Danusia Mój ogród cz.4
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Danusia Mój ogród cz.4
Danusiu! czekam na zdjęcie choinki!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Helenko, szyszki jednak wolniej rozkładają się od kory, a efekt mi się bardziej podoba.
Bea
Leszczynko, z kuflikiem walczę czwartą zimę. Niestety , tak jak przewidziałam za ciepło mam w mieszkaniu. Nieszczęśnik zgubił połowę liści w kilka dni.
Wylądował w szklarni. Może zginie a może nie. W tym roku nie zakwitł. Nie będę się z nim męczyła jak ma nie kwitnąć.
Na razie jest ciepło, jak przyjdzie mróz nakryję folią bombelkową. Przydały się ścięte wieńce z choinki.
Laur otulony, może trochę za wcześnie, ale trudno.
I oliwka ma ubranko.
Anetko, , coś w tym jest, bo ja o swoje ogrodowe wcale nie dbam, nigdy nie okrywałam , w najgorszym razie mają troszkę mniej kwiatów. Bukietowe mam dwie, jeszcze małe, mam nadzieję że w przyszłym sezonie będą kwitły obficie.
Jakuch, filiżanki stoją dwa sezony, są fajne, nie gap się tylko do roboty
Bogusia, choinka stoi, pomalowana na srebrno, ozdobiona światełkami i szarfami z kokardkami z organzy. Jestem bardzo zadowolona, tylko kłopot z fotkami, sama rozumiesz jak trudno zrobić dobre zdjęcie. Jutro rano będę próbowała. Na pewno pokarzę.
Bea
Leszczynko, z kuflikiem walczę czwartą zimę. Niestety , tak jak przewidziałam za ciepło mam w mieszkaniu. Nieszczęśnik zgubił połowę liści w kilka dni.
Wylądował w szklarni. Może zginie a może nie. W tym roku nie zakwitł. Nie będę się z nim męczyła jak ma nie kwitnąć.
Na razie jest ciepło, jak przyjdzie mróz nakryję folią bombelkową. Przydały się ścięte wieńce z choinki.
Laur otulony, może trochę za wcześnie, ale trudno.
I oliwka ma ubranko.
Anetko, , coś w tym jest, bo ja o swoje ogrodowe wcale nie dbam, nigdy nie okrywałam , w najgorszym razie mają troszkę mniej kwiatów. Bukietowe mam dwie, jeszcze małe, mam nadzieję że w przyszłym sezonie będą kwitły obficie.
Jakuch, filiżanki stoją dwa sezony, są fajne, nie gap się tylko do roboty
Bogusia, choinka stoi, pomalowana na srebrno, ozdobiona światełkami i szarfami z kokardkami z organzy. Jestem bardzo zadowolona, tylko kłopot z fotkami, sama rozumiesz jak trudno zrobić dobre zdjęcie. Jutro rano będę próbowała. Na pewno pokarzę.
Oliwka spędza zimę w ogrodzie?
- Tacca
- Kontakt:
Zuzka , nie ma wyjścia musi spędzić zimę w ogrodzie. To trzyletnie drzewko, mocno przycinane. Pień jest dosyć gruby, korzenie spore, mam nadzieję że przetrwa, zobaczymy wiosną.
- Margita
- 500p
- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skąd są szyszki? Ze sklepu czy zbierane przez Ciebie w lesie?Tacca pisze: szyszki jednak wolniej rozkładają się od kory, a efekt mi się bardziej podoba
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciekawe czy okryte rośliny przetrzymają .Ja już osobiście takich nie kupuje .Choinkę widziałam jednorazowa z pomysłem
- Tacca
- Kontakt:
Iwonko
Zuza, trzymaj , potrzebne wsparcie
Margita, szyszki, z nad jeziora. Koleżanka ma domek w sosnowym lesie nad jeziorem. To nawet nie las, raczej zagajnik i sporo starych sosen, przed domem jest trawnik, z którego trzeba grabić szyszki. Szyszki dostaję w prezencie.
Jadziu, masz rację, choinka jednorazowa, ale mi bardzo się podoba. Co do roślinek, zobaczymy niebawem.
Zuza, trzymaj , potrzebne wsparcie
Margita, szyszki, z nad jeziora. Koleżanka ma domek w sosnowym lesie nad jeziorem. To nawet nie las, raczej zagajnik i sporo starych sosen, przed domem jest trawnik, z którego trzeba grabić szyszki. Szyszki dostaję w prezencie.
Jadziu, masz rację, choinka jednorazowa, ale mi bardzo się podoba. Co do roślinek, zobaczymy niebawem.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Danusiu śliczna choineczka
- Tacca
- Kontakt:
Miał być huragan, a zrobiło się biało. Wiatrzysko w porywach silne. Rano pozałatwiałam wszystko co było na dziś do załatwienia i grzeję się przed kominkiem.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Danusiu ma być, ale dopiero z czwartku na piątek nawet do 100 km , a ja skoro biało to choinkę z białym sprodukowałam