Swojskie i zdrowe wyroby Bogdana
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Swojskie i zdrowe wyroby Bogdana
Apetytu narobiłeś tą kiełbasą ,że też spróbujemy sami zrobić,dzięki za fajny łatwy przepis
Nadziewarka to samoróbka mam ją od kolegiklon pisze:.....Gdzie można kupić to ustrojstwo do nadziewania jelit?
-
- 50p
- Od: 8 paź 2013, o 13:47
Wpisuję się, będę obserwował.
Patrząc na Twoje zdjęcia, nabieram coraz bardziej ochoty na zrobienie wędlin na święta. Nie wiem czy próbowałeś wędzić kiedyś żeberka - są rewelacyjne! Grochówka na takich żeberkach to po prostu rewelka.
Do nadziewania stosuje się również rurki (lejki) masarskie zakładane do zwykłej maszynki do mięsa. Podobne nadziewarki (gorszej jakości) są na portalu aukcyjnym, jak i rurki.
Patrząc na Twoje zdjęcia, nabieram coraz bardziej ochoty na zrobienie wędlin na święta. Nie wiem czy próbowałeś wędzić kiedyś żeberka - są rewelacyjne! Grochówka na takich żeberkach to po prostu rewelka.
Do nadziewania stosuje się również rurki (lejki) masarskie zakładane do zwykłej maszynki do mięsa. Podobne nadziewarki (gorszej jakości) są na portalu aukcyjnym, jak i rurki.
------------------------------------------
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Oczywiście, że już nie raz wędziłem żeberka, tak jak napisałeś są wyśmienite do różnych zup.vaster pisze:. Nie wiem czy próbowałeś wędzić kiedyś żeberka - są rewelacyjne! Grochówka na takich żeberkach to po prostu rewelka.
Podobne nadziewarki (gorszej jakości) są na portalu aukcyjnym, jak i rurki.
Jeśli chodzi o nadziewarkę, to ta jest bardzo solidna, ostatnio zmieniałem przy niej napęd tzn. śrubę.
Roboty tokarskie robił mi gościu z Grabin , to już blisko Ciebie
Nie wiem co jest grane ale przedtem miałem podmienione ostatnie zdjęcie.
Mam też pytanie do moderatorów, można w tym dziale edytować posty ?
Mam też pytanie do moderatorów, można w tym dziale edytować posty ?
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No cóż, Bogdan, do zrzucania swoich zdjęć wybrałeś akurat ten z hostingów, który chyba wręcz uwielbia
robić swoim użytkownikom niespodzianki w postaci podmian zdjęć.
Nie polecamy go. Zdecydowanie nie.
Te podmianki czasami bywają wręcz szokujące
Co do edycji:
w tej sekcji jest ona krótsza niż w sekcjach np ogrodowej lub doniczkowej,
ale zawsze możesz poprosić o pomoc moderatora i problem zniknie.
robić swoim użytkownikom niespodzianki w postaci podmian zdjęć.
Nie polecamy go. Zdecydowanie nie.
Te podmianki czasami bywają wręcz szokujące
Co do edycji:
w tej sekcji jest ona krótsza niż w sekcjach np ogrodowej lub doniczkowej,
ale zawsze możesz poprosić o pomoc moderatora i problem zniknie.
Dziękuję za info, bardzo długo korzystam z tego hostingu i jest to pierwszy przypadek.
Co ciekawe sprawdzałem to zdjęcie na na forum WD i tam było właściwe.
Ale " nic to Baśka ", mam nadzieję że już będzie ok.
Co ciekawe sprawdzałem to zdjęcie na na forum WD i tam było właściwe.
Ale " nic to Baśka ", mam nadzieję że już będzie ok.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam.
Myślę ,że takie właśnie proste przepisy na wyroby są mile widziane.Gdyż każdy może sobie zrobić.A wędzarnia bardzo ciekawa i pomysłowa.Chyba i ja się skuszę na małą próbę zrobić taką kiełbaskę.Będę zaglądać gdyż jestem ciekawa następnych przepisów.
Pozdrawiam serdecznie
Myślę ,że takie właśnie proste przepisy na wyroby są mile widziane.Gdyż każdy może sobie zrobić.A wędzarnia bardzo ciekawa i pomysłowa.Chyba i ja się skuszę na małą próbę zrobić taką kiełbaskę.Będę zaglądać gdyż jestem ciekawa następnych przepisów.
Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję za ciepłe słowa
Postaram się wrzucić inne przepisy, nie zapominajmy, że to jest forum ogrodnicze i nie tylko wędzonki i wędliny będą wstawiane a przede wszystkim przetwory różnej maści
Postaram się wrzucić inne przepisy, nie zapominajmy, że to jest forum ogrodnicze i nie tylko wędzonki i wędliny będą wstawiane a przede wszystkim przetwory różnej maści
Ja jestem bardzo ciekawa twoich przepisów .
Spokojnie nie ma ich tak dużo
Nie śpiesz się .
Na razie poważnie przymierzyłam się do zrobienia kiełbasy. Zaopatrzyłam się już w odpowiednie sitka, lejek do maszynki i jelitka .
Na razie poważnie przymierzyłam się do zrobienia kiełbasy. Zaopatrzyłam się już w odpowiednie sitka, lejek do maszynki i jelitka .
-
- 50p
- Od: 8 paź 2013, o 13:47
Zwykle "samoróbki" bywają wyjątkowo wytrzymałe, w końcu zazwyczaj są robione dla siebie.boggi pisze:Oczywiście, że już nie raz wędziłem żeberka, tak jak napisałeś są wyśmienite do różnych zup.vaster pisze:. Nie wiem czy próbowałeś wędzić kiedyś żeberka - są rewelacyjne! Grochówka na takich żeberkach to po prostu rewelka.
Podobne nadziewarki (gorszej jakości) są na portalu aukcyjnym, jak i rurki.
Jeśli chodzi o nadziewarkę, to ta jest bardzo solidna, ostatnio zmieniałem przy niej napęd tzn. śrubę.
Roboty tokarskie robił mi gościu z Grabin , to już blisko Ciebie
Wędzenie z braku czasu jednak chyba odpuszczę. Jeżeli natomiast miałbyś jakiś przepis na "coś do chleba" typu konserwa ze słoika albo coś pieczonego z piekarnika - chętnie poczytam. W "starych czasach" jak brakło jelit, to dawało się mięso kiełbasiane do słoików i gotowało - rewelka. Z ciekawych rzeczy to jeszcze przypomina mi się kiełbasa wędzona zalewana smalcem w słoiku i kiełbasa wędzona w jelicie plastikowym (jak np do pasztetu czy kaszanki). Trzeba było mocno pilnować temperatury ale mi bardzo smakowała.
Z racji braku możliwości porozrywania się w ogrodzie, dobrze poczytać coś o jedzeniu. W zimie to jakoś tak bardziej wszystko smakuje
------------------------------------------
Pozdrawiam
Pozdrawiam