Jesień w familokowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień w familokowym

Post »

:oops: Ja jak zwykle przy robocie a tu tyle miłych gości sie zjawiło .Chyba zapachem piwonii Was zwabiłam .Piwonii mam mnóstwo ale w tym roku podarowałam 3 szt ,żeby zrobić miejsce dla hortensji.No i tu wiadomość dla Karoliny .Niestety w cieniu nie chcą kwitnąć ,wiec te z cienia dałam koleżance .Cudnie rozrośnięty krzew i po mimo ,że było tam sucho, bo zagęszczenie róż to one jednak dawały sobie radę w rozkrzewianiu ,ale nie kwitły zbyt obficie
MATI może Karolina jednak nie będzie musiała przesadzać swoich piwonii .U mnie rosną i fajnie kwitną na wiecznej zmarzlinie jak ja nazywam te część ,bo tam najdłużej jest ziemia zmarznięta.Wy uprawiacie piwonie zarobkowo ja natomiast dla przyjemności .Mam też czerwone majowe lekarskie
KAROLINO może nie trzeba będzie ich przesadzać.Przekonasz się niebawem :wink: Gdybym nie miała tych wszystkich piwonii to bym ich nie pokazywała .Piwonii nie trzeba aż tak pielęgnować jak są zdrowe .To bezproblemowe rośliny dlatego mam ich tak dużo
ANUSIU trochę nazbierało sie tych piwonii :wink: Większość jednak to stare babcine .Dlatego ,ze podobna do Oczątek to ja kupiłam .To jedna z najdroższych piwonii .Płaciłam za nią 60 .Koperkowe mam 2 szt jedna pusta druga pełna .Czekam na kwiaty Twojej piwonii ;:196
BEATKO miło Cię znów widzieć .Oj zaniedbałaś nas ,ale już obejrzałam Twoje fotki tylko bez odzewu .Dlatego ,że zapachniało zjawiło sie tyle gości
BOŻENKO też pachną te nowe piwonie ,ale nie aż tak mocno jak te stare .Też mam mnóstwo tych starych ale jak nie kupić nowości jak one są takie cudne ;:167
GRAŻYNKO masz racje te stare są najładniejsze i mnożą się bardzo .
DANUSIU tu masz kursik http://www.frywolitka.slupsk.pl/?id=video_kurs Filcowa biżuteria też jest ładna to dlaczego nie pochwalisz się nam swoimi pracami
AZALIO miło Cię gościć .Pod taką nazwą kupiłam te piwonię mam też drugą całkiem podobną do Rosenvielda tylko ma inny odcień czerwieni .może to właśnie ta o której piszesz .Moje niestety też kupione z tego samego źródła dopiero w przyszłym sezonie zakwitną .Może fakt ,ze mam zbyt mało słonka na ogródku
GRAŻYNKO juz kiedyś pisałam ,ze u mnie wszystkiego dużo :;230 Też mam te wiekowe ,ale nowości też mi sie podobają wiec czasem coś dokupię :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, Twiggy's Rose najładniejsza ta blada...i na dodatek te falbaneczki ;:167 .
Powojnik Rasputin istne cudeńko.
Zwabiłaś gości nie tylko piękną kolekcją piwonii, ale też wielką gościnnością ;:168 .
A ja mam tylko jedną piwonię :oops: , sama się zastanawiam dlaczego tak wyszło? Róże przesłoniły mi chyba cały świat ;:306.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Oj jejku nje wiem jak mam ci dziękowac ;:196 teraz wiem jaka piwonia nam zakwita to Sarah Bernhard :D musze się rozejrzec za yellow crown bo mnie tym kolorkiem rozbroiła ;:oj to drzewiasta ? My też mamy wieczną zmarzliznę jest akurat pod moim ogródkiem ;:306 specjalnie tam posadziłem pęcherznicę krzewuszkę i wierzbe ale to nic nie daje rosną owszem ale w przeciwną stronę a dziura jest tam nadal :roll: kupiłem pieciorniki na obwódkę ale co do środka bo suche liscie patyki i brzydka ziemia mnie już znudziły, na pewno nie piwonie bo obok jest żywopłot i brzoza i mogą ze sobą kolidowac ,co ja mówie juz to robią ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MATI Yellow Crown to hybryda piwonii chińskiej i drzewiastej czyli ITOH rośnie wielka ,ale ma bardzo ciężkie ,ale cudne kwiaty .Nawet jej pąk jest olbrzymi .Ciesze sie ,ze pomogłam rozwikłać zagadkę co do piwonii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

