Mój zielony świat - Marcin
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój zielony świat - Marcin
Marcin - no to wbrew wszystkiemu u Ciebie będzie kolorowa i kwiatowa zima
Kolumnee czy eszynantusy z tymi zaskakującymi kwitnieniami są obłędne
Nigdy nie wiadomo kiedy wystrzelą ze swoimi 'trąbkami'
Mój też zaczyna kwitnienie
Nie wiosenne, czy letnie jak zwykle, ale tym razem dla odmiany, tak jak Twój - zimowe
Kolumnee czy eszynantusy z tymi zaskakującymi kwitnieniami są obłędne
Nigdy nie wiadomo kiedy wystrzelą ze swoimi 'trąbkami'
Mój też zaczyna kwitnienie
Nie wiosenne, czy letnie jak zwykle, ale tym razem dla odmiany, tak jak Twój - zimowe
Pozdrawiam i zapraszam
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
Piękne kwitnienia Amarylisków i Kolumnei.
I mimo zimowej aury za oknem, masz jaśniutko, co roślinki lubią i odwdzięczają się mocną zielenią i kwitnieniami.
I mimo zimowej aury za oknem, masz jaśniutko, co roślinki lubią i odwdzięczają się mocną zielenią i kwitnieniami.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna ogromna difenbachia i jakie ogromne liście, super.
Dorodna kolekcja begonii, rosną Ci jak szalone. Tak dalej
Dorodna kolekcja begonii, rosną Ci jak szalone. Tak dalej
Ależ twoja kolumnea pięknie jst obsypana kwiatami
Marcinku Jakie piękne kwiatuchy!!! Ja tam nie widzę u Ciebie zimowego kryzysu
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
No, no - hippeastra w pięknej krasie. Zapylałeś?
Ślicznie Ci zakwitła columnea
Ślicznie Ci zakwitła columnea
No super u Ciebie rosną rośliny. Super hipeastra ładne kolorowe koniecznie pokaż jak następne się rozwinie Jak Ci cudnie i obficie zakwitła kolumnea a jak z ta żółtą zakwitła Ci albo ma chociaż pączki?
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
Dziękuję Wam za odwiedziny i komentarze
orzechovvy Dzięki też je uwielbiam, jeszcze muszę jedno zdobyć przynajmniej do mojej kolekcji białe
ewa321 eszynantusy zawsze mi ładnie kwitły, ale kolumne mam pierwszy raz i jestem mega zadowolony Mam je od jednej z forumowiczek naszych miałem tez taka która miała kwitnąc na żółtą są jej zdjęcia wcześniej - ładnie rosła i nagle zjadły ja ziemiórki
maadro dzięki, kwiaty o tej porze roku szczególnie cieszą i rozweselają człowieka
nieulozona-tak Tak diffenbachia bardzo dobrze reaguje na "dożywianie" biohumusem z resztą begonia także, teraz sa w gorszej kondycji niestety przez zmię, ale żyja jeszcze i mam nadzieję, że wiosna pięknie mi wyrosną
Filigranowa27 tak jestem z niej bardzo zadowolony, nie sądziłem, że aż tak jej się u mnie spodoba ma mnóstwo kwiatów ale też i pąków jeszcze Niestety żółta zjadły ziemórki a tak ładnie rosła więc do roślin które palnuję u Ciebie jeszcze zakupic to jest tez ta żółta kolumnea
Katiusha Dziękuję Kasiu Ciesze się, że do mnie zajrzałaś
justus27 Oczywiście, że zapyliłem krzyżowo te dwa co zakwitły teraz i zostawiłem troszkę pyłku (tak jak radziłaś w husteczce w lodówce) z tego łososowego aby zapylić tego który jeszcze nie zakwitł. Chyba zapylenie powiodło sie bo coś tam rośnie i powiększa się
krysia_w obiecuje pokazać kolejne hipeastrum jak tylko zakwitnie. Niestety żółta kolumne nie żyje wszystko przez te ziemióry zjadły jej doszczętnie korzonki
