60 Zielonych Historii cz.2
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: 60 Zielonych Historii cz.2
Beniuś był jednokolorowy ?
Mój pstry własnie wypuscil zieloną , moze to dlatego ze odmiany klonów i róznych szczepionych lubią mutować ot..taka ich natura
Ale pod nim doniczek nakładłaś :
Pacz to dzięki strzalce nas wszystkich poznałas i co podoba się ? wzruszyłem sie
Mój pstry własnie wypuscil zieloną , moze to dlatego ze odmiany klonów i róznych szczepionych lubią mutować ot..taka ich natura
Ale pod nim doniczek nakładłaś :
Pacz to dzięki strzalce nas wszystkich poznałas i co podoba się ? wzruszyłem sie
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
ewa321 pisze:Kasiulka - dokładnie, trzeba wszystko samemu wypróbować, bo to co piszą, tooo ...
Ile ja się naczytałam o tillandsiach 'mądrych rzeczy', które nijak się nie mają do rzeczywistośći,
którą teraz tak 'na żywo' dopiero z moimi okazami poznaję
To było do tego Ewuś Że żadna dobra podpowiedź nie jest przecież zła.....
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu
Za każdym wejściem do Twojego wątku siedzę tu dłuuuuugo , oglądając, czytając i pisząc odpowiedzi.
Ale zanim zdołam zanotować i wysłać mój wpis, staje się on nieaktualny, bo masz tak wiele nowości, że zwyczajnie nie nadążam.
Podziwiam wszystkie Twoje kolekcje i oczywiście Ciebie, za tak ogromne zainteresowania i starania o doskonałą kondycję roślin.
Twoje niektóre historie roślinne przypominają mi moje sprzed lat, tak jak np pleciony beniaminek.
Mój przed przeprowadzką poszedł do ludzi, ale Twojemu życzę wciąż doskonałej opiekunki na długie lata.
Innym roślinkom takoż
Rea niegdyś miałam wysiane z uskubanych nasion roślinki wystawionej na klatce schodowej.
A pięknie zieloniutki zagęszczacz w doniczkach to smużyna.
Za każdym wejściem do Twojego wątku siedzę tu dłuuuuugo , oglądając, czytając i pisząc odpowiedzi.
Ale zanim zdołam zanotować i wysłać mój wpis, staje się on nieaktualny, bo masz tak wiele nowości, że zwyczajnie nie nadążam.
Podziwiam wszystkie Twoje kolekcje i oczywiście Ciebie, za tak ogromne zainteresowania i starania o doskonałą kondycję roślin.
Twoje niektóre historie roślinne przypominają mi moje sprzed lat, tak jak np pleciony beniaminek.
Mój przed przeprowadzką poszedł do ludzi, ale Twojemu życzę wciąż doskonałej opiekunki na długie lata.
Innym roślinkom takoż
Rea niegdyś miałam wysiane z uskubanych nasion roślinki wystawionej na klatce schodowej.
A pięknie zieloniutki zagęszczacz w doniczkach to smużyna.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Ewo cudeńko ukorzeniaj bo jestem chętna, na roślinkę oczywiście.
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Mati - wzruszyłeś mnie
Co do doniczek przy fikusie, to na parapecie miejsca brak !!
A czemu niby miałaby się marnować taka przestrzeń przy oknie balkonowym, nie ma mowy
Beaby - zgadza się, wiedzy nigdy dość
Tyle, że teoria teorią, a życie wszystko i tak weryfikuje, czytaj --> komplikuje
Ewuś - przede wszystkim to strasznie dziękuję za identyfikację mojego 'trawniczka'
A i za cała miłą resztę również bardzo
A czy w ramach takiej miłej 'podróży sentymentalnej' nie marzy Ci się czasem reo
Kasiulka - ciachnięty
Jak mu się teraz nie będzie chciało ukorzeniać, to jeszcze raz go przystrzygę na wiosnę
Ten tydzień to jeden wielki sajgon jak dla mnie !! Ciągle jakieś listy, zakupy, listy, zakupy ...
Ale na szczęście już wkrótce święta, odpoczniemy ...
No i właśnie dzisiaj, z kolejnymi zakupami przywędrował ze mną do domu ... kolejny krotonik
Nawet nie wiem jak to się stało, że wylądował w koszyku obok buraczków czerwonych
Może ze względu na kolor
Ale jednak głównym powodem była jego cena - 0,99 zł !!
Wzięłam więc dwa, żeby się nie zmarnowały w sklepie, i jednym obdarowałam mamę.
A te krotony były w takiej, jakby tu powiedzieć delikatnie - marnej kompozycji roślinnej ...
Chociaż zasuszone na wiór, to wyglądają i trzymają się całkiem, całkiem !!