DOROTKO Rasputina posadziłam ze św. Elżbietką taki mezalians ;:180 ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Jadziu - Elżbietka i Rasputin ;:oj
Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Cudne piwonie, ja mam trzy i na więcej miejsca brak. Za to z przyjemnością u Ciebie popatrzę.
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Jadziu , przy tak krótkich szarych dniach warto do Ciebie zaglądnąć i i nacieszyć oczy jakże pięknymi fotkami.
Piękna kompozycja różyczki z clematisem ;:215
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Jadziu cudności pokazujesz ;:138 za kursik frywolitkowy dziękuje, na razie niewiele
z niego zrozumiałam, ale mam nadzieje że jak jeszcze kilka razy obejrzę to załapię ;:124
a moje wypociny już pokazuje ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu masz tyle piwonii? ! ja mam jakieś 3 i uważam ,że mam <kolekcję> ;:306 Cudne te piwonie ;:63 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Jadziu, a ja czekam na rozkwit piwonii pod domem. Mają wszystkie wielkie kły!!!
Koperkowe też przesadziłam i z wielką radocha powitam ich kwiaty!!!!
Deszczyk potrzebny od zaraz!!!
100 dni do wiosny!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KAROLINO przy zielonym płocie po prawej stronie rosną same piwonie poprzetykane różami .W miejsce jednej poszła hortensja ogrodowa w miejsce drugiej mix kolorów Werbeny hastaty w miejsce następnej poszły irysy .No cóż miejsca muszą być zapełnione ;:306 Jednak w większości to stare piwonie białe ,różowe i lekarskie czyli czerwone .Teraz rośnie tam tez jeden z Itohów
DANUSIU ja również uczyłam się z tego kursiku p. Stawasza .Musisz częściej robić pauzy .Ja czasem jeden wątek powtarzałam po parę razy aż zartybiłam .Trwało to jednak dosyć długo :;230 Miłej nauki
HELU to zapraszam częściej na pokaz
DANUSIU z nowości mam tylko parę ,bo miejsca nie ma na więcej wiec zapraszam w sezonie piwoniowym ;:108
JADZIU no to na prawdę jest "dobrana" para jednak kolorystycznie pasują do siebie w każdym razie mnie sie podoba ten duecik :wink:
TOSIA na pewno jak zakwitną piwonie potem róże ,ale najpierw tulipany to będzie pokaz ;:167 Oby tylko nikomu nie chciało sie schylać po nieswoje .100 brzmi przyzwoicie :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Lilie kryjące sie za hortensją są MEGA ;:oj a ten ostatni widoczek taki nastrojowy romantyczny ;:167 a to uwielbiam w twoim ogrodzie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MATI każde miejsce musi być zagospodarowane :;230 Nie mogę sobie pozwolić na pustki bo gdzie sadziłabym rośliny ,ktore mi sie podobają :;230
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jadzieńko ...uwielbiam Twoją oazę zieloności utkaną z kolorów , faktur i niebywałej dbałości o przenikanie się tychże ;:196 . Powiedz , proszę - co to za piękność różana , w kolorze różu pod żywopłotem - tak obficie kwitnie przez cały sezon ?
Serdecznie pozdrawiam ;:168 ;:167 ...dalej odpoczywasz od "frywolnych" ...( zamierzone przejęzyczenie ) zajęć ?
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Jadziu w kwestii jeżówek - ja nie kopczykuję , ale rzucam im kilka suszków na boki , żeby ich nie zadusić ,
ale żeby miały ciepło.

A te pierwsze fotki ;:oj cudowne ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”