Dbaj o siebie aby nowy sezon rozpocząć z energią, radością i wielkim zapasem sił.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

BASIENKO- wiem że pięknie wyglądają begonie w domu na oknie ale wysta w je w chłodne miejsce i nie podlewaj ;:108 Ale zanim to zrobisz to sprawdż czy mają bulwy ale może wiesz . Jeżeli mają bulwy to zasuszaj bo już w lutym trzeba zacząć je podlewać ;:108 Ja też tą swoją Amelkę bym zjadła taka jest kochana na mój widok uśmiech od ucha do ucha a jak dzieje się jej krzywda to wtula się we mnie np.szczepienie ,rehabilitacja i to jest takie wzruszające ;:180

KRYSIU- moja krajanko ;:108 Tak ja mam tą magnolię już 6 lat i jest mała to chyba z tych co bardzo wolno rosną a jest dla mnie bardzo ważna bo dostałam ją od wnuczka jak miał miesiąc a teraz ma 6 lat i najważniejsze że w moim tutejszym klimacie utrzymuje się i kwitnie ;:108

KRYSIU - dzięki za odwiedzinki wiem że dawno Cię nie było ale takie jest życie a my babcie ;:7 Tak byłam w tym roku bardzo zadowolona z begonii choć nie wiele im poświęcałam czasu bo mi szkoda było czasu bo wnusię miałam i to był cudowny kwiatuszek i taki jest ale one wiedziały i rosły same i cudownie ;:180
Pozdrawiam, Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”