Ten został u mnie
a ten już u mamy
No to mam szóstego krotona
A tu całe parapetowe krotonowe królestwo, chociaż jeszcze bez dzisiejszego nabyteczku
I wspólna focia
Życzę wszystkim duuużo spokoju, cierpliwości i mnóstwa energii na nadchodzące dni
Co do doniczek przy fikusie, to na parapecie miejsca brak !!
A czemu niby miałaby się marnować taka przestrzeń przy oknie balkonowym, nie ma mowy
Beaby - zgadza się, wiedzy nigdy dość
Tyle, że teoria teorią, a życie wszystko i tak weryfikuje, czytaj --> komplikuje
Ewuś - przede wszystkim to strasznie dziękuję za identyfikację mojego 'trawniczka'
A i za cała miłą resztę również bardzo
A czy w ramach takiej miłej 'podróży sentymentalnej' nie marzy Ci się czasem reo
Kasiulka - ciachnięty
Jak mu się teraz nie będzie chciało ukorzeniać, to jeszcze raz go przystrzygę na wiosnę
Ten tydzień to jeden wielki sajgon jak dla mnie !! Ciągle jakieś listy, zakupy, listy, zakupy ...
Ale na szczęście już wkrótce święta, odpoczniemy ...
No i właśnie dzisiaj, z kolejnymi zakupami przywędrował ze mną do domu ... kolejny krotonik
Nawet nie wiem jak to się stało, że wylądował w koszyku obok buraczków czerwonych
Może ze względu na kolor
Ale jednak głównym powodem była jego cena - 0,99 zł !!
Wzięłam więc dwa, żeby się nie zmarnowały w sklepie, i jednym obdarowałam mamę.
A te krotony były w takiej, jakby tu powiedzieć delikatnie - marnej kompozycji roślinnej ...
Chociaż zasuszone na wiór, to wyglądają i trzymają się całkiem, całkiem !!
Ten został u mnie
a ten już u mamy
No to mam szóstego krotona
A tu całe parapetowe krotonowe królestwo, chociaż jeszcze bez dzisiejszego nabyteczku
I wspólna focia
Życzę wszystkim duuużo spokoju, cierpliwości i mnóstwa energii na nadchodzące dni
Pozdrawiam i zapraszam
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
Faktycznie może kompozycja niezbyt udana kroton z paprocią widzę i to włochate to jakaś ozdoba? W takiej cenie aż grzech byłoby nie kupić tych krotonów super, że je wziełaś Na pewno się odwdzięczą bujnym wzrostem te poprzednio zakupione też ładnie bardzo Ci się trzymają i rosną. Musze zrobić wszystko, aby mieć taki piękny okaz strzałkowca jak pokazałaś
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Ewuś no to dziękuje.
A krotony rewelacyjne piękne mają kolory i jeszcze w pięknym towarzystwie.
A krotony rewelacyjne piękne mają kolory i jeszcze w pięknym towarzystwie.
Ewo masz taki kolorowy ten parapet z krotonami, szkoda, że nie trafiła mi się taka okazja kroton za 0,99 Mi jak kupuje zawsze padają przez przędziory Jaki piękny okaz strzałkowca
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ewuś - no właśnie! Tylko nie wiem czy życie weryfikuje teorię, czy teoria życie..... - dotyczy to oczywiście także naszych kwiatuchów
Ehhh...Kiedy ja takie coś sobie zrobię?
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
A od okna nie ciągnie bo wiesz niby PCV a jak jest silniejsza burza to woda się wlewa
Sliczna sesja krotoników daj namiary na sklep a buraczki na barszczyk ? Właśnie ta bieganina komu to potrzebne , chyba w świeta chodzi o to by być razem a jedzenie daaalej
Sliczna sesja krotoników daj namiary na sklep a buraczki na barszczyk ? Właśnie ta bieganina komu to potrzebne , chyba w świeta chodzi o to by być razem a jedzenie daaalej
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Ewuś
Marzy mi się ... ale nie reo, bo już je miałam , ale takie kolorowe krotony jak Twoje piękności
Pomyślę o nich w przyszłym roku, po zakończeniu remontu, który postanowiony nieodwołalnie.
Twoje rośliny pięknieją z każdą kolejną sesją
Ale patrząc na Twój parapet, mam wrażenie, że Tillandsie wciąż krotony łaskoczą.
Marzy mi się ... ale nie reo, bo już je miałam , ale takie kolorowe krotony jak Twoje piękności
Pomyślę o nich w przyszłym roku, po zakończeniu remontu, który postanowiony nieodwołalnie.
Twoje rośliny pięknieją z każdą kolejną sesją
Ale patrząc na Twój parapet, mam wrażenie, że Tillandsie wciąż krotony łaskoczą.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
Ewuniu masz piękne reo,czym je dokarmiasz,że tak pięknie rośnie? No a irezynka cudowna,czy wszystkie pokazane to jedna odmiana?