Mój ogród na wsi - moje miejsce na ziemi
- agnes00
- 10p - Początkujący
- Od: 25 lis 2014, o 08:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój ogród na wsi - moje miejsce na ziemi
Kilka lat temu kupiliśmy działkę na wsi , spora ( tak mi się wydaje ) bo ponad 3200 m. Działka była bardzo zaniedbana , ale to nas nie zniechęcało bo ..... nie zdawaliśmy sobie sprawy ile będzie kosztowało nas pracy doprowadzenie wszystkiego do jako takiego wyglądu. Od kupna mija już 5 lat a teren jeszcze nie wygląda tak jakbyśmy chcieli.Ciągle coś nie tak.Może dlatego że wszystko robimy sami - ja i mój mąż i tylko w weekendy . Mieszkamy i pracujemy w mieście a na działkę mamy 120 km albo aż albo tylko jak kto woli.I tak właściwie od pięciu lat co weekend jedziemy by solidnie popracować. Wkręciła nas ta działka.Na odpoczynek jest mało czasu .Liczę jednak że jak przejdę na zasłużony odpoczynek - czyli emeryturę wówczas ogród będzie już piękny i wówczas będzie to nasze prawdziwe miejsce na ziemi
A tak to się zaczęło
A tak to się zaczęło
- Margita
- 500p
- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Re: Mój ogród na wsi - moje miejsce na ziemi
Bardzo mi się podoba Twój ogród, a najbardziej aleja wjazdowa.
Wydaje mi się, że macie mnóstwo radości z pracy w ogrodzie. Tak trzymać i pokazuj jak najwięcej zdjęć.
Wydaje mi się, że macie mnóstwo radości z pracy w ogrodzie. Tak trzymać i pokazuj jak najwięcej zdjęć.
- Eliza52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Naprawdę musicie być zakręcemi, 120km pokonywać co tydzień Jesteście WIELCY Pozdrowienia Ela
Pozdrawiam Ela
- agnes00
- 10p - Początkujący
Dziękuję wszystkim ,którzy zajrzeli na mój wątek , mam nadzieję że będziecie pomagać, służyć radą
co i jak można zmienić by było w moim ogrodzie jeszcze ładniej. Nie tylko my lubimy tam przebywać ale nasze
stadko zwierzaków też.A więc z niecierpliwością czekamy na weekend i .... w drogę
co i jak można zmienić by było w moim ogrodzie jeszcze ładniej. Nie tylko my lubimy tam przebywać ale nasze
stadko zwierzaków też.A więc z niecierpliwością czekamy na weekend i .... w drogę
- agnes00
- 10p - Początkujący
Działka ,którą kupiliśmy maiła ponoć swoje okresy świetności ale przez ostatnie kilka lat nikt na niej nic nie robił wyglądała
więc nieciekawie . No na przykład śmierdziawka , która kiedyś pełniła rolę oczka wodnego ( pierwsze zdjęcie) została przez nas zasypana
i teraz ten teren wygląda moim zdaniem o niebo lepiej ( drugie zdjęcie).A wy co myślićie???
więc nieciekawie . No na przykład śmierdziawka , która kiedyś pełniła rolę oczka wodnego ( pierwsze zdjęcie) została przez nas zasypana
i teraz ten teren wygląda moim zdaniem o niebo lepiej ( drugie zdjęcie).A wy co myślićie???
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Agnes
Podziwiam,taka odległość i tak pięknie już urządzony ogrod!
Ale rozumiem Ślicznie już jest a z każdym rokiem będzie coraz ładniej.
Urlopy też tam spędzacie?
Podziwiam,taka odległość i tak pięknie już urządzony ogrod!
Ale rozumiem Ślicznie już jest a z każdym rokiem będzie coraz ładniej.
Urlopy też tam spędzacie?
- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
Witaj, piękne miejsce tworzysz, pozdrawiam gorąco
Pozdrawiam, Iwona.
- Margita
- 500p
- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Piękna jest Twoja wiosna!
Teraz czas na lato...
Teraz czas na lato...
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam miejsce, gdzie teraz mieszkam trawa po pas i dzikie wiśnie, małymi krokami coś tam porządkowałam bo jeszcze nie mieszkałam tylko na weekendy póżniej budowa domu i co raz ładniej zaczęło się robić
U Ciebie już pięknie śliczna magnolia i rododendron Miejsce po śmierdzawce wygląda uroczo
Życzę dalszego udanego tworzenia pięknych zakątków.
- Koleszko
- 500p
- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Faktycznie macie sporą działeczkę . Dobra robota. Dużo pracy wykonaliście .Bardzo mi się podoba Twój ogród . Sporo nasadzeń w nim i zarazem dużo wolnej przestrzeni jeszcze .Będę stałym gościem .