orzechovvy Dzięki też je uwielbiam, jeszcze muszę jedno zdobyć przynajmniej do mojej kolekcji białe
ewa321 eszynantusy zawsze mi ładnie kwitły, ale kolumne mam pierwszy raz i jestem mega zadowolony Mam je od jednej z forumowiczek naszych miałem tez taka która miała kwitnąc na żółtą są jej zdjęcia wcześniej - ładnie rosła i nagle zjadły ja ziemiórki
maadro dzięki, kwiaty o tej porze roku szczególnie cieszą i rozweselają człowieka
nieulozona-tak Tak diffenbachia bardzo dobrze reaguje na "dożywianie" biohumusem z resztą begonia także, teraz sa w gorszej kondycji niestety przez zmię, ale żyja jeszcze i mam nadzieję, że wiosna pięknie mi wyrosną
Filigranowa27 tak jestem z niej bardzo zadowolony, nie sądziłem, że aż tak jej się u mnie spodoba ma mnóstwo kwiatów ale też i pąków jeszcze Niestety żółta zjadły ziemórki a tak ładnie rosła więc do roślin które palnuję u Ciebie jeszcze zakupic to jest tez ta żółta kolumnea
Katiusha Dziękuję Kasiu Ciesze się, że do mnie zajrzałaś
justus27 Oczywiście, że zapyliłem krzyżowo te dwa co zakwitły teraz i zostawiłem troszkę pyłku (tak jak radziłaś w husteczce w lodówce) z tego łososowego aby zapylić tego który jeszcze nie zakwitł. Chyba zapylenie powiodło sie bo coś tam rośnie i powiększa się
krysia_w obiecuje pokazać kolejne hipeastrum jak tylko zakwitnie. Niestety żółta kolumne nie żyje wszystko przez te ziemióry zjadły jej doszczętnie korzonki
Ojej to szkoda tej żółtej kolumnei. Tak sobie dobrze radzisz z ta grupa roślin pewnie by Ci pięknie zakwitła jak i te które masz.
Marcinie wszystkie chciejstwa spisz na listę i podeślij do majówki, po majówce tam jadę, bo dopiero wtedy otwierają ogrodnictwo po zimie
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O, to zaciskam kciuki za udana "ciążę"
Jak Będziesz miał za dużo nasion - to chętnie się kiedyś wymienię. Tylko, na razie nie mam co
Na Twoje nasiona chwilę poczekamy - około 6 tygodni, conajmniej
Jak Będziesz miał za dużo nasion - to chętnie się kiedyś wymienię. Tylko, na razie nie mam co
Na Twoje nasiona chwilę poczekamy - około 6 tygodni, conajmniej
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
krysia_w owszem szkoda mi jej, mogła tak pięknie kwitnąc jak ta pomarańczowa, ale dzięki Patrycji znów się u mnie pojawi w okolicach maja
Filigranowa27 Tak lista już powstała i stale coś dopisuję do nie ma się rozumieć, że ta żółta kolumnea to jest na niej na 100%
justus27 tak owocniki już ładnie się rozrosły sa jeszcze zielone także teraz tylko czekam aż dojrzeją, a tymczasem zakwitł mi apple blossom
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/204/1541430_100_2294.JPG
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/204/1541429_100_2286.JPG
Filigranowa27 Tak lista już powstała i stale coś dopisuję do nie ma się rozumieć, że ta żółta kolumnea to jest na niej na 100%
justus27 tak owocniki już ładnie się rozrosły sa jeszcze zielone także teraz tylko czekam aż dojrzeją, a tymczasem zakwitł mi apple blossom
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/204/1541430_100_2294.JPG
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/204/1541429_100_2286.JPG
Pięknie Ci zakwitł i jakie ogromne kwiaty boski jest Tego też będziesz zapylać?